به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستادحقوق بشر، محمدجواد لاریجانی دبیرستاد حقوق بشر کشورمان در مراسم رونمایی کتاب «از نیمه خرداد» که پیش از ظهر امروز در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد،اظهار داشت: وقتی این کتاب را برای بار اول خواندم احساس کردم که برای نسل جدید حرف مهمی ندارد و این موضوع به این خاطر بود که بنده تمامی بیانات و سخنان مقام معظم رهبری را از آستانه انقلاب تاکنون خواندهام و حس میکردم که به اکثر سخنان ایشان اشراف دارم؛ اما وقتی کتاب را به طور کامل مطالعه کردم به این نتیجه رسیدم که این کتاب حرفهای جدیدی دارد.
وی افزود: کلید این قضیه این است که مؤلف کتاب سعی کرده منظومه فکری مقام معظم رهبری را تشخیص داده و بر اساس آن یک منطق عملی ایجاد کند. در این کتاب مؤلف بحث انتصاب رهبری را به خوبی استنباط و تشریح کرده است، اما به نظرم این کتاب یک سرفصل دیگر نیاز دارد و آن نقش رهبری در توسعه علمی کشور است.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: وقتی جمهوری اسلامی تأسیس شد خیلیها راجع به تداوم آن تردید داشتند، بخصوص کسانی که تحت تأثیر افکار غربی بوده و گرایش سکولار - لیبرال داشتند، میگفتند مگر میشود کشور اسلامی پیشرفته، داشت، نهایتا مثل کابل خواهد شد. البته الان آنها میبینند که کشور به چه پیشرفتهای مهمی در همه عرصهها رسیده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: دلیل دشمنی غرب با ما فناوری هستهای و یا این موضوعات نیست، بلکه آنها میگویند که قد شما در برابر ما بزرگ شده و پیشرفتهای علمی نشانه آن است.
وی افزود: علت این پیشرفت بزرگ این است که رهبری به بیش از ربع قرن یک مسیر روشن در مسیر پیشرفت علمی داشتند و این موضوع را در دولتهای مختلف پیگیری کردند، هر چند که فقط 30درصد از خواستههای ایشان عملی شده است.
لاریجانی با اشاره به نمونههایی از توجه ویژه مقام معظم رهبری به توسعه علمی در کشور، گفت: مقام معظم رهبری معتقد هستند که علوم پایه باید همواره مورد حمایت قرار گیرد و مثال میزنند که علوم پایه مثل حساب پس انداز است. موضوع دوم مدنظر مقام معظم رهبری، بحث نوآوری است. ایشان اعتقاد دارند که این گونه نباشد که چیز جدیدی را در کشور بسازیم و در داخل برای آن کف بزنیم بلکه باید این نوآوریها را به جهان ارائه کنیم و آن را توسعه دهیم.
وی تاکید کرد: رقابت بین المللی یکی دیگر از محورهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است. ایشان اعتقاد دارند که همه باید در مسابقات بین المللی شرکت کنند و حرف خود را در جوامع علمی بین المللی بزنند.
دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: نکته دیگری که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند تکیه بر جوانان است و اعتقاد دارند که باید به جوانان میدان داد، همچنین محور دیگر در توسعه علمی چرخه دانش، تکنولوژی، صنعت و سرمایه است که رهبری بر آن تأکید دارند که موضوع علوم دانش بنیان از این محور نشأت میگیرد. بنابراین باید توجه کرد که پیشرفت کشور ایران در همه عرصهها بر اساس یک حادثه نیست، بلکه به دلیل وجود مقام معظم رهبری و مدیریت ایشان و پیگیری بیش از یک ربع قرن آن است.
وی با اشاره به توجه جدی مقام معظم رهبری در توسعه علم،اظهار داشت: مقام معظم رهبری حتی در آغاز کار دولت جدید تاکید کردند که شتاب علمی حفظ شود، حتی اخیراَ تاکید کردند که باید به بودجههای پژوهشی توجه شود.
لاریجانی در ادامه گفت: بنده توانستهام درمدت خدمتگذاری خود به نظام و انقلاب سه موسسه علمی که شامل دفتر مطالعات وزارت خارجه، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و پژوهشکده دانش های بنیادی که مربوط به علوم فیزیک و نجوم بوده است،را تأسیس کنم.
وی با بیان خاطرهای از توجه ویژه مقام معظم رهبری به جایگاه علم و تکنولوژی، گفت: در 26 سال پیش برای اولین بار اینترنت وارد کشور شد و حدود 4 هزار نفر از دانشجویان تعلیم داده شدند که چگونه از آن استفاده کنند. در خصوص این موضوع مناقشهای بین بنده و آقای غرضی که وزیر مخابرات بودند پیش آمد و وزیر اعتقاد داشتند که اینترنت همان فکس است. بنده این اعتقاد را نداشتم و با ارسال گزارشی حدوداَ 14 صفحهای به مقام معظم رهبری توضیح دادم که اینترنت همان فکس نیست، بلکه یک تکنولوژی بسیار علمی است که در مراکز علمی دنیا استفاده میشود و آینده خوبی دارد لذا مخابرات باید در این زمینه کمک کند.
لاریجانی در ادامه اظهاراتش افزود: پس از مدتی بنده فکر میکردم چون این موضوع کاملا فنی است مقام معظم رهبری به آن ورود نکردهاند؛ اما بعد از دو هفته معظم له پس از نماز، بنده و آقای غرضی را به کنار کشیده و در این خصوص صحبت کردند. ایشان درحاشیه آن گزارش سه مطلب را مطرح کرده بودند، اول اینکه این تکنولوژی خیلی مهم است و از همین الان به فکر توسعه و رشد آن باشید. دومین مطلبی که مقام معظم رهبری عنوان کردند این بود که میدان را در این عرصه برای جوانان باز کنید، چون به نظر میآید این موضوع برای جوانان جالب باشد و در زمانی که خیلی از رهبران غربی اصلا نمیدانستند اینترنت چیست؛ مقام معظم رهبری تشخیص دادند که این تکنولوژی برای جوانان جذاب خواهد بود.
وی تصریح کرد: سومین مطلب هم این بود که ایشان فرمودند از همین اکنون و از ابتدای کار دغدغه آلودگیهای این صنعت و تکنولوژی را در نظر داشته باشید، طوری نباشد که محیط آلوده گردد و سپس به فکر درمان باشید.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: اکنون مشخص است که هر سه مطلب ایشان واقعیت دارد و در زمانی که بسیاری شعار آزادی اطلاعات میدهند کمتر کسی است که بداند پشت این تکنولوژی برای ورود به کشور مقام معظم رهبری است.
وی در پایان اظهاراتش به موضوع بصیرت سیاسی اشاره کرد و گفت: بصیرت سیاسی موضوعی است که در این کتاب به آن کمتر پرداخته شده است. نقطه مرجع ما در این شرایط انقلاب اسلامی است. پس از وقوع انقلاب سه تجربه مهم برای کشور به وقوع پیوست که تجربه بنای یک جامعه مدنی - سیاسی بر اساس عقلانیت و اسلام یکی از این تجربهها است که این تجربه تا امروز ادامه دارد و برای این تجربه جامعه مدنی و سیاسی باید به منظومه فکری مقام معظم رهبری توجه کنیم، چون این تجربه صرفا یک روش آزمایشی برای حکومت کردن نیست بلکه تجربه یک پروژه موجّه است.
نظر شما