تاکید بر همکاری وزارتخانه ها و سازمان ها در بازسازی عتبات عالیات

خبرگزاری شبستان: رییس ستاد بازسازی عتبات با اشاره به همکاری وزارتخانه ها و سازمان ها در امر بازسازی گفت: با بازسازی عتبات عالیات ما از یک منطقه واحد امن اسلامی شیعی برخوردار خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست هم اندیشی مسئولان ستادهای بازسازی عتبات عالیات در وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها صبح امروز با حضور نمایندگانی از دستگاه های مربوطه و حسن پلارک، رییس ستاد بازسازی عتبات در ساختمان بازرسی استانداری تهران برگزار شد.

پلارک در ابتدای این نشست با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات نماینده اقشار مردم در امر بازسازی عتبات است، گفت: این ستاد با چند هدف از پراکنده کاری در کشور در زمینه خدمت رسانی به عتبات عالیات پیشگیری می کند، از طرفی ما برای کمک مدیران اعتاب عراق باید خودمان حضور پیدا کنیم چون عراقی ها برخی توانمندی ها و پیشرفت های ما را ندارند.

وی با بیان اینکه ما بر اساس تجارب، هنرها و توانمندی های خود در امور مذهبی و معماری ایرانی اسلامی اعتاب مقدسه را بازسازی می کنیم، خاطرنشان کرد: در این راستا نذورات و هدایای مردم سازماندهی شده و با برنامه ریزی خاص هزینه می شود.

پلارک با بیان اینکه این ستاد نهادی مردمی با هدف جذب نذورات و کمک ها در جهت اجرای پروژه های مورد نظر اعتاب با توجه به نوع نذر می باشد، اظهار کرد: در این سال ها کمتر پول و نذری وجود داشته که در جای خود هزینه نشده باشد، در این راستا تمام هزینه کردها در جهت نیت نذرکننده هزینه شده و با هماهنگی های عراقی ها همه برنامه ریزی ها به خوبی پیش رفته است.

رییس ستاد بازسازی عراق با اشاره به شورای سیاست گذاری ستاد با حضور نمایندگانی از دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: در این امور تاکید همه نمایندگان، مراجع و علما بر این است که نذورات مردم ریال به ریال در جای خود و در جهت نیت آنها خرج شود، همچنین تاکید بر استفاده از کمک های مردمی با توجه به توصیه های مقام معظم رهبری می باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس ابلاغیه هایی که به دولت داشتیم تاکید بر ورود وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی در این حوزه شده است، ادامه داد: حضور این دستگاه ها به دلیل وجود جمعیت قابل توجهی از جمعیت آماری کشور در دستگاه ها، سه قوه و نیروهای مسلح می باشد به طوری که بیش از 50 درصد جمعیت آماری کشور را افرادی تشکیل می دهند که به نوعی در این دستگاه ها هستند.

پلارک اطلاع رسانی، دسترسی، هدایت و سازماندهی نذورات این افراد در بازسازی عتبات را حرکتی بزرگ دانست و بیان داشت: هر کدام از دستگاه های مربوطه می توانند در امر بازسازی و خدمات رسانی مراسم اربعین کمک کنند یا اگر دستگاهی امکانی و توانی را دارد می تواند آن را در اختیار ما قرار دهد چرا که ما درصددیم بستر حرکتی برای هزینه کرد نذورات علاقه مندان در بازسازی عتبات عالیات ایجاد کنیم.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به مثالی در این زمینه گفت: به عنوان مثال وزارت صنعت و معدن در اوج ممنوعیت صادرات فلزات به خارج از کشور در یک مقطع زمانی با صدور یک نامه اداری ساده مشکل ستاد را حل کرد و ما توانستیم مشکل آهن در بازسازی هایمان را حل کنیم.

وی با بیان اینکه دستگاه های مربوطه می توانند مقررات را برای بازسازی تسهیل کنند، افزود: برای مثال وزارت ارشاد می تواند دستگاه های مربوطه خود را مسئول کند تا اقداماتی که در بازسازی ها انجام شده مستندسازی کنند تا برای تاریخ ماندگار شود. انتشار کتاب، چاپ پوستر و ثبت اقدامات ستاد تنها کاری است که وزارت ارشاد می تواند انجام دهد.

پلارک با تاکید بر تقویت پیوند دو ملت ایران و عراق در این منطقه حساس بر اساس منافع ملی گفت: باید توجه داشته باشیم که اتحاد شیعیان در منطقه توطئه دشمنان را خنثی می کند و ما باید تلاش کنیم تا مرزی بین دو ملت ایران و عراق نباشد و حرکت اربعین در این راه موثر است.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه در این پیوند نقطه مشترک اعتقادی ما همین اعتاب متبرکه است، گفت: عراقی ها به کمک های مالی و معنوی ما در بازسازی اماکن مقدسه خود نیاز دارند و این امر به دست شیعیان منطقه محقق می شود.

وی با بیان اینکه بیش از 5 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در اعتاب متبرکه تعریف شده است، گفت: دو هزار میلیارد تومان از این مقدار عملیات اجرایی خود را شروع کرده به طوری که حرم امام علی (ع) با سرعت بالایی 20 برابر شده است.

پلارک پایان پروژه توسعه حرم امام علی (ع) را پایان سال 95 دانست و بیان کرد: بر این اساس صحن حضرت فاطمه زهرا (س) در 110 هزار متر و سه طبقه به حرم امام علی (ع) ملحق شده است.

رییس ستاد بازسازی عتبات با اشاره به طرح جامع توسعه حرم امام حسین (ع) در کربلا خاطرنشان کرد: بر این اساس 4 صحن توسعه برای حرم امام حسین (ع) طراحی شده است، عملیات اجرایی آن یک سال است که شروع شده و 100 هزار مترمربع به فضای زیارتی حرم اضافه خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در فاز اول اجرایی این طرح نیمی از صحن امام حسین (ع) و نیمی از صحن حضرت زینب (س) اجرا خواهد شد، اظهار کرد: در کاظمین نیز مسجد جامع صفوی که مخروبه ای بیش نبود بازسازی شد و به فضای حرم اتصال پیدا کرد. همچنین 2 صحن شرقی و غربی با نام های صاحب الزمان و امام رضا (ع) در پنج هزار متر در دو طبقه اجرا شد که امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد.

پلارک با بیان اینکه در سامرا نیز به توسعه حرم ها پرداخته ایم، گفت: سرداب مقدس امام زمان در دو طبقه به حرم وصل شده در حالی که ما یک شعاع 300 متری را برای حرمین عسگریین متصوریم و امیدواریم به زودی عملیات اجرایی آن شروع شود.

رییس ستاد بازسازی عتبات با اشاره به بحث امنیت ملی در این فضا با کار فرهنگی گسترده و همکاری دستگاه ها و خدمت رسانی وزارتخانه ها تصریح کرد: با بازسازی عتبات عالیات ما از یک منطقه واحد امن اسلامی شیعی برخوردار خواهیم شد و به عنوان قدرت برتر مکتب شیعه را یک مکتب جهانی خواهیم کرد.

 

کد خبر 570186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha