سند راهبردی نظارت بر نظام بانکداری نهایی می شود

خبرگزاری شبستان: رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به لزوم نظارت شرعی بر نظام بانکداری کشور گفت: سند راهبردی نظارت بر نظام بانکداری در پژوهشکده پولی و بانکی در حال نهایی شدن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی به تشریح تلاشهای نظام بانکی برای رسیدن به بانکداری اسلامی و تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بین المللی پرداخت.

 

وی با بیان اینکه کوششهای صورت گرفته برای اجرای قانون بانکداری بدون ربا گرچه برکات خوبی داشته است اما نبود یک راهبرد مناسب موجب شده که از توانمندیهای این قانون بهره مندی صورت نگیرد افزود: الان باید با همسوسازی و متمرکز کردن تلاشها و بازنگری قوانین بانکداری اسلامی بتوانیم به یک قطر بانکداری اسلامی در طراز جهانی تبدیل شویم.

 

سیف با اظهار اینکه بانک مرکزی جمهوری اسلامی تلاش کرده تا نظام بانکداری منطبق بر شرایط اسلامی باشد خاطرنشان کرد: در این زمینه به ترسیم دورنمای بلندمدت رفع دغدغه های اصلی بانک مرکزی در زمینه بانکداری اسلامی پرداخته و توجه به ترویج و گسترش بانکداری اسلامی در کشور را مدنظر قرار داده و در تطابق هر چه بیشتر قوانین بانکی با اصول اسلامی و مقاوم سازی نظام بانکی در اقتصاد مقاومتی و توجه به اخلاق اسلامی در نظام بانکی قدمهایی برداشته است.

 

وی یکی دیگر از تلاشهای بانک مرکزی در رسیدن به نظام بانکی جامع اسلامی را شفافیت و صداقت کلیه ذینفعان نظام بانکی دانست و گفت: در این زمینه رویکرد فعالانه و پویا در ارتقای سطح کیفی و کمی بانکداری اسلامی داشته ایم و تلاش کرده ایم با بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات برای رسیدن به بانکداری اسلامی به رفع قوانین زائد و مانع این امر بپردازیم و در همین رابطه بانک مرکزی با انتشار متن نهایی لایحه قانون بانکداری اسلامی از کلیه کارشناسان برای اظهار نظر دعوت به عمل آورده‌اند و امید است که مجلس و دولت نظام بانکی را برای رسیدن به این مهم همراهی کند تا گام اساسی برای رسیدن به نظام جامع بانکداری اسلامی برداشته شود.

 

سیف یکی از برنامه های مدنظر بانک مرکزی برای رسیدن به بانکداری جامع اسلامی را ارتباط با بانکهای اسلامی سراسر جهان دانست و گفت: در این زمینه باید از قوانین بکارگرفته در این بانکها نیز اطلاعات لازم را به دست بیاوریم.

 

وی ادامه داد: استفاده از فقه برای توسعه قوانین اسلامی و تقویت نظرات شرعی از نظام بانکداری با استفاده از ظرفیتهای حوزه های علمیه در جهت تربیت نیروهای متخصص دانست و افزود: در سطح بین المللی نیز جهت همکاری با سایر کشورهای اسلامی برنامه ریزی باید صورت بگیرد و همچنین قوانین اسلامی باید برای فعالیت موسسات خارجی در ایران به تصویب رسانده شود.

 

رییس کل بانک مرکزی در ادامه به یکی دیگر از اقدامات این بانک براساس سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: در این رابطه یکی از برنامه‌های مهم بانک مرکزی توسعه استفاده از کارتهای اعتباری برای رسیدن به دسترسی جامعه به اعتبار بوده که حمایت بهتری از تولیدات داخلی دارد انجام خواهد داد.

 

وی خاطرنشان کرد: انضمام ویژه به نظارت شرعی به نظام بانکی در سالهای آینده به شکل جدی خواهد بود تا در چارچوب نظارت شرعی شورای فقهی در بانک مرکزی به همکاری بیشتر با بخشهای نظارتی این بانک بپردازد.

 

رییس کل بانک مرکزی همچنین از نهایی شدن سند راهبردی نظارت بر نظام بانکی در پژوهشکده پولی و بانکی خبر داد و گفت: این سند در حال نهایی شدن است و پس از نهایی شدن کامل ابلاغ خواهد شد.

 

وی در پایان یکی دیگر از تلاشهای بانک مرکزی برای تقویت نظام پولی و بانکی کشور را کنترل نوسانات و حفظ ثبات بازار ارز علی رغم کاهش جدی قیمت نفت دانست و گفت: در این زمینه تلاش داریم تا به یکسان سازی نرخ ارز نیز دست پیدا کنیم.

 

کد خبر 570172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha