خبرگزاری شبستان: بچه های مسجد اغلب مردان و زنان خود ساخته آینده می شوند که در هر نقطه ای که باشند، حضورشان جریان ساز است. آنان که با معنویت مسجد و اخلاص بچه مسجدی بودن به اوج می رسند، هیچ گاه مصلحت خود را به مصلحت اطرافیانش ترجیح نداده و در هر قدمی تنها خدا را می بینند. هزاران هزار شهید برخاسته از گلستان مسجد گواه تاثیر انکارناپذیر مساجد در امر انسان سازی است.
جوان مسجدی در هر لباسی، دانشجو، نویسنده، معلم، دکتر، مهندس، نخبه و... از آن جا که اندیشه اش ریشه در آرمان های اسلامی دارد، هدف را خدایی قرار داده و عملکردش رنگ و بوی دیگری می گیرد و در پس چنین اخلاصی و با چنین تربیتی به درستی می توان انتظار داشت که در سنگرها و عرصه های مختلف کشور شاهد آفرینش و تحول در قلب انقلاب باشیم.
حامد ولیزاده که متولد سال 1367 است و بیش از شش سال سابقه فعالیت در کانون آیتالله طالقانی ارومیه را دارد، از پنج سالگی تلاوت قرآن را با تشویق برادر بزرگترش آغاز کرده و حدود 18 سال است که قاری قرآن است. وی تاکنون بیش از 18 رتبه کشوری و بین المللی در مسابقات قرآن کسب کرده است.
رتبه دوم مسابقات اوقاف و امور خیریه، رتبه دوم مسابقات سازمان تبلیغات اسلامی، رتبه اول مسابقات سراسری دانشگاه علوم پزشکی، رتبه اول مسابقات ملی دانشجویان و کسب رتبه اول جهان در مسابقات بین المللی دانشجویان جهان اسلام و کسب چهار بار رتبه اولی در مسابقات دانشآموزی از جمله افتخارات این فعال مسجدی و کانون آیت الله طالقانی ارومیه است. وی همچنین برای تلاوت قرآن به کشورهای مختلف همچون عربستان، ترکیه، بحرین و مالزی دعوت شده است.
وی که فارغالتحصیل رشتههای فوریتهای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه است و برای مقاطع سنی کودک و نوجوان، قرآن تدریس می کند، بیشترین تأثیر از قرآن را از سبک تلاوت محمد عمران گرفته است و از تلاوت های اساتید برجسته ای همچون عبدالباسط ، شحاتالانوار، مصطفی اسماعیل و محمود رمضان نیز بهره برده است. وی در محضر اساتیدی همچون مرحوم سرهنگ عباسی، ابوالقاسمی، سبزعلی، صولتی و میرقلنج تلاوت قرآن را فرا گرفته است.
نگاه ارزشمند جامعه به قاریان بزرگترین داشته آنها است
ولیزاده درباره تاثیر معنویت قرآن در زندگی شخص اش می گوید: دید مثبتی که جامعه نسبت به قاری قرآن و نخبه مسجدی دارد، بیشترین و بزرگترین داشته یک قاری قرآن و نخبه مسجدی است، اگر نگاه مثبت مردم به یک قاری قرآن و جوان مسجدی برداشته شود، در زندگی اش چیزی نمی ماند، چرا که این نگاه ارزشمند و مثبت انرژی مضاعف به او می دهد. علاوه بر آن تلاوت قرآن بار مثبتی به مردم می دهد. یک قاری قرآن تمام داشته های مادی و معنوی خود را از قرآن دارد.
صدای قرآن، دعوت نامه ای به سوی حق
وی ادامه می دهد: چنانچه قرآن از زندگی ام حذف شود، همه چیزم را از دست میدهم. دید عموم به تلاوت قرآن این است که گویی صدای خدا را میشنوند و یا دعوتنامهای به سوی خدا متوجه می شوند.
وی با تاکید بر اینکه نخبگان مسجدی و قرآنی باید جوانی تأثیرگذار باشد، ادامه داد: نخبگان مسجدی باید در مسجد، محل و شهر شناخته شده باشند یعنی مردم آنها را نماینده مسجد و کانون بدانند. نگاه مردم نسبت به یک نخبه متدین ثمره انس با مسجد است.
عضو کانون آیت الله طالقانی ارومیه اذعان کرد: مردم در محیط کار، دانشگاه و اجتماع به واسطه قرآن نگاه مثبتی به من دارند و اعتماد خوبی بین من و مردم جاری است که این هم از برکت قرآن است. با قرائت قرآن دل ها را شاد میکنم چه مرا بشناسند و چه نشناسند و ثواب این کار انرژی مثبتی در زندگی من دارد.
ولی زاده به شاخص های کانون موفق در جذب جوانان اشاره کرد و گفت: یک مسجد و کانون فرهنگی هنری باید نزدیک به خانه و محل زندگی باشد تا جوان به راحتی به این مرکز دینی رفت و آمد داشته باشد. روابط عمومی خوب هیئت امنای مسجد، قدمت مسجد، ارتباط خوب امام جماعت با مردم، به طوری که مردم احساس نزدیکی با اعضای مساجد داشته باشند، از عوامل ایجاد انگیزه در نسل جوان برای حضور در مسجد و کانون فرهنگی هنری است.
این قاری قرآن افزود: حضور جوانان به مسجد از روی علاقهمندی است ولی عواملی همانند خوشرویی مربی، سنجش علاقهمندی جوانان و کاربردی کردن برنامه ها در جذابیت برنامه های کانون تاثیرگذار است.
وی گفت: معماری ساختمان مسجد و کانون، بهروز بودن کانون، مجهز بودن به امکانات پیشرفته و سیستمهای صوتی و دارا بودن امکانات آموزشی زمینهساز پیوند بیشتر جوانان با مسجد میشود. کانون فرهنگی هنری مسجد باید به گونهای باشد که جوان مسجدی احساس کند که با ورود به کانون علاوه بر برآورده شدن نیازهای معنوی اش میتواند اطلاعات روز و مورد نیازش را کسب کند.
ولی زاده که مدیریت سایت قرآنی «تلاوتها» را هم بر عهدا دارد، گفت: بیش از دو هزار تلاوت و ابتهال با قابلیت دانلود از اساتید مختلف در این سایت قرار گرفته است، ضمن اینکه بنا است در آینده زندگی نامه قاریان برجسته نیز برای دسترسی عموم در این سایت قرار بگیرد.
وی بر لزوم تعامل میان هیئت امنای مسجد با مدیر کانون و بسیج و امام جماعت مسجد تاکید کرد و گفت: فعالیت هایی که در مسجد و بسیج صورت می گیرد باید مکمل یکدیگر باشد تا برنامه های یک مسجد موفق باشد.
پایان پیام/
نظر شما