رونق صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا

خبرگزاری شبستان:میزان صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا قبل از سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۸۰میلیون دلار بود و در حال حاضر میزان صادرات فرش دستباف به آمریکا در ۴ ماه نخست امسال ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توانمندی ایران در عرصه فرش دستباف بر کسی پوشیده نیست؛ مزیتی که باید روی آن سرمایه گذاری های بیشتری صورت گیرد تا نتایج تاثیرگذاری را از این طریق شاهد باشیم. ایرنا در این زمینه به نقل از سیدمجتبی عراقچی، رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران نوشته بود: "ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا(که در ردیف تحریم های اعمال شده مرتبط با مسایل هسته ای نبود) با تلاش موثر دولت یازدهم و تیم مذاکره کننده هسته ای رفع شد و اکنون بازار آمریکا به روی صادرکنندگان فرش ایران باز شده و مشکلی برای ارسال فرش دستباف به این کشور و کشورهای اروپایی وجود ندارد."

 

بنابراین گزارش، در همین راستا به تازگی رییس مرکز ملی فرش ایران از رشد قابل توجه صادرات فرش دستباف به کشور آمریکا با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خبر داده است. ایرنا به نقل از حمید کارگر در این باره نوشته است: "میزان صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا قبل از سال 2010 میلادی حدود 80میلیون دلار بود و از سال 2010 تا زمان اجرایی شدن برجام به صفر رسیده بود. میزان صادرات فرش دستباف ایران به کشور آمریکا پس از برجام در بهمن ماه سال 1394 به 2 میلیون دلار و 700 هزار دلار و در اسفند ماه سال گذشته به 9 میلیون دلار رسید. ارزش کل صادرات فرش دستباف کشور در چهار ماه فروردین تا تیر ماه امسال 83 میلیون دلار بود و این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل 39.5 درصد به لحاظ ارزش رشد داشته که بخشی از آن متاثر از صادرات به آمریکا بوده است و در حال حاضر میزان صادرات فرش دستباف به آمریکا در 4 ماه نخست امسال 27 میلیون و 600 هزار دلار است."

 

یادآور می شود: قدیمی‌ترین نمونه قالی ایرانی که یافته شده قالیچه‌ای است با نقوش اصیل هخامنشی که در گور یخ‌زده یکی از فرمانروایان سکایی در دره پازیریک در ۸۰ کیلومتری مغولستان بیرونی پیدا شده و قالی پازیریک نامیده می‌شود. پژوهشگران این قالی را از دست‌بافت‌های پارت‌ها و یا مادها می‌دانند. قالی ایرانی از دیرباز معروف و مورد استفاده بوده. گزنفون تاریخ‌نگار یونانی در کتاب سیرت کوروش می‌نویسد: «ایرانیان برای این‌که بسترشان نرم باشد قالیچه زیر بستر خود می‌گسترند.» سالنامه چینی سوئی‌سو در دوره ساسانی از فرش پشمی ایران به عنوان کالای وارداتی به چین نام می‌برد. فرش معروف بهارستان در کاخ تیسفون نیز به خاطر شکوهش بازتاب گسترده‌ای در ادبیات اسلامی داشته‌است.

کد خبر 570074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha