به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، بیژن زنگنه، وزیر نفت، امروز (٨ شهریور) در همایش آثار اقتصادی برجام بر انرژی و سرمایه گذاری در استان خوزستان، گفت: برجام یک موفقیت بزرگ سیاسی برای ایران بود به طوری که توانستیم با عزت و اقتدار تمام، دوران تحریم را پشت سر بگذاریم و به هر چه خواستیم با موفقیت دست یافتیم.
وی خاطر نشان کرد: سازمان ملل تحریم های فصل ۷ قطعنامه را علیه ما لغو کرد در حالی که لغو این تحریم ها بدون سقوط یک دولت و یا تجزیه کشور تاکنون اتفاق نیفتاده که نمونه آن کشورهای سودان و عراق می باشند.
وی با اشاره به افزایش تولید نفت بعد از اجرای برجام افزود: تولید نفت ایران از ٢ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز به سه میلیون و ٨٥٠ هزار بشکه افزایش یافت و از سویی میزان صادرات مواد نفتی نیز به بیش از ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه رسید.
زنگنه با بیان اینکه فراهم شدن امکان دسترسی به پول نفت و جابجایی آن از دیگر دستاوردهای برجام است، خاطر نشان کرد: پیش از اجرای برجام پول نفت را با حدود ١٠ درصد ریزش دریافت می کردیم که اکنون این مشکل رفع شده و امکان دسترسی کامل به پول نفت فراهم است.
وی همچنین با اشاره به سهولت دسترسی به تجهیزات نفتی در شرایط فعلی اذعان داشت: پس از اجرای برجام علاوه بر امکان دسترسی آسان به خرید تجهیزات نفتی، کالاهای توقیف شده ما نیز آزاد شدند.
ضرورت جذب سرمایه گذار در خوزستان
وزیر نفت در بخش دیگر سخنان خود به وضعیت سرمایه گذاری در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: برای توسعه سرمایه گذاری در خوزستان نیازمند افزایش جاذبه های سرمایه گذاری هستیم، این استان باید با کمک سرمایه گذاری های خارجی و داخلی روند توسعه را طی کند.
وی اذعان داشت: در تاریخ این استان سرمایه گذاری خصوصی و خارجی کم صورت گرفته و باید برای افزایش سرمایه گذاران تلاش کرد چرا که که هم اکنون تاسیسات نفتی خوزستان مستهلک و آسیب دیده اند و نوسازی آنها نیازمند سرمایه گذاری می باشد.
زنگنه همچنین با اشاره به نشست با سرمایه گذاران خوزستانی بیان کرد: نگرانی برای عدم استفاده از کالاهای داخلی جزو دغدغه های سرمایه گذاران خوزستانی و تولید کنندگان است که به آنها این اطمینان را می دهیم که نسبت به کمک و توجه به تولید کنندگان و سازندگان بومی از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و در راستای توانمند سازی آنان نیز گام بر می داریم.
ظرفیت های اقتصادی بسیار در خوزستان
وی با تاکید بر اینکه خوزستان ظرفیت های بسیاری برای ساخت تجهیزات نفتی دارد،گفت: خوزستان می تواند در پسابرجام استان پیشتازی باشد که برای دست یابی به این جایگاه باید علاوه بر استفاده از پتانسیل های موجود، جاذبه های سرمایه گذاری برای استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران خصوصی خارجی افزایش یابد.
وزیر نفت با بیان اینکه به آینده خوزستان در توسعه صنایع شیمیایی، پتروشیمیایی امیدوار هستم، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که سیاست اقتصاد مقاومتی در تمام حوزه ها مانند نفت، گاز، پتروشیمی و حتی کشاورزی در این استان اعمال شود.
نظر شما