خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان

کتابی در مورد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان که بیش از شصت سال در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و مذهبی فعالیت داشته است توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان از آثاری است که مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را در 828 صفحه منتشر کرده است .

در این اثر آمده است :روحانیون شیعه در ایران را می‌توان در سطوح مختلفی دسته‌بندی کرد که در راس آنها مراجع عظام تقلید و فقهای مجتهد قرار دارند. بعد از مراجع، فضلا و مدرسان حوزه‌های علمیه قابل ذکر هستند و وعاظ و گویندگان مذهبی و ائمه جماعت در مرتبه‌ بعدی تبلیغ و ارشاد و اقامه‌ی نماز در محافل و کانون‌های مذهبی را عهده‌دارند. اغلب گویندگان و وعاظ مذهبی نمایندگان مراجع عظام تقلید در اقصی‌نقاط ایران بوده‌اند. پس از سقوط رضاشاه نهاد مرجعیت در ایران در دوره‌ آیت‌الله‌العظمی بروجردی، توانست نمایندگان متعددی به اقصی‌نقاط ایران اعزام کند که در احیای حوزه‌های علمیه و ترویج و تبلیغ مذهبی می‌کوشیدند.


در بخشی از کتاب خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان می خوانیم: این شبکه‌ گسترده که از سراسر ایران با مرکز دینی یعنی قم در ارتباط بود نقش مهمی در اطلاع‌رسانی نهضت اسلامی به رهبری امام‌خمینی(ره) در سال‌های بعد ایفا کرد. یکی از روحانیون و وعاظ مذهبی فعال حجت‌الاسلام حاج غلامرضا فیروزیان ، داماد آیت‌الله شیخ عباسعلی اسلامی، موسس مدارس اسلامی است که بیش از شصت سال در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و مذهبی فعالیت داشته و از طرف آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله کاشانی به ماموریت‌هایی اعزام شده است.


در این اثر ذکر شده است: وی از نزدیکان آیت‌الله حاج‌آقا حسین خادمی و نماینده‌ جامعه تعلیمات اسلامی در اصفهان بود و مدارس این جامعه را در اصفهان دایر و اداره می‌کرد.بخش عمده‌ فعالیت‌های فیروزیان مبارزه با فحشا و منکرات موجود در دوره‌ی پهلوی بود. با پیروزی انقلاب اسلامی حجت‌الاسلام فیروزیان در تثبیت انقلاب در مناطق مختلفی چون مازندران، مغان، اصفهان و... نقش فعالی ایفا کرد. عمده‌ فعالیت‌های مداوم فیروزیان در سال‌های اخیر ساخت مسجد برای شیعیان محروم مناطق مرزی است که در تهاجم وهابیت قرار دارند. 

 

گفتنی است، خاطرات و اسناد حجت‌الاسلام حاج شیخ غلامرضا فیروزیان شامل 828 صفحه در تیر 1390 به شمارگان یک هزار نسخه و به قیمت 143 هزار ریال چاپ و روانه بازار نشر شده است .
 

پایان پیام/
 

کد خبر 56995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha