شبکه ملی اطلاعات از مولفه های استقلال کشور است

خبرگزاری شبستان: حذف دلال های بین المللی و کاهش هزینه های اینترنت، کاهش میزان وابستگی به کشورهای خارجی در بخش فضای مجازی و خدمات آن از مهم ترین و اصلی ترین فواید شبکه ملی اطلاعات است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، شبکه ملی اطلاعات مصوبه شورای عالی فضای مجازی در اوایل دولت یازدهم بود که همزمان با هفته دولت فاز نخست آن به بهره برداری رسید.

شبکه ملی اطلاعات، شبکه مستقل داخلی است که وظیفه برقراری ارتباط مجازی بین کاربران را بر عهده دارد که با ایجاد یک شبکه داخلی، نیازهای کاربران ایرانی در داخل کشور را رفع می کند.

 

با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، کاربران برای دسترسی به فضای مجازی نیازی ندارند از پهنای باند بین المللی استفاده کنند و نیازهای کاربران در این حوزه بر روی پهنای باند داخلی تامین خواهد شد.

 

شبکه ملی اطلاعات دستاوردها و پیامدهای مثبتی بر روند بهره برداری کاربران از فضای مجازی به دنبال خواهد داشت. همچنین افزایش پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت، حذف دلال های بین المللی و کاهش هزینه های اینترنت، کاهش میزان وابستگی به کشورهای خارجی در بخش فضای مجازی و خدمات آن از مهم ترین و اصلی ترین فواید شبکه ملی اطلاعات است.

 

از طرفی بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات زمینه جریان سازی های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی هدایت شده از سوی کشورهای متخاصم را از بین می برد و فرصتی فراهم خواهد شد تا طرح های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منطبق با فرهنگ اصیل ایرانی – اسلامی در قالب شبکه های مجازی گسترش و نشر دهیم تا از این طریق در پرورش و تعالی جامعه اقدامات سازنده ای انجام دهیم.

 

کاهش میزان وابستگی به کشورهای خارجی در حوزه پهنای باند و فضای مجازی تا حد زیادی ابتکار عمل را در اختیار متخصصان و کارشناسان داخلی قرار خواهد داد و کمتر دغدغه ای از بابت قطع ارتباطات شبکه ای در بخش ها و مقاطع مختلف نظیر سیستم بانکی، سیستم های اطلاع رسانی و .... خواهیم داشت.

 

کاهش امکان هک اطلاعات، افزایش سطح امنیت شبکه و اطلاعات، انتقال دیتا در مدت زمان و طی مسیر کوتاه در شبکه ملی، برخورداری از امکانات اینترنت جهانی در کنار استفاده از ویژگی های شبکه ملی از دیگر مزایایی است که می توان دراستفاده از شبکه ملی اطلاعات برشمرد.

 

اما طرح شبکه ملی اطلاعات پس از مدت ها کار کارشناسی و تخصصی در سه فاز طراحی شده است که به صورت مرحله ای اجرایی می شود که شامل فاز استقرار، رشد و بلوغ شبکه ملی اطلاعات است.

 

در فاز نخست بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات که مرحله استقرار شبکه است، چهار محور اصلی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

در مرحله دسترسی به خدمات؛ موارد مربوط به خدمات دولت الکترونیک و سایر خدمات دیجیتال، خدمات ویدئویی داخلی در کشور، دسترسی به اینترنت، انواع خدمات نوین از قبیل پرداخت موبایل مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

 

در گام بعدی مقرون به صرفه بودن شبکه ملی اطلاعات مد نظر است به این معنا که دسترسی پهن باند ثابت و سیار، دسترسی به محتوا و خدمات داخلی در کشور بررسی می شود.

 

در مرحله بعدی افزایش پوشش شبکه با رویکرد دسترسی پهنای باند سیار در کلانشهرها، دسترسی پهن باند ثابت در کل کشور و افزایش کیفیت شبکه یعنی دسترسی پهنای باند سیار در شهرهای بزرگ، دسترسی به محتوا و خدمات پهن باند داخلی، دسترسی به اینترنت ارزیابی خواهد شد.

 

در فاز دوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که مرحله رشد شبکه خواهد بود، موارد دسترسی به خدمات، مقرون به صرفه بودن، افزایش پوشش و افزایش کیفیت در بوته آزمایش قرار می گیرد.

 

فاز سوم شبکه ملی اطلاعات با عنوان بلوغ شبکه بخش پایانی راه اندازی شبکه است و مواردی نظیر دسترسی به خدمات شامل خدمات ویدویی HD و خدمات ابری پهن باند، داخلی با هزینه مقرون به صرفه در شهرهای بزرگ و مقرون به صرفه بودن شامل دسترسی به محتوا و خد مات پهن باند داخلی در کل کشور مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

 

همچنین در ادامه فاز پایانی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات؛ افزایش پوشش شامل دسترسی پهن باند سیار در کل کشور، دسترسی به پهن باند ثابت در کل کشور و افزایش کیفیت شامل دسترسی پهن باند سیار در کل کشور، دسترسی به محتوا و خدمات پهن باند داخلی، دسترسی به اینترنت به بهره برداری خواهد رسید.

 

 

 

 

کد خبر 569831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha