به گزارش خبرگزاری شبستان از اهوزا، علیرضا شیخ رباط، معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان، ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تاکنون در حوزه مرزی کشور راهبرد جامعی تدوین نشده بود، گفت: در ماههای اخیر شورای عالی امنیت ملی از وزات کشور خواسته است ظرف سه ماه پروژه جامع مدیریت مرزها را در کشور تهیه کند.
وی خاطرنشان کرد: این طرح ساماندهی مرزها را در تمام ابعاد از جمله انسداد مرز، مسائل حقوقی، معیشت و رفاه مرزنشینان و ساماندهی بنادر مرزی در بر دارد.
به گفته این مقام مسئول، خوزستان در سه کارگروه تشکیل شده، نمایندگانی دارد و در صورت تصویب این طرح در شورای عالی امنیت ملی افق و راهبرد کشور و به تبع آن استان در حوزه مرزها مشخص میشود.
شیخ رباط، مشکلات مرزی استان را شامل دو بخش حوزه مرزی آبادان و خرمشهر و منطقه عمومی هورالعظیم شامل هویزه و دشت آزادگان عنوان کرد و گفت: در هورالعظیم چند ماه است که مرزبانی مرز را از ارتش تحویل گرفته و مستقر شده است.
وی افزود: احداث 130 کیلومتر دایک مرزی در هورالعظیم مراحل پایانی را میگذراند همچنین پروژه ایجاد روشنایی و انسداد مرز با ایجاد فنسهای دو جداره نیز به احتمال زیاد تا پایان امسال آغاز میشود وبه این ترتیب امکان کنترل بهتر مرز آبی هورالعظیم فراهم میشود.
معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان، از توافق بین استان و فرماندهی مرزبانی کشور برای پوشش خلأهای کنترلی در هورالعظیم خبر داد و گفت: قرار است یک پایگاه از پنج پایگاه گروه پروازی مرزبانی کشور در خوزستان مستقر شود که بر این اساس امسال میتوان با کمک گشتهای هوایی مرزی و با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و هواپیماهای سبک، اطلاعات و کنترلها را در مرز تقویت و به روز کرد.
وی در این راستا انجام هماهنگی با دستگاههای اجرایی از جمله اطلاعات، ناجا و مرزبانی را بسیار موثر دانست و در مورد حوزه مرزی خرمشهر و آبادان اظهار داشت: ساماندهی دژ مرزی اروند در حال بحث و بررسی است و در صورت انجام توافق، تمام اقدامات انجام شده در هور العظیم در این حوزه نیز اجرا میشود.
معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان، امنیت را یک بحث پیچیده توصیف کرد و یاد آور شد: با توجه به ارتباط با دیگر حوزهها نمیتوان برای این حوزه دایره خاصی تعریف کرد، به طوریکه ضعف و نقصان در دیگر حوزهها از جمله حوزه اقتصاد، فرهنگ، سیاست و تعلل و کاستی در آنها میتواند بار امنیتی داشته باشد در حالیکه این حوزهها در اختیار و کنترل مسئولان امنیتی نیست؛ به طور مثال بر اساس آسیب شناسیهای صورت گرفته در حوزه امنیت، اشتغال و بیکاری به طور طبیعی در این حوزه موثر، اما حل آن به مسئولان حوزه اقتصاد مربوط است.
وی با اشاره به آمارهای کشوری ارائه شده در مورد امنیت اجتماعی، اظهار داشت: بر خلاف گفتهها، خوزستان در عموم شاخصهای جرایم رتبه هفت یا هشت و جایگاهی بعد از استانهای فارس، خراسان رضوی و اصفهان دارد، اما احساس ناامنی عمومی در خوزستان بیشتر از این استانهاست.
شیخ رباط، با بیان اینکه در بررسیهای انجام شده در کلان کشور بیش از 50 درصد جرایم در کلان شهرها رخ میدهد، اذعان داشت: در استان نیز 86 درصد کل جرایم به سرقت اختصاص دارد که51 درصد سرقتها در اهواز اتفاق میافتد و شهرستانهای دیگر با فاصله زیاد پس از اهواز قرار دارند.
به گفته وی، تمرکز جرایم به ویژه سرقت نیز در اهواز قابل بررسی است که بخشی از آن ریشه اجتماعی یا اقتصادی دارد و بخشی به دلیل رشد ناهمگون بافت شهری است، به طور مثال بالا بودن سرقت خودرو در این شهر ناشی از مشکل کمبود پارکینگ است که به حوزه شهری مربوط است.
عضو شورای مبارزه با قاچاق کالا در استان، در ادامه بخشی از مشکلات امنیتی خوزستان را به دلیل مرزی بودن آن دانست و افزود: استانهای مرزی علاوه بر مشکلات دیگر به دلیل قرار گرفتن در مرز با مشکلات فرامرزی که بخشی به صورت امنیتی تجلی مییابد هم روبهرو هستند.
شیخ رباط، قاچاق سلاح را عمده مشکل استان در مرز عنوان کرد و گفت: در حال حاضر قاچاق سلاح به نوعی تجارت تبدیل شده که باندهایی از آن سوی مرز در آن دخیل هستند، البته عرضه آن نیز با توجه به تقاضای مردم که عمدتا عشایر و علاقمند به داشتن سلاح هستند قابل تحلیل است، اما از سوی دیگر این مسئله میتواند سرقتهای مسلحانه را افزایش دهد و مشکلات امنیتی ایجاد کند.
عضو شورای تامین استان، در مورد اقدامات انجام شده در بخش ارتقای امنیت شهری اظهار داشت: به دلیل بالابودن آمار جرم در اهواز، در کوتاه مدت دو اقدام عمده در حال انجام است.
وی یکی از این اقدامات را نصب دوربین مداربسته در60 نقطه اهواز در سالجاری عنوان کرد و بیان داشت: در ماههای اخیر مشکلات اجرایی آن به صورت جدی پیگیری و حل شده و در حال حاضر 35 دوربین آن در مدار است.
شیخ رباط با بیان اینکه توسعه این دوربینها در سال آینده تا 120 دستگاه پیشبینی شده است، تصریح کرد: مطالعات نصب دوربین مدار بسته در پنج شهر که بالاترین آمار جرم در استان را دارند تا پایان امسال به اتمام میرسد و در سال آینده در برنامه اجرا قرار دارد.
وی همچنین از تصویب طرح مشترک نیروی انتظامی و بسیج اهواز در شورای تامین استان، خبر داد و گفت: هماهنگی عملیاتی و اطلاعاتی این طرح در حال انجام است و پیشبینی میشود با ظرفیت سازی بسیج، تعادل منطقی در وقوع جرم در اهواز ایجاد و زیرساختهای نیروی انتظامی مطابق جغرافیای جرم در اهواز تقویت شود.
معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان، با اشاره به مصوبه مقام معظم رهبری در مورد جابهجایی پادگانها، اضافه کرد: پادگانهایی که به دلیل شرایط جنگی در استان ایجاد شدند و در اختیار نیروهای نظامی قرار گرفتند، کارشناسی شده و بخشهایی که باید آزادسازی گردند، مشخص شد.
وی اظهار داشت: فرآیند آزادسازی اراضی پادگانها از دو سه سال گذشته آغاز و تاکنون بخش زیادی از اراضی آزاد شده است.
شیخ رباط، از تعیین تکلیف شش پادگانی که در استان در اختیار سپاه بوده در نشست یک ماه پیش استان و نیروهای مسلح خبر داد و گفت: بر این اساس مقرر شد این پادگانها ظرف مدت یک سال آزادسازی و به دستگاههایی که نیاز به زمین دارند واگذار شوند.
وی همچنین با اشاره به اینکه فرآیند آزادسازی لشکر 92 زرهی در اهواز از یک سال پیش آغاز شده، تصریح کرد: در حال حاضر اختلافاتی در مورد نحوه استقرار آن در محل جدید وجود دارد که طی جلساتی با فرماندهی نیروی زمینی ارتش در حال بررسی است.
شیخ رباط خاطرنشان کرد: تفاهم کلی برای جابهجایی این پادگان صورت گرفته و آمادهسازی نقشهها و تعیین کاربری اراضی قدیم در حال انجام است.
معاون استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها را امنیتی نکنیم، اظهار داشت: این طرح یک طرح تحول اقتصادی است و کارهای آن به خوبی در حال انجام است و نگرانیها بیشتر بار روانی دارد.
به گفته وی، بزرگنمایی این طرح از سوی بیگانگان، نشانه این است که منافع ملت در گرو اجرای آن است.
شیخ رباط تاکید کرد: دستگاههای امنیتی کارکرد خود را در این طرح خواهند داشت و قطعا با اخلالگرانی که به عمد و با هدف آسیب زدن به طرح اقدام کنند، برخورد میشود.
پایان پیام/
نظر شما