خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس در استانهای آذربایجان شرقی (شهرستانهای جلفا، کلیبر و خداآفرین) و شمال غرب ایران واقع شدهاست. بنا بر ارزیابیهای صورت گرفته از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، منطقه آزاد ارس، پس از منطقه آزاد کیش، دومین منطقه آزاد توسعه یافته و در حال رشد کشور است. این منطقه که در مجاورت دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته، دارای وسعت ۵۱٬۰۰۰ هکتار است. منطقهٔ آزاد ارس در ۱۳۷ کیلومتری شهر تبریز -که یکی از قطبهای عمدهٔ دانشگاهی و صنعتی ایران است- قرار داشته و با شهر تهران نیز ۷۶۱ کیلومتر فاصله دارد.
بنابراین گزارش، شهر جلفا به عنوان مرکز این ناحیه صنعتی-تجاری، در زمینه تجاری و گمرکی دارای پیشینهای صد ساله بوده و مرز مشترک ایران و جمهوری خودمختار نخجوان در شهر جلفا به عنوان پرترددترین مرز مسافری ایران، پس از فرودگاههای تهران مطرح است. منطقه آزاد ارس شامل ۷ بخش گسسته از هم و به مرکزیت شهر جلفا است: ۱. منطقه آزاد جلفا ۲. منطقه آزاد نوردوز ۳. منطقه آزاد خمارلو ۴. منطقه آزاد اصلاندوز ۵. منطقه آزاد پارس آباد ۶. منطقه آزاد بیله سوار ۷. منطقه آزاد آزادلو (گرمی)
این گزارش می افزاید: این منطقه با توجه به موقعیت اقتصادی دارای متقاضیان بسیاری برای سرمایه گذاری است به طوری که در حال حاضر 80 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس صورت گرفته است. ایرنا در این باره به نقل از محسن خادم عرب باغی، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس نوشته است: "80 هزار میلیارد ریال (هشت هزار میلیارد تومان ) سرمایه گذاری در این منطقه صورت گرفته است. توجه به سیاست های جذب سرمایه گذار و تکمیل زیرساخت های فنی و عمرانی، نوید بخش شکل گیری یک قطب اقتصادی در منطقه آزاد ارس است. نزدیک به 400 هزار میلیارد ریال برای پروژه های عمرانی در این منطقه هزینه شده است و برخی از این پروژه ها آماده بهره برداری هستند. با توسعه تعاملات بین المللی ایران در دولت تدبیر و امید و توجه دستگاه دیپلماسی کشور به منطقه آزاد ارس به صورت خاص، شاهد ارتباطات اقتصادی با کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای خواهیم بود."
بنابراین گزارش، منطقه آزاد ارس بر اساس راهبرد اقتصاد مقاومتی و ابلاغیه مقام معظم رهبری، زمینه سازی برای فعال شدن پتانسیل های منحصر به فرد داخلی با هدف رونق و پیشرفت اقتصاد پایدار را در دستور کار خود قرار داده است.
یادآور می شود: برای تشویق سرمایهگذاران، مزایای قانونی زیر برای سرمایهگذاری در این منطقه در نظر گرفته شده است:
معافیت مالیاتی ۲۰ ساله از تاریخ بهرهبرداری برای انواع فعالیتهای اقتصادی
معافیت از عوارض گمرکی و سود بازرگانی برای واردات مواد اولیه و ماشینآلات
امکان صدور کالای تولیدشده با رعایت قوانین ارزش افزوده به داخل کشور
صدور کالای تولیدشده به خارج از کشور با کمترین تشریفات
ترانزیت و صادرات مجدد کالاهای خارجی با کمترین تشریفات
آزادی ورود هر نوع کالا به استثنای کالاهای مغایر با شرع اسلام
تضمین حقوق قانونی سرمایهگذاران خارجی در برابر تملک و ملی شدن
امکان هر گونه فعالیت اقتصادی برای سرمایهگذاران خارجی
ثبت شرکتها توسط خود سازمان منطقه آزاد
امکان سرمایهگذاری ۱۰۰ درصد خارجی، بدون مشارکت ایرانی
عدم نیاز به روادید برای ورود و خروج اتباع خارجی
۲۲ شرکت خارجی در ارس فعال بوده و بیش از ۱۰۰ نفر از اتباع خارجی کشورهای ترکیه، کره جنوبی، هندوستان، ارمنستان، چین و قزاقستان فعالیتهای اقتصادی و تجاری انجام میدهند.
نظر شما