وقتی علم در کنار مسجد بالنده می شود

خبرگزاری شبستان:دکتر مجتبی ذوالفقاری عضو کانون فرهنگی هنری محبین الائمه (ع) مسجد قدس اراک موفق به ساخت نخستین دستگاه خشک‌کن انجمادی با همکاری شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، نخستین دستگاه خشک‌ کن انجمادی (وکیوم فریزر درایر) ساخته دکتر مجتبی ذوالفقاری از اعضای کانون فرهنگی هنری محبین الائمه (ع) مسجد قدس اراک  و شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه روز گذشته در دانشگاه اراک رونمایی شد.

 

 

وی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک با بیان اینکه در ساخت این تکنولوژی شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه و  کارگروه اقتصاد مقاومتی حمایت داشته اند گفت: امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترده شدن جغرافیای جمعیتی و لزوم دسترسی سریع، آسان و مناسب به منابع غذایی فرآوری، محصولات غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

 

 

او که یک فرد مسجدی و از دوران نوجوانی در کانون حضور داشته است موفقیت خود را مرهون الطاف خداوند به واسطه حضور در مسجد دانست و افزود: برای رسیدن به تکنولوژی های جدید و فناوری های بومی باید توانمندی و پتانسیل های موجود را باور داشت و بر آنان تکیه کرد.

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه اراک و مدیر عامل شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترده شدن جغرافیای جمعیتی و لزوم دسترسی سریع، آسان و مناسب به منابع غذایی فرآورده ای، نگهداری محصولات غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

 

وی افزود: تکنولوژی ساخت و طراحی دستگاه خشک کن انجمادی در انحصار چند کشور محدود غربی است و این موضوع در ایران فقط در سایز بسیار کوچک آزمایشگاهی بررسی شده است و در سایز های بیشتر از ۱۰کیلوگرم هیچ سابقه ای ندارد.

 

 

ذوالفقاری اظهار داشت: کار ساخت و طراحی دستگاه خشک کن انجمادی در سال ۹۲شروع شد که یک سال طراحی و یک سال و نیم ساخت آن به طول انجامید وتکنولوژی ساخت آن کاملا بومی است.

 

 

این استاد دانشگاه گفت: طراحی و ساخت این دستگاه در مقیاس آزمایشگاهی نسبت به مقیاس صنعتی ساده و سهل الوصول بوده و  مقیاس صنعتی هدف گیری شده در این پروژه کاملا منحصر به فرد است؛  باتوجه به کاربرد بسیار مهم این دستگاه در موارد غذایی و دارویی به هیچ وجه اجازه واردات این محصول با این ظرفیت به ایران داده نمی شود.

 

 

دکتر ذوالفقاری تصریح کرد: طراحی در ساخت این دستگاه در مقیاس آزمایشگاهی نسبت به مقیاس صنعتی ساده است در حالی که در مقیاس صنعتی، مقیاس هدف‌گیری شده در این پروژه کاملا منحصر به فرد بوده و از موارد تحریم است و با توجه به کاربرد بسیار مهم این پروژه در صنعت کشاورزی و دارویی به هیچ‌ وجه اجازه واردات این محصول با این ظرفیت به ایران داده نمی‌شود.

 

 

شرکت دانش بنیان تکوین آزمایش پارسه برای اولین بار در ایران طراحی و ساخت دستگاه خشک کن خلا انجماد را در مقیاس صنعتی و با ظرفیت ۱۰۰کیلوگرم انجام داده است؛  کاربردهای روش خشک کن انجمادی در صنایع غذایی، صنایع دارویی، زیستی، پزشکی و صنعت نفت است.

 

 

کد خبر 569629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha