پیکر داوود رشیدی  بدرقه شد/ سخنان علی نصیریان و جمشید مشایخی در سوگ مرحوم رشیدی

خبرگزاری شبستان: مراسم تشییع پیکر مرحوم داوود رشیدی، بازیگر توانمند سینما، تئاتر و تلویزیون صبح امروز یکشنبه ۷ شهریورماه از مقابل تالار وحدت با حضور جمع کثیری از مدیران هنری و سینمایی و هنرمندان و مردم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در این مراسم که قرار از ساعت ۹ صبح آغاز شود، پیکر زنده یاد رشیدی و علاقمندان به وی از دقایقی قبل از این ساعت در محوطه تالار وحدت حاضر شده بودند. در محوطه تالار وحدت نیز پلاکاردها و تصاویری از چهره مرحوم رشیدی در نقش های مختلف وی دیده می شد.

 

امین تارخ، رئیس انجمن بازیگران در این مراسم در سخنانی گفت: به راستی دنیای عجیبی است از رفتن عباس کیارستمی تا رفتن تلخ داوود رشیدی. بازیگران سینمای ایران خود را مدیون داوود رشیدی می‌دانند به همسر وی احترام برومند و فرزندان وی تسلیت عرض می‌کنیم.

 

داوود رشیدی یکی از ستون های استوار تئاتر جدید ایران بود

علی نصیریان سخنران بعدی مراسم بود که با اندوه فراوان از درگذشت داوود رشیدی خطاب به وی گفت: داوود، من نمی خواستم برای بدرقه تو به اینجا بیایم و می خواستم تا آخرین لحظه با تو روی صحنه باشم.

 

وی در ادامه بیان کرد: داوود، یکی از ستون های استوار تئاتر جدید ایران بود. منظورم از تئاتر جدید جنبشی از فارغ التحصیلان هنرپیشگی بود که در اواسط دهه ۳۰ به وجود آمد و در دهه ۴۰ به ثمر نشست. این تئاتر بر اساس تئاتر مدرن دنیا شکل گرفت و تحت تاثیر آن بود. حتی گروه تئاتر نوشین تئاتر های قرن ۱۹ را اجرا می کرد اما ما کم کم یاد گرفتیم تئاتر مدرن کار کنیم و بعد تر فرنگ رفته هایی چون حمید سمندریان و داوود رشیدی به ما اضافه شدند و این جریان را غنا بخشیدند.

 

نصیریان با بیان اینکه بخش مهمی از زندگی داوود، در تئاتر گذشت، خاطرنشان کرد: رشیدی یکی از ۵ بازیگر بزرگی بود که در «هزار دستان» علی حاتمی حضور داشت. او در آموزش هم کار بزرگی کرد و باید بگویم که داوود رشیدی یکی از ستون های تئاتر ایران بود. او عمده ترین بخش عمر هنری اش را پای کارگردانی تئاتر و ترجمه و بازیگری گذاشت.

 

مشایخی: چرا وقتی هنرمندی زنده است در موردش صحبت نمی کنیم؟

جمشید مشایخی با انتقاد از اینکه وقتی هنرمندی زنده است در موردش صحبت نمی کنیم؟ گفت: چرا زمانی که داوود رشیدی بیمار بود کسی سراغش نیامد؟ الان چه فایده دارد از او حرف بزنیم. من و او در فیلم های بسیاری با هم بازی کردیم و همیشه او را استاد خودم دیدم. امیدوارم قبل از مرگ به فکر همدیگر باشیم.

 

داریوش فرهنگ، دیگر سخنران مراسم بود که وی نیز با اشاره به دوران طلایی تئاتر با حضور داوود رشیدی، گفت: در سال ۱۳۴۷ اولین تئاترم را با همکاری مرحوم شروع کردم. چقدر بد است در زمان حیات داوود رشیدی کسی صحبت های من را درباره او مطالبه نکرد! من و مهدی هاشمی به او گفته بودیم که حاضریم با تو مجانی کار کنیم. مرحوم رشیدی مردی مهربان بود و مردم به خاطر این خصلتش دوستش داشتند. لحن او در آثارش مهربان بود و ایثارگری در وجودش موج می زد.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که اهالی رسانه نیز در زمان حیات هنرمندان، به سراغ آنها بروند.

 

به گزارش شبستان، در پایان مراسم، حجت الاسلام دعایی بر پیکر داوود رشیدی نماز خواند و پیکر زنده یاد به سمت آرامگاه ابدی اش در قطعه هنرمندان بدرقه شد.

 

 

 

کد خبر 569556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha