به گزارش خبرگزاری شبستان، مدرسه کلامی امامیه در بغداد، از مهم ترین و تاثیر گذارترین مدارس کلامی امامیه به شمار می آید.
متکلمان این مدرسه که ازبنام ترین اندیشمندان امامیه هستند، میراث کلامی گران سنگی برجای نهادند که با توجه به نزدیکی آنان به عصر حضوردرخورمطالعه جدی است.
محتوا وکروش کلامی این مدرسه نسبت به کلام نخستین امامیه درعصرحضور تطوراتی دارد که در تبیین آن، دیدگاه های متفاوت و گاه متعارضی از سوی پژوهشگران این عرصه ارائه گردیده وهمین مسئله ، این مقطع تاریخی از کلام امامیه را ابهام آلود کرده است. این اثر با ارائه مجموعه مقالاتی در حوزه مدرسه کلامی بغداد در تلاش است ازغبار این ابهامات بکاهد و راه را برای فهم دقیق تر تاریخ کلام امامیه هموارترسازد.
پارهای از این مقالهها پیشتر در نشریههای مختلف به چاپ رسیدهاند و اینک در این مجموعه بازنشر میشوند و پارهای دیگر از این پژوهشها برای نخستین بار در این مجموعه انتشار مییابند.
این مجموعه در سه بخش اصلی گزینش و تنظیم شده است؛ بخش نخست با نام «شکلگیری مدرسۀ قم» با سه مقاله، در پی معرفی مدرسۀ قم و تبیین ریشههای شکلگیری این مدرسه است.
در بخش دوم نیز با نام اندیشهها و آثار، با هفت مقاله، پژوهشهایی دراندیشههای کلامی اصحاب قم و ویژگیهای میراث این مدرسه ارائه گردیده است. در این مقالات بیشتر تلاش شده است تا با نگاهی در آثار و شخصیتهای محوری، به مؤلفههای فکری و کلامی مشایخ قم توجه شود.
بخش سوم که به شخصیتها اختصاص دارد، به اختصار به معرفی چند تن از شخصیتهای برجستۀ این مدرسه پرداخته شده است.
نشردارالحدیث اثرحاضررا منتشر کرده است.
نظر شما