خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانونهای مساجد: مقام معظم رهبری در 31 مرداد در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران، نکات مهمی درباره نقش و جایگاه این گروه و کارکردهای مساجد بیان کردند؛ که در گفتوگو با آیتالله سید علی مقدم قوچانی؛ استاد اخلاق حوزه علمیه و امام جماعت مسجد علوی (خیابان پیروزی، خیابان صد دستگاه) تهران به تبیین توصیه رهبر انقلاب درباره حضور جوانان در مساجد و واکاوی دلایل کیفیت و کمیت حضور این گروه سنی در خانه خدا پرداختیم که مشروح آن در ادامه می آید.
آیتالله مقدم قوچانی با اشاره به استقبال گسترده جوانان از مساجد در سالهای نخست پیروزی انقلاب، گفت: در گذشته «مساجد» مرکز گردهمآیی و دید و بازدیدهای جوانان بود. برای نمونه مسجد علوی صد دستگاه در خیابان پیروزی که از نظر جغرافیایی، تقریبا در مرکز تهران قرار دارد، کانون گردهمآیی جوانان انقلابی و رزمندگان دفاع مقدس بود؛ به طوری که جوانان از نقاط مختلف شهر (خاوران، تجریش و ...) برای هماندیشی درباره اوضاع کشور، پیشبرد مبارزات علیه شاه و هماهنگی برای حضور در جبههها به این مسجد میآمدند.
عمده جوانان فرصت حضور در مساجد را ندارند
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در دیدار با ائمه جماعات مبنی بر جذب جوانان از طریق جذب قلوب آنان، افزود: این موضوع به شرط حضور جوانان محقق میشود؛ همچنان که در گذشته، 80 درصد نمازگزاران را جوانان تشکیل میدادند.
امام جماعت مسجد علوی خیابان صد دستگاه با اشاره به حضور کم رنگ جوانان در اکثر مساجد کشور، خاطرنشان کرد: دلیل اصلی این وضعیت، مشکلات اقتصادی است؛ به طوری که جوانان، اشتغال دو یا سه نوبت در شبانه روز را مانع شرکت خود در مساجد بیان میکنند.
وی اضافه کرد: عمده جوانان فرصت حضور در مساجد را ندارند و دشمن با سوء استفاده از این وضعیت، مدعی دین گریزی مردم ایران میشود.
مقدم قوچانی گفت: هر روز بیست دقیقه قبل از نماز صبح به سمت مسجد علوی برای اقامه نماز میروم، که همیشه تعدادی خانم در آن ساعت از روز با پذیرش تمام خطرات و دشواریها روانه محل کار میشوند. آیا میشود از چنین بانوانی توقع حضور مستمر در مساجد را داشت؟
ضرورت تذکر جدی رهبری به دولتمردان درباره مشکلات اقتصادی
وی روایت «من لا معاش له لا معاد له» را مورد اشاره قرار داد و افزود: امیدواریم رهبر انقلاب که همواره هشدارهای لازم را به مسئولان و دولتمردان میدهند، تذکرات جدیتر و بیشتری برای رفع مشکلات اقتصادی مردم به دولتمردان بدهند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به منزلی که در آن ساکن است، خاطرنشان کرد: بنده 15 سال قبل این منزل 170 متری را 29 میلیون تومان خریدم اما اکنون در این منطقه با این پول، که مستضعفنشین نیز هست، با این مبلغ صرفا میتوان فقط 6 متر زمین خرید. این وضعیت مطمئنا در نگاه و باور جوانان، اثر منفی دارد.
اقتصاد دلیل اصلی حضور کمرنگ جوانان در مساجد است
وی ادامه داد: استفاده فراوان از فضای مجازی و تبلیغات دشمن دلایل دیگر دوری جوانان از اکثر مساجد کشور است. با این وجود مشکلات اقتصادی دلیل اصلی این وضعیت است، همچنان که پیامبر اسلام (ص) میفرماید «الْفَقْرُ سَوَادُ الْوَجْهِ فِي الدَّارَيْنِ: فقر مایه سیهرویى در هر دو جهان است».
نظر شما