افزایش ظرفیت شبکه برق کشور

خبرگزاری شبستان:برق به دليل مشخصه هاي خاص خود، بيشتر از ساير انواع انرژي ها مورد توجه مي باشد و برای افزایش توان کشور در این زمینه به تازگی با بهره برداری از واحد نخست نیروگاه سمنگان؛ ۱۶۶ مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور افزوده شد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در دنيای امروز انرژی از مسائل اساسي و زيربنايي است و ساختار اقتصادي و سياسي كشورها به چگونگي دسترسي به انرژي، نحوه مصرف و قيمت آن بستگي دارد. در كشورهاي مختلف با سطوح اقتصادي متفاوت، اعم از توسعه يافته و در حال توسعه و ... انرژي و مسائل مربوط به آن در كليه جهت گيري ها و سياست گذاري ها و برنامه هاي توسعه عميقاً تأثير گذار است. در حال حاضر در كليه كشورها موتور محرك هرگونه تحول اقتصادي ، امنيت انرژي و سهولت دسترسي به آن مي باشد . استفاده از انواع انرژي ها و به عبارت بهتر استفاده از سبد انرژي با تركيب هاي گوناگون علاوه بر آنكه امنيت انرژي را تأمين مي نمايد ، مسائل جديدي در اقتصاد انرژي و توجيه پذيري اقتصادي برخي از انواع انرژي تا بخصوص انرژي هاي تجديد پذير را مطرح مي كند. برق يكي از انواع انرژي است كه به دليل مشخصه هاي خاص خود، بيشتر از ساير انواع انرژي ها مورد توجه مي باشد و کشورمان نیز در این زمینه دارای توان بالایی است تا جایی که بخشی از درآمد ارزی کشور شامل صاادرات انرژی در حوزه برق است. اتحادیه اروپا و کشورهایی مانند روسیه و پاکستان از جمله مقاصد برق کشورمان هستند.

 

بنابراین گزارش، در همین راستا متولیان در تلاش برای افزایش توان تولیدی برق کشور هم برای مصرف داخلی و هم برای مصارف خارجی هستند و پیرو آن به تازگی با بهره برداری از واحد نخست نیروگاه سمنگان 166 مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور افزوده شده است. شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در این زمینه خبر داده است که: "بهره برداری از واحد نخست بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی سمنگان در استان کرمان به ظرفیت 166 مگاوات موجب شد تا ظرفیت تولید برق از واحدهای نیروگاهی سنکرون شده در سال جاری به یکهزار و 314 مگاوات برسد. سنکرون، اتصال دو شبکه کاملا مجزا به طریقی است که هیچ نوع شدت جریان ضربه ای قابل ملاحظه ایجاد نشود.

 

این گزارش می افزاید: نیروگاه سیکل ترکیبی سمنگان که در قالب دو واحد گازی و یک واحد بخاری در استان کرمان با سرمایه گذاری شرکت های قدس نیرو، کرمان تابلو و کانی مس در حال ساخت است، هفتاد و یکمین واحد نیروگاهی است که توسط بخش خصوصی در کشور ساخته می شود. براساس پیش بینی های صورت گرفته با بهره برداری از واحد دوم بخش گاز این نیروگاه در شهریورماه امسال و واحد بخار آن به ظرفیت 160 مگاوات در مرداد ماه سال آینده، مجموع ظرفیت تولید برق آن به 492 مگاوات خواهد رسید. پست انتقال دهنده برق نیروگاه به شبکه 230 کیلوولت است که توسط سرمایه گذاران ساخت نیروگاه ساخته شده و در نیمه خرداد ماه جاری برقدار شده است. بازده فعلی نیروگاه 49.5 درصد است و برای تامین سوخت این نیروگاه در ایام کمبود گاز، دو مخزن هر یک به ظرفیت 20 هزار مترمکعب برای ذخیره گازوییل تعبیه و طراحی شده اند که تا 45 روز می توانند سوخت نیروگاه را تامین کنند.

 

یادآور می شود: عملیات اجرایی ساخت این نیروگاه براساس تامین اکثر تجهیزات از فناوری های ساخت داخل توسط شرکت مپنا صورت گرفته و شرکت قدس نیرو مشاور این طرح نیروگاهی بوده و تاکنون دو تریلیون و 200 میلیارد ریال برای ساخت نیروگاه و پست آن هزینه شده است. این نیروگاه در چارچوب سیاست توسعه تولید برق کشور و پاسخگویی به رشد مصرف منطقه و استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور در کیلومتر 10 جاده سیرجان به کرمان در زمینی به مساحت 64 هکتار واقع شده است.

کد خبر 569431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha