به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، یکصد و چهل و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی را میتوان یکی از پر التهابترین جلسات علنی این شورا دانست چرا که همه 20 عضو حاضر در این جلسه علنی طی چند روز گدشته در دوئلهای مختلف سیاسی مباحثه کرده و امروز برای تصمیم نهایی و انتخاب چهارمین هیات رئیسه شورای شهر اصفهان در دوره چهارم حضور یافته بودند.
در این راستا نمیتوان از حاشیههاٰ، صحبتهای در گوشی و حرفهای پیامکی اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان تا قبل از برگزاری انتخابات هیات رئیسه به سادگی گذشت چرا که تا قبل از برگزاری انتخابات بی نظمی فاحشی بر این جلسه حاکم بود و رئیس شورای اسلامی شهر نیز علی رغم هفتههای گذشته کمتر به اعضای شورا در خصوص رعایت نظم جلسه تذکر میداد.
اما قبل از برگزاری انتخاباتی که هیچ تغییری در هیات رئیسه شورای شهر اصفهان ایجاد نکرد اعضای شورای شهر اصفهان به بیان نطق و تذکرات خود اقدام کرده و دغدغههای خود که در واقع مطالبات شهروندان نیز هست را بیان کردند.
تصویب پرداخت 2500 میلیارد تومانی بدهی دولت به شهرداریها
در این راستا رضا امینی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان از تصویب لایحه پرداخت بدهیهای دولت به شهرداریها اشاره کرد و گفت: برای این امر دو هزار و 500 میلیارد تومان مصوب شده است که امیدواریم در این راستا سهم شهر اصفهان نادیده گرفته نشود.
وی همچنین به هفت اولویت و سرفصل مهم رهبر معظم انقلاب برای دولت اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت ضمن قدردانی از زحمات و تلاش های دولت یازدهم، هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارائه گزارش به مردم از کارهای انجام گرفته خواندند و نکات مهمی را در قالب ۷ سرفصل در زمینه های اقتصاد مقاومتی، سیاست خارجی، علم و فناوری، امنیت، فرهنگ، برنامه ششم و فضای مجازی به عنوان اولویت های اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم در یک سال پیش رو بیان کردند.
وظیفه شورای شهر خارج کردن شهرداری از رکود است
همچنین عبدالرسول جان نثاری، رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه علنی با بیان اینکه صنعت ساختمان با حوزه فعالیت 100ها شغل مرتبط متاسفانه در یك ركود درازمدت قرار گرفته است و خروج از این ركورد قطعاً عزم تمام مسئولین مرتبط را میطلبد، بیان داشت: اما آنچه كه به ما در شورا تكلیف بوده رفع این مشكلات در حوزه مدیریت شهری است.
وی با اشاره به اینکه اخیراً سلسله جلساتی را در كمیسیون عمران، معماری و شهرسازی برگزار كردهایم، اضافه کرد: جلسه اخیر با حضور ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد که در این جلسه مشكلات مربوط به این حوزه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد سازمان نظام مهندسی ظرف مدت دو هفته راهكارهای لازم جهت برون رفت از این موانع را ارائه کنند.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موارد طرح شده در این جلسه تصریح کرد: اصلاح روش ارجاع نظارت در هنگام صدور پروانه با حفظ حقوق مالكین، تحقق تنظیم شناسنامه فنی ملكی از ابتدا آغاز كار تا پایان كار و رفع مشكل پیش فروش آپارتمان ها، رفع مشكلات موجود در فرآیند طولانی تاییدیه سقف ها در هنگام اجرای پروژه و رفع مشكلات در خصوص اضافه متراژهای احتمالی پروژه ها در هنگام پایان كار از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: تسریع در فرآیند بررسی تغییرات احتمالی در هنگام اجرای پروژه ها كه بعضاً طولانی شده، بازنگری و روان سازی توافقات انجام شده با ادارات مختلف مانند آب، گاز، برق جهت مجهز شدن پروژه، تسهیل در به كارگیری ناظرین حقوقی و شركتی به جای ناظرین حقیقی جهت تسهیل در پاسخگویی به ارباب رجوع و شفاف سازی و رفع ابهام در حق الزحمه متمم قرارداد و مهندسین كه مدت قرارداد آنها تمام شده اما پروژه ادامه دارد نیز از دیگر موارد مطرح شده در این زمینه است.
جان نثاری تاکید کرد: همچنین راهکارهای لازم باید در راستای رفع اختلاف نظر در تایید پاركینگ ها بین نقشه برداران، اداره ثبت و نظام مهندسی با شهرداری مناطق در هنگام صدور پایان كار، رفع ابهام در خصوص انجام آزمایش مكانیك خاك و ژئوتكنیك در پروژه های پارک، روانسازی استعلامات مربوط به اداره برق و گاز در هنگام اجرای پروژه ها، بررسی و روانسازی فرآیندهای افزایش طبقات بر روی ساختمان های موجود قدیمی و وحدت رویه در رویه های نظارتی بر روی پروژه ها بین معاونت شهرسازی و سازمان نظام مهندسی و برخورد جدی با پدیده دلالی و واسطه گری در حوزه خدمات مهندسی ارائه شود.
وی افزود: بازنگری در فرایند تعریف شده در اجرای تاسیسات گازرسانی در پروژه ها كه مشكلاتی را برای مردم ایجاد کرده، اعتماد و اختیار بیشتر به مهندسین ناظر در گزارش های ارائه شده جهت تسهیل و تسریع كار مردمو آموزش كاربردی و اجرایی به مهندسین ناظر جدیدالورود به سازمان نظام مهندسی نیز امری مهم و ضروری است که باید راهکارهای لازم در این زمینه ارائه شود.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: کنترل ساختمان یک سیستم ساختارمند و مهندسی می خواهد و تغییر ساختار واحد کنترل ساختمان شهرداری جهت برخورد با تخلفات ساختمانی امری مهم و ضروری است.
وی اظهار کرد: یكی از پدیده هایی كه در سال های اخیر بیشتر مشاهده می شود تغییراتی است كه كارفرمایان و سازندگان مسكن پس از احداث بنا و تكمیل سقف ها انجام می دهند از آن جهت كه در هنگام اجرای پروژه در هر مرحله از سقف ها وضعیت اجرا شده با مفاد پروانه و نقشه های تایید شده مطابقت داده شده و از هر گونه تخلف جلوگیری میشود.
مناطق اولویت دار شهر اصفهان برای ساخت مسجد مشخص شود
اصغر آذربایجانی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه علنی ضمن گرامی داشت روز جهانی مساجد اظهار داشت:از آنجایی كه در بودجه مصوب سال 95 تبصره های 43 و 47 تاكیدات بودجه در این خصوص است، باید در راستای عملیاتی شدن این تبصره ها ساز و کار لازم را برنامه ریزی کنند.
وی با بیان اینکه تبصره بودجه 95 برای احداث مساجد در مناطق کم برخوردار در خصوص تعداد مساجد باید عملیاتی شود و این مهم باید مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد:همچنین تبصره 47 تاكیدات بودجه عبارت است از اینكه با توجه به سرانه مسجد در مناطق 5، 7، 8،12 و 13 شهرداری موظف است نسبت به تعیین الویت پهنه های نیازمند شهری به احداث مسجد اقدام کند تا با تامین زمین از طریق تفكیكی های ضابطه مند هنوز زمینه مشاركت در احداث مسجد فراهم شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه در صورتی كه زمین از طریق خیرین و یا از طریق تفكیك اراضی تامین و عملیات اجرایی آن اغاز شد، شهرداری به نحوی برنامهریزی کند كه از اعتبار مساعدت به مساجد حداقل 20 میلیارد ریال به ساخت مسجد اختصاص یابد، اضافه کرد: تبصره 43 شهرداری موظف است به منظور جذب اعتبارات زیباسازی و روانسازی عبور و مرور پیرامون مساجد ظرف مدت 3 ماه نسبت به بررسی وضعیت مساجد هر منطقه اقدام کند تا پس از الویت بندی تخصیص اعتبار صورت بگیرد و گزارش مكتوب آن به شورای اسلامی شهر ارائه شود.
وی گفت: با توجه به این موضوع باید نسبت به تحقق تبصرههای مذكور ضمن ابلاغ تاكید به مناطق 15 گانه ساز و کار و بخشنامه لازم را برای تحقق آن فراهم کنند و هر چه سریع تر این تبصره عملیاتی شود.
پرده سبز در بالای پل امام خمینی(ره) ایجاد شود
اما مهدی باقربیگی،عضوی که در بسیاری از جلسات شورای شهر اصفهان حضور ندارد در این جلسه علنی به مدت چهار دقیقه و با استفاده از سهمیه تذکر هفته آینده خود نیز لب به سخن گشود و در ادامه با اشاره به اینکه در گذشته ضلع غربی بلوار سهروردی (میرزا کوچک خان) حدفاصل خیابان رودکی تا سه راه سیمین تعداد کمی واحد تجاری موجود بود و با تفکیک کارخانه ریسندگی سیمین، چندین واحد تجاری احداث شده و پارکینگ ندارد،اظهار داشت: این امکان در ساعاتی از روز به قدری ترافیک و پارک های دوبل و سوبل و این موارد دارد که بسیار ظاهر بدی به این خیابان داده و سبب زحمت شهروندان می شود و خواهشمندم به این منطقه سر و سامانی داده شود.
وی در ادامه با اشاره به پیشنهاد ایجاد پرده سبز در بالای پل امام خمینی(ره) اظهار داشت: بر روی این پل فاصلهای 70- 60 سانتی متری بین محافظهای پل در دو طرف، با قرار دادن گلدانهای مناسب و کاشت درخت سرو زربین یا کاج زرین که به آلایندههای خودرو مقاوم است و مصرف آب پایینی نیز دارد این طرح را اجرایی کرد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: ایجاد چنین فضایی علاوه بر ایجاد حفاظ برای جلوگیری از دید رانندگان به منازل مردم از دیده شدن مناطق محروم تا قبل از ساماندهی نیز جلوگیری خواهد کرد.
رسانهها به فعالیتهای عمرانی شهرداری بپردازند
عدنان زادهوش، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در قالب تذکری به روابط عمومی شهرداری و رسانهها و مطبوعات محلی نیز گفت: باید توجه داشته باشیم که در پروژههای عمرانی شهرداری هزاران نفر شاغل شده و این پروژهها در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور با سرعت در حال پیگیری هستند و این در حالی است که این اقدامات توسط رسانهها دیده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بسیاری از شهرداریهای کشور به صورت نیمه تعطیل فعالیت میکنند، بیان داشت: این در حالی است که شهرداری اصفهان با سرعت پروژههای خود را به بهره برداری رسانده و این اقدامات باید به مردم اطلاع رسانی شود.
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه برخی از رسانهها در حال حاضر به اخبار حاشیهای میپردازند، ادامه داد: از این رو ضروری است به پروژههای بزرگی همچون میدان ۲۵ آبان، میدان استقلال، تقاطع اشکاوند و .... توجه بیشتری صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: البته باید توجه داشته باشیم که در کنار بهره برداری از پروژههای بزرگ به پروژهها محلی و به ویژه در مناطق محروم نیز توجه داشته باشیم.
زادهوش اضافه کرد: مدیران شهری اصفهان نیز برای افزایش میزان رضایتمندی شهروندان همچون چند ماه اخیر شفاف سازی مالی را در دستور کار ویژه قرار دهند.
شهری که به اندازه نجف آباد اصفهان جمعیت داشت چندین مدال طلا کسب کرد
رسول جزینی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز که پس از حضور در مسابقات المپیک در این جلسه علنی حضور یافت با بیان اینکه بسیار خوشحال هستم که استان اصفهان نخستین مدال را از نوع خوشرنگ آن با این همه ظرفیت گرفت و واقعا سر ما در ورزش پایین نیست، اظهار داشت: شهری مانند آما که به اندازه شهر نجف آباد جمعیت دارد چند مدال المپیکی داشته اما استان اصفهان از این نعمت بی بهره بوده است.
وی در ادامه ابراز داشت: عدم احساس مسئولیت و خواب غفلت مسئولان ورزش که به صورت عدم برنامه ریزی ظاهر شد از اهم این دلایل است که خوشبینانه این به موضوع نگاه کنیم، به کارنابلدی آنها باز می گردد که عذر بدتر از گناه است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: کمی توجه در طول چهار سال می توانست از جوانان باغیرت و مستعد این آب و خاک مدال های رنگارنگ بیشتری که علاوه بر شادی دل مردم و غرور ملی نشان دهنده توسعه یک کشور از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و موارد دیگر است، به دست آورد که این ناکارآمدی با توجه به فریاد تمام ورزشکاران و مربیان صاحب نام در مورد عدم شرایط المپیکی ادامه داشت تا این شکست با توجه به ظرفیت جوانانمان رقم خورد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز روند فعالیت ورزشکاران در المپیک توسط هیچ مرجعی بازخواست و بررسی نشده است، افزود: باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر توجه چندانی به ورزش قهرمانی نمیشود و امیدواریم روزی برسد که به ورزش قهرمانی فراتر از یک بازی نگاه شود.
نظر شما