به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله امامی کاشانی، امام جمعه موقت و عضو مجلس خبرگان رهبری در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد: اگر به قرآن توجه شود و جوامع اسلامی دستورات قرآن را پیاده کنند، از عقبماندگی نجات پیدا میکنند.
وی در این زمینه به روایتی از امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: امام رضا (ع) میفرمایند وقتی پرچم شما بر پشت شما بلند شود در آن زمان انتظار فرج را از زیر پاهایتان داشته باشید.
آیتالله امامی کاشانی تصریح کرد: این پرچم که در روایت آمده به معنای پرچم اسلام علوی و فاطمی یعنی اسلامی است، نه اسلام امثال ابن تیمیه که با پشتیبانی مستکبران اسلامی قلابی را به مردم عرضه کردهاند و توسط جمعی از روحانیون و نویسندگان آن را نشر دادهاند.
امام جمعه موقت تهران در بیان معنای ظهر در روایت امام رضا (ع) گفت: ظهر در لغت به معنای پشت است ولی در اینجا به معنای بلوغ و ظهور جامعه است یا معنای حمایت جامعه را دارد و در قرآن و روایات نیز فراوان به این معانی آمده است، پس معنای روایت اینطور میشود که زمانی که شما قدرتمند شوید فرج را انتظار بکشید.
وی بیان کرد: اینکه در روایت آمده فرج را از زیر قدمهایتان انتظار بکشید، قدم به معنای اثر است و معنای روایت حرکت و جنبش است، در نتیجه برخلاف بعضی که عَلَم را به عِلْم خواندهاند و رفع را به معنای زایل شدن گرفتهاند و گفتهاند این روایت مربوط به زمانی است که علم از بین میرود، ما معتقدیم این روایت مربوط به زمانی است که پرچم اسلام قدرت مییابد.
آیتالله امامی کاشانی با اشاره به دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با فعالان قرآنی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند واقعا مشکل امتهای اسلامی اینجاست که قرآن در جامعه پیاده نشده و تنها راه این است که پرچم اسلام بالا رود و قدرت یابد و آداب و حقوق قرآنی در دنیا پیاده شود.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) قرآن را از زیر غبارها و تاریکخانهها بیرون آوردند، تصریح کرد: انقلاب اسلامی، اسلام را در دنیا مطرح کرد و اگر امام رضا (ع) در روایت فوق خطاب به یاران خود که در ایران بودهاند اینگونه فرمود، شاید به همین معنا باشد که انقلاب ما دارد همین راه را دنبال میکند.
وی بیداری اسلامی را ذلیلکننده حکام جور و عزیزکننده اسلام و مستضعفان دانست و گفت: انشاءالله همین مسئله زمینهای برای ظهور امام زمان است.
وی افزود: باید قرآن به نسل نو ارایه شود تا در دبیرستانها و دانشگاهها قرآن مانند یک فرهنگ معرفی شود و توجه به روخوانی، حفظ، معانی و تفسیر قرآن در جامعه قوی شود.
آیتالله امامی کاشانی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته به مسئله روزه و ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: همانطور که در سوره بقره آمده است روزه در زمان ادیان گذشته نیز موجود بوده با این تفاوت که در آن زمان از هر ماه سه روز را موظف بودند روزه بگیرند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به تحریف روزه توسط مسیحیت گفت: بعضی از مفسران اهل سنت نقل میکنند که وقتی ماه مبارک رمضان در مسیحیت مطرح شد و دیدند گاهی ماه مبارک به روزهای داغ برخورد میکند آن را تحریف کردند و ماهی را در بهار انتخاب کردند که در آن روزه بگیرند و علمای مسیحیت کفارهاش را 10 روز، روزه اضافی قرار دادند.
وی فلسفه روزه را بندگی خدا دانست و یادآور شد: اینکه زمان روزه به بندگان سپرده نشده دلیلش این است که روزه تنها ترک لذتهای مادی نیست، بلکه فلسفه روزه این است که انسان باید ملکهای پیدا کند که بتواند خود را در برابر گناه مهار کند و یک سلسله مفاهیم سلبی که عبارت باشد از خودداری در برابر انواع لذتها میتواند در انسان حقیقتی ایجابی را ایجاد کند که همان امید به تقوا است که در قرآن به آن اشاره شده است.
آیتالله امامی کاشانی با اشاره به روایتی از حضرت رسول اکرم (ص) خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) میفرمایند هر چیزی دری دارد و در عبادت روزه است، علت این مسئله این است که روزه چون سلبی است و انسان خود را در برابر لذات نگه میدارد میتواند انسان را بسازد و زمینهساز عبادت شود.
امام جمعه موقت تهران صوم را در لغت به معنای نقطه اعتدال دانست و گفت: روزه همانطور که در لغت به معنای اعتدال است میتواند انسان را به مرحلهای از اعتدال برساند، زیرا هوا و هوس انسان را از حال اعتدال خارج میکند و کسی که روزه میگیرد ضمن با مقابله با هوای نفس خود را به نقطه اعتدال میرساند.
پایان پیام/
نظر شما