به گزارش خبرگزاری شبستان ، کتاب حاضر به سیاست و حکومت از دیدگاههای متفاوت و با اهداف گوناگونی نگریسته شده است، اما یک دیدگاه صحیح که قرآن و اسلام ارائه کرده و با هدف خلقت انسان، همآهنگی کاملی دارد آن است که سیاست و سیاستمداران، باید با مدیریت دقیق و صحیح عرفانی، آدمی را در مسیر تکامل و خداگونه شدن سوق دهند. اثر حاضر، مقولة فوق را به تفصیل در فصلهای متعدد کاویده است.
این کتاب در چهار فصل نگارش شده است فصل اول به کلیات و تعاریف واژههایی همچون عرفان و سیاست و همچنین، ارکان سیاست عرفانی میپردازد و در ادامه به بررسی رکن آرزو و امید در عرفان میپردازد.
در فصل دوم مؤلف به بررسی گونهشناسی عرفان سیاسی و نقش آن در سبکهای عرفان سیاسی همچون دنیاگریزی و دنیاگرایی میپردازد. فصل سوم کتاب به بررسی مفاهیم عرفان سیاسی میپردازد و به بررسی واژههایی همچون امام، امامت، رهبری، جهاد، پیروی و انواع جهاد و قدرت از دید عرفان سیاسی نگاهی کوتاه انداخته است.
فصل چهارم نمونههایی از آموزههای سیاسی در عرفان و ادب اسلامی را بیان میکند. در این فصل به بررسی آثار فیلسوفان و عارفانی همچون ابن عربی، عطار نیشابوری، مولوی، امام خمینی(ره) پرداخته است. در این فصل مؤلف در بخش بررسی دیدگاههای امام خمینی(ره) به بررسی اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی پرداخته است و در این فصل رابطه دین و سیاست را از دیدگاه امام خمینی(ره) بررسی کرده و در پایان نتیجهگیری کرده است.
نشر بوستان کتاب «درآمدی بر سیاست و حکومت در عرفان اسلامی»نوشته قادر فاضلی را منتشر کرده است.
نظر شما