راه حل مشکل زباله گیلان راه اندازی دستگاه زباله سوز است

خبرگزاری شبستان: رئیس مجمع نمایندگان گیلان اظهار کرد: درکنار راه اندازی کارخانه کمپوست و طرح تفکیک از مبدا، خرید دستگاه زباله سوز راه حل مشکل زباله گیلان است.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکترمهرداد لاهوتی، رئیس مجمع نمایندگان گیلان در نشست کارگروه مدیریت پسماند استان گیلان که روز گذشته در سالن الغدیر استانداری گیلان در رشت برگزار شد، با اقدمات موثر انجام شده در حفظ محیط زیست گیلان اشاره کرد و گفت: گیلان از جمله استان‌هایی بود که کشتارگاه‌های سنتی، محیط زیست آن را با خطر مواجه کرده بود.

 

نماینده مردم لنگرود در مجلس افزود: در دوره کنونی هیچ کشتارگاه سنتی در گیلان نداریم و همه به صنعتی تبدیل شده که حرکت بزرگی برای حفظ محیط زیست بوده است.

 

 وی اعلام کرد: با تجهیز بیمارستان‌های گیلان به دستگاه استریل خطر ورود زباله‌های عفونی به محیط زیست از بین رفته است.

 

لاهوتی یادآورشد: دستگاه‌های استریل در بیمارستان‌ها زباله‌های عفونی را به زباله‌های معمولی تبدیل کرده و مخاطرات ناشی از آن را کاهش می‌دهند.

 

وی اذعان داشت: خطر زباله‌های عفونی تولید شده از طریق مطب‌ها به قوت خودش باقی است.

 

رئیس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به در درست اقدام بودن فاضلاب شهری در 11 شهر گیلان، گفت: با منابعی که در اختیار داریم 20 سال تولید می‌کشد این طرح‌های تصفیه فاضلاب به بهره برداری برسد.

 

 وی اظهار کرد: برای پنج شهر گیلان از بانک توسعه اسلامی درخواست منابع مالی نموده‌ایم.

 

لاهوتی به مسائل مربوط به پسماند در گیلان اشاره کرد و گفت: روزانه دو هزار تن زباله در گیان تولید می‌شود که 600 تن از آن در حال مدیریت ست.

 

وی اضافه کرد: یک هزار و 400 تن از این زباله رها شده است که هیچ مدیریت در آن صورت نمی‌گیرد.

 

رئیس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به بالا بودن سطح آب زیر زمینی در گیلان گفت: شیرابه زباله‌ها به منابع آب زیرزمینی نفوذ کرده و بیماری‌های مختلفی را به وجود می‌آورد.

 

 وی اظهار کرد: دومین علت مرگ و میر در گیلان سرطان بوده که عمده آن سرطان معده است.

 

لاهوتی یکی از راه‌های حل مشکل زباله در گیلان را دستگاه زباله سوز دانست و گفت: با شرایط موجود که 40 درصد تامین هزینه زباله سوز بر عهده سرمایه گذار است، راه اندازی مرکز زباله سوز ممکن نیست.

 

وی تصریح کرد: هیچ شهرداری قطعا نخواهد توانست این هزینه را با بضاعت موجود تامین کند.

 

نماینده مردم لنگرود اظهار داشت: اگر می‌خواهیم دستگاه زباله سوز در گیلان راه بیافتد باید سهم سرمایه گذار را به 80 درصد برسانیم.

 

وی راه اندازی کارخانجات کمپوست و تفکیک از مبدا را از دیگر راه‌های حل مشکل زباله در گیلان برشمرد و گفت: کارخانه کمپوست زباله را به ماده بی ضرر تبدیل می‌کند.

 

لاهوتی اعلام کرد: طرح تفکی از مبدا هم می‌تواند دو هزار تن زباله تولیدی گیلان را به یک هزار و 500 تن کاهش دهد.

کد خبر 569032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha