به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی امروز (13 مرداد) در ادامه تفسیر آیات قرآن که در ماه مبارک رمضان در حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می شود، با تاکید بر جایگاه حضرت نوح نبی (ع) گفت: حضرت نوح (ع) است که به او شیخ النبیاء نیز می گویند و این خطاب به دو علت است، یکی به علت اینکه او اولین پیامبر اولو العزم بود و علت دیگر عمر طولانی آن حضرت می باشد.
وی ادامه داد: حضرت نوح (ع) در طول 950 سال مشغول هدایت مردم بوده است که این امر بیانگر آن است که عمر آن حضرت بیشتر از این میزان است.
آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: در 28 سوره قرآن کریم نام و سرگذشت حضرت نوح نبی آمده است که یکی از این سوره هامخصوص حضرت نح (ع) است.
وی برگزیده بودن حضرت نوح (ع) را از افتخارات ایشان دانست و افزود: ایشان در کنار خاندان حضرت ابراهیم (ع) و خاندان عمران نبی افرادی هستند که از جانب خداوند برگزیده شده اند.
این مرجع تقلید گفت: افتخار دیگر حضرت نوح (ع) این است که مشمول هدایت الهی شد و هدایت دارای دو نوع تکوینی و تشریعی است.
وی با بیان اینکه در هدایت تکوینی مسائل مورد نیاز برای رشد موجودات از سوی پروردگار عالم در باطن آنها قرار داده شده، تصریح کرد: در مقابل این نوع هدایت تشریعی است که انسان ها توسط خداوند، پیامبران، امامان و دانشمندان هدایت می شوند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: هدایت تشریعی شامل دو نوع هدایت عام و خاص می شود که قرآن مجید با هدف جامه عمل پوشاندن نوع ال آن نازل شده و نوع خاص آن نیز شامل افرادی می شود که با خلوص نیت و پرهیزکاری برای رسیدن به هدف خود تلاش می کنند، به این افراد وعده داده شده که خداوند هدایت آنها را در دست گرفته و به مقصد می رساند.
وی گفت: سومین افتخار حضرت نوح (ع) این بود که خداوند به او سلام کرده است، خداوند در آیه 79 سوره صافات به ایشان سلام کرده، همچنان که در دیگر آیات به برخی از انبیاء مثل حضرت ابراهیم (ع)، موسی و هارون (ع) و یاسین (ع) سلام گفته است.
وی با تاکید بر اهمیت سلام در دین مبین اسلام گفت: سلام در اسلام و قرآن مسئله مهمی است، مسلمانان در طول نماز سه بار سلام می دهند و حتی در نماز خود باید به کسی که به آنها سلام می گوید، جواب دهند.
این مرجع تقلید با اشاره به احکام جواب سلام دادن فرد نمازگزار تصریح کرد: اگر در نمازتان به شما سلام شد، جواب شما باید عین سلامی که شنیدید باشد نه کمتر و نه بیشتر.
وی افزود: سلام به معنای تقاضای سلامتی از سوی خداوند است و نعمتی بالاتر از سلامتی نیست و در اسلام هم تاکید شده مومنان در زمانی که به هم می رسند به یکدیگر سلام گفته با هم دست بدهند و در پایان دیار نیز به جهت احتمال صحبت در مورد فردی غایب استغفار کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به معنای لفظ "سام علیکم" گفت: این واژه به معنای مرگ می باشد که متاسفانه برخی ها در اثر نانستن معنای آن از این واژه استفاده می کنند و باید سلام را کامل ادا کنیم.
وی ادامه داد: در قرآن تاکید شده که در بهشت هیچ حرف بیهوده و گناه آلودی در میان بهشتیان رد و بدل نمی شود و تنها ذکر آنها سلام است.
وی در پایان زنده کردن فرهنگ سلام گفتن در جامعه را خواستار شد و خاطرنشان کرد: باید این سنت اسلامی را زنده کنیم چرا که سلام دادن نشانگر ادب و شخصیت شماست.
پایان پیام/
نظر شما