رشد رقابت پذیری اقتصاد ایران

خبرگزاری شبستان: مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد: رقابت پذیری اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۵ توانسته ۹ پله رشد داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طبق ترجمه خبرگزاری ایرنا، مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در پنج سال گذشته با فراز و نشیب هایی در رتبه شاخص رقابت پذیری روبرو بوده است و از رده ٦٢ در سال ٢٠١١ به مقام های ٦٦، ٨٢ و 83 در ٢٠١٢، ٢٠١٣ و 2014 تنزل کرد اما در سال 2015 با 9 پله ارتقا در جایگاه هفتاد و چهارم ایستاد.

پس از سوئیس، به ترتیب سنگاپور، آمریکا، آلمان و هلند در رتبه های برتر از نظر این شاخص قرار دارند.

در منطقه خاورمیانه قطر و امارات با کسب رتبه های چهاردهم و هفدهم بالاترین جایگاه را از آن خود کرده اند. پس از آن عربستان (بیست و پنجم) و ترکیه (پنجاه و یکم) قرار دارند.

امتیاز کل ایران در شاخص رقابت پذیری 4.09 به دست آمد که در مقایسه با برخی کشورهای مسلمان و منطقه مانند مالزی (با امتیاز 5.23 و رتبه هجدهم)، عربستان (با امتیاز 5.07) و ترکیه (با امتیاز 4.37) کمتر است.

گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان می دهد ایران در سال میلادی گذشته در شاخص رقابت پذیری پیشرفت کرده و رشد داشته است؛ هرچند هنوز به رتبه 62 خود در سال 2011 نرسیده است و با آن فاصله دارد.

ایران در سال 2012 در رتبه 66، سال 2013 با سقوط 16 پله ای در رتبه 82 و در سال 2014 در رتبه 83 ایستاد.

بر پایه این گزارش، جمهوری اسلامی ایران در سال 2015 با 9 رتبه ارتقا به جایگاه هفتاد و چهارم رسید.

به گزارش شبستان، پس از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تلاش ها برای کاهش وابستگی اقتصاد ایران به نفت شدت یافت و این گزارش سال ۲۰۱۵ نتیجه این تلاش هاست.

همچنین پس از اجرایی شدن برجام درهای بازار جهانی بر روی تجارت ایران باز شد و با افزایش حضور کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی و رشد صادرات کشورمان ایران توانست به رقابت بیشتری با تجار کشورهای مختلف بپردازد و از این رو معیارهای مرتبط با رقابت پذیری اقتصاد ایران نیز رشد چشم گیری به خود اختصاص داده که قطعا در گزارش سال ۲۰۱۶ مجمع جهانی اقتصاد این رشد چشم گیر همراه با صعود چندین پله ای ایران در رقابت پذیری اقتصاد همراه خواهد بود.

 

کد خبر 568972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha