به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام والمسلمین جواد محدثی امروز(13مرداد) در گردهمایی متولیان و شرکتکنندگان اوقات فراغت مساجد استان قم که از سوی سازمان تبلیغات اسلامی استان قم در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، داشتن مساجد به عنوان سنگرهای فرهنگی و تبلیغی را یکی از امتیازات مومنان برشمرد و اظهار داشت: شبکه گستردهای در سطح کشور و در هر خیابان و محلهای با عنوان مسجد وجود دارد که این شبکه تشکیلاتی گسترده با فکر و ایده و برنامههای یکسان در سطح کشور اداره میشود و افرادی به صورت سازمانیافته در این پایگاهها کارهای تشکیلاتی انجام میدهند.
وی ادامه داد: تشکیلاتی مثل مسجد به راحتی در اختیار مومنان است اما تاکنون بهرهبرداری لازم از این ظرفیتها نشده است و اگر این پایگاه را برای مدت کوتاهی در اختیار دشمنان قرار دهیم، کارهای بسیار گستردهای میتوانند انجام دهند.
حجتالاسلام محدثی اضافه کرد: مساجد مجموعهای از مراکز بهم پیوسته به شکل شبکهای است که گاهی ارتباط و اتصال این شبکه با مجموعههای دیگر قطع است و این نوعی کفران نعمت است.
وی فعالیتهای امور مساجد را نیازمند مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی دانست و در مورد مهندسی فرهنگی گفت: در مسائل فرهنگی به مهندسی فرهنگی نیاز است، چراکه بدون داشتن نقشه کلان فرهنگی نمیتوان به اهداف موردنظر دست یافت.
وی بیان داشت: تدبر، برنامهریزی، آیندهنگری و محاسبه همه جوانب نقش مهمی برای دستیابی به اهداف دارد.
حجتالاسلام محدثی درباره مدیریت فرهنگی اظهار داشت: در مدیریت فرهنگی آنچه مهم است این است که از همه ظرفیتها و تواناییها در مسیر اهداف ترسیمشده استفاده کنیم.
وی افزود: در این زمینه باید نیازها و نیروها را شناسایی کنیم و از طریق این نیروها بتوانیم نیازها را برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم در مساجد به اهداف مقدس دینی برسیم باید مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی داشته باشیم.
حجتالاسلام محدثی بر لزوم اولویتسنجی در مدیریت فرهنگی تاکید کرد و گفت: انواع برنامهها را میتوان در مساجد اجرا کرد اما وقتی امکانات محدودی داشته باشیم باید برنامههای اولویتدار را اجرا کرد.
پایان پیام/
نظر شما