خبرگزاری شبستان: محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور روز گذشته در دیدار از « آمنه بهرامی»، فردی که اخیراً در اقدامی فداکارانه از قصاص عامل اسیدپاشی خود گذشت کرد، گفت: همه باید یاد بگیرند که یکدیگر را دوست داشته باشند، چرا که دشمنیها و کینهورزیها بخاطر سیطره شیطان بر انسان بوجود میآید. در پی این اقدام آمنه و استقبال رئیس جمهور از این اقدام انسان دوستانه، نظرات حجت السلام «محمد رضا ضمیری»، جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور، در باره اجرای حکم قصاص در جامعه اسلامی را جویا شدیم.
وی به خبرنگار شبستان گفت: در دین اسلام از قصاص به عنوان یک واژه مقدس یاد شده است که موجب حیات در جامعه می شود. حجت الاسلام ضمیری افزود: حکم قصاص باید متقابل باشد، آن هم به این معنی که اگر فرد چشم شخص را مورد آسیب قرار داد باید چشم اش هم قصاص شود.
وی با بیان اینکه در اسلام همچون قصاص به موضوع «بخشش» نیز تأکید شده است، گفت: انسان به لحاظ داشتن قدرت قصاص اما می تواند شخص خاطی را ببخشد.
حجت الاسلام ضمیری با تأکید بر اینکه باید توجه داشت که باید قصاص در جامعه نهادینه شود که حتی مجرمین به فکر جرم هم نیفتند، گفت: ناگفته نماند رواج بخشش از گناه باعث بوجود آمدن رحمت و مغفرت در جامعه می شود.
وی افزود: اقدام آمنه بهرامی ناشی از روحی والاست و برگرفته از سیره دینی است که این عفو ها در جامعه جو رحمت، معرفت، دوستی، برادری و همبستگی اجتماعی را ایجاد می کند.
استاد حوزه و دانشگاه با تجلیل از این حرکت آمنه بهرامی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه این فرد دیگر همچون گذشته نمی تواند در جامعه حضور داشته باشد و از لحاظ شخصی هم شاید تا آخر عمر دیگر موقعیت ازدواج را نداشته باشد، ولی با تمام این مشکلات از قصاص مجرم گذشته است و نباید این اقدام موجب سوء استفاده مجرمین شود.
وی اظهار کرد: عفو و بخشش باید موجب تنبیه شخص مجرم شود نه موجب گستاخی. «مجید عباسی» و امثال او که مورد عفو قرار می گیرند، باید از این گذشت عبرت بگیرند.
حجت الاسلام ضمیری افزود: در اصل در آمیزه های دینی هم آمده است که هر کس که تواضع نشان دهد، خداوند او را عزیز می کند، ولی درمقابل متکبر نباید تواضع به خرج داد و باید جوانب کار حفظ شود تا روحیه عفو و گذشت در جامعه زنده شود.
پایان پیام/
نظر شما