به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سید رضا صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مشاور فرهنگی رییس جمهور امروز چهارشنبه 3 شهریور در حاشیه افتتاح نمایشگاه «دولت و ملت» در موزه مستند و مکتوب کتابخانه ملی در جمع خبرنگاران گفت: دولت یازدهم خود را زمینی می داند و از ارزش های آسمانی سوءاستفاده نمی کند، دولت زمینی موفقیت را برای مردم می داند و برای دفاع از عملکرد خود از منابع قدسی استفاده نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: رویکرد دولت مبتنی بر عقلانیت و مصالح ملی است و به دنبال ثبات و آرامش سیاسی است و به دنبال فضای مناسب برای حفظ منافع ملی از طریق مذاکره است؛ منابع قدرت دیپلماسی، مغز و رسانه است که دولت از این سه عنصر حداکثر استفاده می کند، رسانه مهمترین رکن ارتباط دولت و ملت است. در داخل کشور رویکرد دولت انسجام و وحدت ملی است و وحدت و انسجام ملی را دنبال می کند؛ وحدت و انسجام ملی مهمترین عامل برای تداوم حیات و بقای جمهوری اسلامی است و هیچ دولتی حق ندارد مدافع هیچ جریانی باشد دولت روحانی مدافع همه سلیقه ها و نهله های فکری است، دولت ملی است.
مشاور رییس جمهور اظهار داشت: نگاه دولت به توسعه الگوی توسعه بلندمدت است و به دنبال حرکت های عوام فریبانه و زودگذر برای مردم نیست و به زیرساخت های توسعه توجه دارد در همین راستا محیط زیست و آینده جامعه را مدنظر قرار داده است و استفاده از منابع ملی به شکل نفت تقلیل پیدا کرده است، در حوزه فرهنگ دستاورد دولت آشتی با فرهیختگان است، دولت قایل به امنیت فکری است، دولت قایل به واگذاری فرهنگ و هنر به نهادهای فرهنگی است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به برنامه های نهاد تحت مدیریتش گفت: در کتابخانه ملی چندین اتفاق شکل گرفت، یکی تبدیل کتابخانه به مرکز پویا در کشور است که در همین راستا تاکنون نشست های ملی نقد کتاب، سخنرانی، درباره شعر، هنر، موسیقی، زندگی و فلسفه در کتابخانه برگزار شده است؛ دومین اتفاق در کتابخانه ملی توجه به تسهیل دسترسی نخبگان به آرشیو ملی است، ما برنامه دیجیتال سازی را انجام می دهیم، ثانیه ای یک برگ سند دیجیتال سازی می شود، تسهیل دسترسی نخبگان در سراسر کشور و جهان به اسناد با دیجتال سازی اتفاق می افتد.
سید رضا صالحی امیری افزود: همکاری با نهادهای بین المللی مثل یونسکو، ایفلا و... از برنامه های سازمان اسناد و کتابخانه ملی بوده است،43اثر در سطح ملی 5 اثر در منطقه و 9 اثر در برنامه حافظه جهانی در یونسکو ثبت شده است.
وی از افزودن 2 هزار نسخه خطی به مخزن نسخ خطی خبر داد و گفت: نسخ خطی هویت فرهنگی ملت ایران است، تاریخ این نسخه ها از بیش از هزار 15 سال قبل است که برخی در ایران و جهان بی نظیر هستند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر در دستور کار قرار گرفتن پژوهش های بنیادی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار داشت: انتشار دانش نامه فرهنگ معاصر، دانش نامه استانی، دانش نامه اسناد و تاریخ که در مجموعه پژوهش بنیادی در دستور کار قرار دارد. همچنین تاکنون بیش از 9 استاندارد را انجام داده ایم و از سازمان استاندارد هم امتیاز گرفته ایم.
صالحی امیری خاطر نشان کرد: مهمترین اقدام ما در 2 سال گذشته تشکیل شورای مجمع کتابخانه های بزرگ و شورای مهتاب بوده است، هدف از تشکیل این 2 شورا ایجاد انسجام، هماهنگی و همگرایی و تبادل اطلاعات در نهادهای 15 گانه کتاب است، مجموعه کتابخانه های کشور اعم از آموزش و پرورش،آموزش عالی، ارشاد، کتابخانه مجلس، آستان قدس، امور مساجد در این شورا یک هماهنگی و انسجام و تبادل دارند، که برای تسهیل کار شورا گزارش آن در اختیار مجلس قرار گرفته است، کمیسیون فرهنگی می خواهد این موضوع را در برنامه ششم بگنجاند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار داشت: ما نیازمند استاندارد در شیوه های نگهداری، فهرست نویسی هستیم تا بتوانیم کل منابع کشور را در یک نظام هماهنگ ساماندهی کنیم، هدف تجمیع آثار نیست بلکه استانداردسازی منابع تمام نهادهاست که بتوانند نظام آرشیوی داشته باشند.
سیدرضا صالحی امیری در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه متعاقب اعلام عدم برگزاری کنسرت در مشهد از سوی وزیر ارشاد، رئیس جمهور در خصوص عدم رعایت قانون در این موضوع به وی تذکر داد. به عنوان مشاور رئیس جمهور اختلاف نظر رئیس جمهور و وزیر ارشاد و تذکر داده شده به آقای جنتی را از طرف آقای روحانی، چطور ارزیابی میکنید؟، گفت: آقای دکتر جنتی، شخصیتی فرهنگی و همچنین فقهی است و بر مبانی فقهی تسلط و آشنایی کافی دارد. به اعتقاد من صحبتهای وزیر ارشاد در رسانهها درست منعکس نشد؛ مجموع صحبتهای آقای جنتی در بحث کنسرتها، مغایر با رئیس جمهور نبود.کل نظر دولت در یک جمله خلاصه میشود؛ ما یک نظام و یک سیستم در کشور داریم ولاغیر. در راس این نظام، شخص مقام معظم رهبری است و سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه، ذیل جایگاه ایشان تعریف میشوند. هر حرکتی هم در جامعه باید مبتنی بر قانون باشد که مصوب مجلس شورای اسلامی است و اجرای هر امر غیرقانونی هم در چارچوب وظایف و اختیارات قوه قضائیه تعریف میشود که باید با آن برخورد شود.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم هر نوع رفتار سلیقهای به اغتشاش فرهنگی منجر میشود و اغتشاش فرهنگی هم نوعی تنش و ناامنی فرهنگی ایجاد میکند و ثبات و آرامش جامعه را بر هم میزند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور از رسانه ها خواست که به جای مقوله کنسرت، به مسئله مهمتری بیندیشید و بپردازید و آن این است که ما برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی، قبل از هر چیز نیاز به ثبات و آرامش در کشور داریم و لازمه این امر هم حرکت در مسیر قانون است. دولت و همه اجزا نظام سیاسی در همه حوزهها در سراسر کشور باید از قانون تبعیت کنند. اگر در کنسرت چالش داریم، حل این چالش و مسئله نیازمند طی فرآیند قانونی از طریق مراجع قانونی است در غیر این صورت همه آنچه در چارچوب قانون پذیرفته شده، در سراسر کشور، قابلیت اجرا دارد.
صالحی امیری همچنین با ابراز تاسف از اینکه به گفته وی رسانهها صحبتهای دیروز او را هم در موضوع کنسرتها، ناصحیح منعکس کردند، تاکید کرد: مسئلهای که من دیروز در سخنرانی خودم مطرح کردم، این بود که جامعه و به خصوص جوانان به نشاط اجتماعی احتیاج دارند و از سوی دیگر فقدان نشاط اجتماعی به گسترش آسیبهای اجتماعی منجر میشود و یکی از کانونهای نشاط اجتماعی، میتواند کنسرت باشد و البته نه الزاما؛ البته کنسرتی که در چارچوب مبانی قانونی و شرعی باشد. هیچکس از هیچ برنامهای که خارج از مدار قانونی و شرعی باشد، دفاع نمیکند. از طرف دیگر، همه برای تولید نشاط اجتماعی وظیفه دارند و باید با گسترش نشاط اجتماعی، از آسیبهای اجتماعی بکاهند. سوال سادهای که من دیروز مطرح کردم این بود که اگر ما کنسرتها را تحدید و تعطیل کردیم، جوانان ما چگونه باید به نیازهای اجتماعی خود که یکی از آنها نشاط اجتماعی است، پاسخ بدهند.
نظر شما