نگارخانه ها و آموزشگاههای آزاد هنری در خراسان رضوی رشد داشته اند

خبرگزاری شبستان: معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: تعداد نگارخانه های استان از سال ۹۲ که ۲۱ باب بوده در پایان بهار سال ۹۵ به ۳۱ باب رسیده است و رشد ۵/۴۷ درصدی داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، ناصر نبی زاده معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی افزود: ساماندهی آموزشگاههای آزاد هنری از جمله اقدامات انجام شده در این معاونت است که در این راستا شناسایی آموزشگاههای آزاد هنری فعال و غیر فعال و اخطار به آموزشگاهها برای تعیین وضعیت فعالیت از اقدامات انجام گرفته در این حوزه بوده است.

 

وی از افزایش نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری خبر داد و اظهار داشت: این نظارت از طریق ایجاد ساختار نظارت و بازرسی در ۳ سطح کارشناسان شهرستانی و کارشناسان معرفی شده ادارات ستادی و روسای ادارات ستادی انجام می شود.

 

معاون هنری ارشاد خراسان رضوی به افزایش تعداد آموزشگاههای آزاد هنری اشاره کرد و گفت: آموزشگاه آزاد هنری (هنرهای تجسمی و موسیقی) در این دوره نسبت به دوره های قبل افزایش خوبی داشته است از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۵۸ مجوز آموزشگاه آزاد هنری( هنرهای تجسمی) و ۲۱ مجوز آموزشگاه آزاد هنری(موسیقی) صادر شده است که نرخ رشد مجوز آموزشگاه آزاد هنری(هنرهای تجسمی) ۱۶ درصد و نرخ رشد مجوز آموزشگاههای آزاد هنری موسیقی ۳۲ درصد می باشد.

 

وی پاسداشت سه تن از پیشکسوتان هنرهای تجسمی، برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان کشور در نیشابور و برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی سبزوار در سال ۹۴ را از اقدامات این حوزه دانست.

 

نبی زاده گفت: دیدگاههای شایسته دولت تدبیر و امید و نگاه عالی این دولت به هنر و هنرمندان، باعث رشد و تعالی هنر و دلگرمی هنرمندان به خصوص اهل موسیقی این کشور کهن گردیده است.

 

وی افزود: توجه به اهالی هنر خصوصاً پیشکسوتان این مرز و بوم شایسته تقدیر است و جز این نیز از دولتی که نام تدبیر و امید بر خود نهاده است، انتظار نمی رود.

 

معاون هنری ارشاد خراسان رضوی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه موسیقی اظهار داشت: برگزاری همایش نوای دل، گرامیداشت و تجلیل از استاد عثمان محمدپرست هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی خواف، جشنواره پیران چنگی ویژه نکوداشت استاد حاج قربان سلیمانی و استاد حاج حسین یگانه، خنیاگران جام، ویژه نکوداشت اساتید فقید تربت جام، همایش بخشی های شمال خراسان، درگز، جشنواره موسیقی سنتی سروآزاد (یادواره ی استاد پرویز مشکاتیان) نیشابور از اقدامات این حوزه می باشد.

 

وی ادامه داد: در زمینه آموزش می توان به تولید اولین نرم افزار آموزش دوتار (با سبک موسیقی مقامی جنوب خراسان) توسط آقای عزیز اشاره کرد.

 

نبی زاده با بیان این که جهت معرفی موسیقی فاخر ایرانی به سایر ملل نیز اقداماتی انجام شده است بیان داشت: اعزام گروه شمس به سرپرستی شمس الله ورزیده از شهرستان خواف به کشور ایتالیا و حضور ۱۵ روزه در آن کشور، اعزام گروه داروگ به سرپرستی محمد سیدنیا از شهرستان سبزوار به کشور مقدونیه و حضور ۵ روزه در آن کشور، اعزام گروه بامداد به سرپرستی سالار مرتضوی از شهرستان مشهد به کشور آلمان و حضور ۵ روزه در آن کشور و اجرا در دو شهر کارلسروهه و کایرزسلاترن، اعزام گروه دلشدگان به سرپرستی آقای رامین میلانی از شهرستان مشهد و حضور ۵ روزه در تفلیس گرجستان، اعزام گروه بامداد به سرپرستی سالار مرتضوی از شهرستان مشهد به کشور بلغارستان و حضور شش روزه در آن کشور و حضور در فستیوال بین المللی هنرهای فولکور آن شهرستان از جمله این اقدامات می باشد.

 

نبی زاده از استمرار برگزاری جشنواره فیلم فجر در مشهد از سال ۹۲ تا ۹۴ خبر داد و بیان داشت:در روند کیفی کردن این جشنواره از سال ۹۳ و ۹۴ تغییراتی در آن بوجود آمد که مهمترین آن توجه بیشتر و گسترده تر به سینما و سینما گران خراسان در این جشنواره بود به گونه ای که بخش فیلمهای کوتاه، مستند و ا نیمیشن خراسان رضوی به عنوان یکی از بخش های اصلی جشنواره مورد توجه قرارگرفت و همزمان اکران شد، همچنین تمام فیلمهایی که عامل اصلی آن خراسان بودند و در بخش جنبی جشنواره فیلم فجرحضور داشتند در مشهد مقدس اکران شد.

 

معاون سینمایی ارشاد خراسان رضوی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۴ بر اساس مصوبات شورای سیاستگذاری و آسیب شناسی جشنواره برای نخستین بار از دو تن سینماگران خراسانی که در سطح ملی و استانی فعال بودند در مراسم پایانی جشنواره تقدیر شد که در سال ۱۳۹۴ از فریدون جیرانی به عنوان سینماگر خراسانی و شهاب ملت خواه به عنوان سینماگر خراسانی ملی تقدیر و قدردانی شد.

 

وی از برگزاری جشنواره فیلم و عکس خراسان رضوی خبر داد و گفت: این جشنواره بعد از ۸ سال عدم برگزاری در شهرستان کاشمر برگزار گردید.

 

نبی زاده در خصوص راه اندازی و زیباسازی و بهسازی سالن سینمای کشور بیان داشت: لازم به ذکر است که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ تعداد سالن سینما افزایش یافته و تاسیس بزرگترین موسسه انیمیشن شرق کشور، تاسیس موزه سینمای خراسان، ساماندهی موسسه ها و شرکتهای سینمایی و اکران فیلمها از طرح های است که در اتاق گفتگوی فرهنگ و هنر مورد تایید قرار گرفته است که در حال انجام و بهره برداری است.

 

وی تفویض اختیار صدور پروانه ساخت فیلم های بلند ویدیویی (۹۰ دقیقه ای) به مشهد به عنوان اولین استان، تاسیس نمایندگی انجمن سینمای جوان در کاشمر و پیگیری تاسیس دفاتر جدید در استان، زمینه سازی برگزاری و جشنواره فیلم و عکس استان، مقدمات فعالسازی کارگاه مستندسازان استان، مقدمات برگزاری جشنواره شبنم در سال ۹۵، افتتاح سالن های سینمای تربت حیدریه، قوچان و پیگیری فعالسازی سینماهای تایباد و کاشمر و برگزاری جشن روز سینما را از اقدامات حوزه سینمایی در دولت تدبیر و امید دانست.

کد خبر 568593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha