رشد صادرات فرآورده‌های نفتی ایران/ صادرات روزانه ٦١ میلیون لیتر

خبرگزاری شبستان:با لغو تحریم ها فرصتی دوباره برای احیای جایگاه ایران در منطقه و جهان ایجاد شد به طوری که امروز صادرات روزانه فرآورده‌های نفتی در کشور از مرز ٦١ میلیون لیتر گذشته است

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در پایان سال ۲۰۰۸ میزان تولید نفت ایران ۴٬۳۲۵٬۰۰۰ بشکه برآورد شده‌است. همچنین تولید گاز ایران در همین زمان میزان تولید گاز نیز ۱۱۶٫۳ میلیارد متر مکعب بود. در سال ۱۳۸۹ تولید نفت و گاز در ایران ارزشی بالغ بر ۲۱۷ میلیارد دلار در بر داشته‌است.

 

بنابراین گزارش، ایران دارای دومین ذخایر گاز دنیا است و همچنین سومین مصرف‌کننده گاز در دنیا است. به گزارش شرکت بریتیش پترولیوم ایران در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۶۰٫۵ میلیارد متر مکعب گاز تولید می‌کرده و ۱۵۰ میلیارد مترمکعب مصرف داشته‌است. بر اساس گزارش‌های جدیدتر مصرف گاز ایران به ۱۶۰ میلیارد مترمکعب رسیده‌است. در سال ۲۰۱۲ روزانه ۱٫۲ میلیون بشکه در روز صادرات نفت داشت. در سال ۲۰۱۱ صادرات نفت از ۲٫۵ میلیون بشکه در روز به ۸۵۰ هزار بشکه در روز در ماه نوامبر کاهش یافت. و تولید نفت نیز با افت ۱ میلیون بشکه‌ای به ۲٫۵ میلیون بشکه در روز رسید.

 

این گزارش می افزاید: بر این اساس ایران توانسته است جایگاه مهمی در اقتصاد نفتی دنیا ایفا کند و با لغو تحریم ها فرصتی دوباره برای احیای جایگاه ایران در منطقه و جهان ایجاد شد به طوری که امروز صادرات روزانه فرآورده‌های نفتی در کشور از مرز ٦١ میلیون لیتر گذشته است.

 

این در حالی است که شانا در این رابطه به نقل از سیدناصر سجادی، مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران نوشته است: "صادرات فرآورده‌های نفتی در ١٤١ روز ابتدای امسال از مرز ٥٦ میلیون لیتر گذشته است. در این بازه زمانی، روزانه ٤٤ میلیون لیتر نفت‌کوره و ١٣ میلیون لیتر نفت گاز صادر شده است که در مجموع رکورد صادرات فرآورده‌های نفتی به روزانه ٥٦ میلیون لیتر رسیده است. در ١٨ روز مردادماه، روزانه ٤٧ میلیون لیتر نفت‌کوره و ١٤ میلیون لیتر نفت‌گاز یعنی روزانه ٦١ میلیون لیتر صادرات فرآورده داشته‌ایم. صادرات نفت‌گاز پارسال، سه میلیون لیتر بود در حالی که با اقدامات انجام شده تنها صادرات این فرآورده در مردادماه امسال چهار برابر شده است. برای ایجاد زیرساختهای صادراتی، امکانات بسیار وسیعی در بنادر جنوبی و ماهشهر به وجود آمده و توسعه یافته است.

 

یادآور می شود: اگر درآدمهای نفتی ایران بر حسب طلا محاسبه شود، سال 1387 پردرآمدترین سال فروش نفت ایران نام می‌گیرد و سال ۱۳۶۴ کم‌درآمدترین. در بین دولت‌های مستقر شده در حکومت جمهوری اسلامی ایران، پردرآمدترین دولت‌ها، دولت‌های نهم و دهم می‌باشند و کم‌درآمدترین آنها دولت‌های سوم و چهارم ایران. یکی از پردرآمدترین محصولات نفتی ایران گاز مایع ال‌پی‌جی (بوتان و پروپان مایع شده) بوده‌است و پس از آن نفت کوره بزرگترین منبع درآمد ایران است.

کد خبر 568486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha