به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، جریمه قاچاقچیان پارچه های خارجی، دستگیری عاملان شهادت مامور نیروی انتظامی در ایرانشهر، بررسی وضعیت معدن خاک سرخ، عامل قاچاق لوازم خانگی تعزیر شد برخی از اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
نباید به هر بهانه ای بنا را بر تخریب دولت گذاشت
آیت الله آملی لاریجانی هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارزیابی کارنامه دولت، تشکر از زحمات رئیس جمهور و وزرا و بیان کاستی ها و مشکلات در قالب نقدهای سازنده برای اصلاح امور دانست و گفت: هفته دولت یادآور پایبندی بزرگان و پیشگامانی همچون شهید رجایی و شهید باهنر به ارزش های الهی و انقلابی است و همه دولتمردان باید با تعهد نسبت به ارزش های انقلاب، این ارزش ها را پاس بدارند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مسئولیت در جمهوری اسلامی ایران وسیله ای برای خدمت کردن است افزود: مسئولان قوا و مدیران رده های پایین تر اگر گمان کنند که مسئولیت ها فرصتی برای توجه به امور دنیوی است معلوم می شود که آرمان های انقلاب را نشناخته اند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه التزام و تعهد به ارزش های انقلابی و الهی و پایبندی به احکام نورانی اسلام از سوی مسئولان، همواره مورد تاکید حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بوده است؛ به مسئولیت ها و وظایف بسیار سنگین دولت و دستگاه اجرایی نیز اشاره و تاکید کرد: همانگونه که در هفته قوه قضاییه در خصوص نقد و ارزیابی عملکرد دستگاه قضایی بر رعایت انصاف و توجه به کمبودها و کاستی های قوه قضاییه تاکید کردم؛ اکنون نیز در معیار و سطحی وسیع تر عرض می کنم که در ارزیابی عملکرد و تلاش های بی شائبه دولت باید جانب انصاف را رعایت کرد و مجموعه تلاش ها و خدمات دولت را در کنار کمبودها و مشکلاتی دید که البته بسیاری از آنها میراث دولت های قبل و حاصل تحریم های ظالمانه بوده است. در واقع میلیونها خدمت از طریق وزارتخانهها و دستگاه های اجرایی در طول سال، به مردم عزیز ارائه میشود. چشم بستن بر این خدمات، نوعی کفران نعمت است. خدمترسانی در زمینه برق و آب و مخابرات و راه و مسکن و خدمات پزشکی و بهداشتی و کشاورزی و دهها و صدها مورد دیگر ، امور کمی نیست. گاهی کثرت نعمت مانع دیدن آن میشود.
خدمات ارزنده پزشکی قانونی باید اطلاع رسانی شود
محمدرضا عدالتخواه با تقدیر از پزشکان و دیگر کارکنان پزشکی قانونی زحمات ایشان را حائز ویژگی و برجستگی خاصی دانست و گفت: یکی از سختترین مراجع خدماتی پزشکی قانونی است که در نقش بازویی توانمند قضا را یاوری و همراهی می کند و برای این مهم طاقت فرساترین لحظات را با اخلاص، تعهد و دغدغه مندی برای احقاق حق و عدالت تحمل می کنند.
وی به صعوبت برخی تشخیص های پزشکی، کالبد گشایی های غیرمعمول از اجساد زوال یافته و در عین حال امکانات محدود و انتظارات نامحدود اشاره کرد و افزود: علی رغم این شرایط هرگز چنانکه شایسته ابلاغ و اطلاع عموم است، این خدمات اطلاع رسانی نشده که باید حتما در این راستا حرکت رو به پیش و نتیجه بخش صورت گیرد.
قاچاقچیان پارچه های خارجی ۹۴ میلیارد ریال جریمه شدند
روح الله آبداریان، مدیر کل تعزیرات حکومتی هرمزگان، از رسیدگی به پرونده های قاچاق کالاهای خارجی در شعب ویژه قاچاق کالا و ارز این استان از ابتدای سال ۹۵ تاکنون خبر داد و گفت: این پرونده ها را شامل محموله های پارچه های خارجی است، پس از رسیدگی به این پرونده ها و انجام مراحل دادرسی در شعب ویژه قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی استان، تخلفات محرز و عوامل قاچاق برابر قانون علاوه بر ضبط کالای مکشوفه به پرداخت جزای نقدی به مبلغ 94 میلیارد ریال در حق صندوق دولت محکوم شدند.
پژوهشگاه قوه قضاییه سامانه فصلنامه رای را راه اندازی کرد
پژوهشگاه قوه قضاییه سامانه فصلنامه رأی را به آدرس RAAYJOURNAL.IR راه اندازی کرد.با راه اندازی سامانه فصلنامه رأی، خوانندگان این فصلنامه می توانند برای مشاهده شماره های فصلنامه به این سامانه مراجعه کنند.
همچنین جهت مشاهده فرایند و ضوابط و شرایط و شیوه نامه پذیرش مقالات و نیز ارسال مقالات جهت درج در نشریه، اهداف و چشم انداز نشریه، مشاهده شماره های پیشین، مقالات آماده انتشار و ... می توانید به سامانه فصلنامه رای به ادرس RAAYJOURNAL.IR مراجعه نمایید.
گفتنی است موضوع فصلنامه رای؛ نقد، تحلیل و معرفی آراء و رویه قضایی و ارائه مطالب پژوهشی و آموزشی است.
عاملان شهادت مامور نیروی انتظامی در ایرانشهر دستگیر شدند
محمد مرزیه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان از دستگیری عاملان شهادت گروهبان یکم حسینعلی سبحانیان مامور نیروی انتظامی خبر داد و گفت: گروهبان یکم حسین علی سبحانیان 13 مهر سال 94 در درگیری با اشرار در ایرانشهر به درجه شهادت نائل میشود و اخیرا دو نفر از کسانی که در شهادت این مامور نیروی انتظامی نقش داشتند با هویت «ع. ک» و «الف.ب» دستگیر میشوند.
وی افزود: پرونده در شعبه بازپرسی دادسرای ایرانشهر در حال رسیدگی است.
گفتنی است ماموران کلانتری ۱۲ شهرستان ایرانشهر 13 مهر 94 در حین گشت زنی در کمربندی مکران بودند که افراد مسلح با یک دستگاه خودرو پژو ۴۰۵ در کنار خودرو آنان قرار گرفته و ماموران را به رگبار میبندد که در این حادثه بر اثر تیراندازی افراد شرور، مامور نیروی انتظامی به شهادت میرسد.
بررسی وضعیت «معدن خاک سرخ» و «پروژه بازار ماهی فروشان» به دستور دادستان کل کشور
هیات اعزامی متشکل از علی اکبر بختیاری رئیس دفتر دادستان کل کشور، محمد جواد حشمتی معاون قضایی دادستان کل کشور و فرید فرهمند مدیر روابط عمومی دادستانی کل کشور است که با سفر به استان هرمزگان، آخرین وضعیت «معدن خاک سرخ جزیره هرمز» و «پروژه بازار ماهی فروشان بندرعباس» را مورد بررسی قرار دادند.
پس از بازدید هیات اعزامی دادستان کل کشوراز مناطق مذکور، جلسهای با حضور اسدی دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس، مدیران کل شیلات، محیط زیست، صنعت معدن تجارت، اطلاعات، بازرسی، آب منطقهای، منابع طبیعی، اداره بنادر و دریا نوردی استان هرمزگان و شهردار بندرعباس در دادسرای این شهر برگزار شد و طی آن آخرین وضعیت «معدن خاک سرخ جزیره هرمز» و «پروژه بازار ماهی فروشان بندرعباس» مورد بررسی قرار گرفت.
اگر قاچاق گرفتیم، کالای غیرمجاز کاملا معدوم می شود
مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در برنامه گفتگوی ویژه خبری حاضر شد و درباره وزارتخانه متبوع خود توضیح داد.
در ادامه مشروح گفتگوی او را می خوانید:
شما اعلام کردیم میزان قاچاق به زیر10 میلیارد دلار می رسد. آیا به این رقم می رسیم؟
با روند مقابله و مبارزه ای که در 2 سال گذشته شاهدیم، امیدواریم. کشفیات 5 ماه گذشته را ببینید. نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات در مبارزه با قاچاق فعالتر شدند. در دادگستری و تعزیرات پرونده ها رسیدگی می شود. سرعت عمل بالا رفته. مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اواخر سال 92 تصویب شد و بیشترین آیین نامه ها را داشت. امروز آیین نامه کد رهگیری هم تصویب شد و به زودی به دولت می بریم. قوانین برای مبارزه با قاچاق کامل شده. امسال از 25 میلیارد دلار واردات و صادرات قاچاق، به 15.5 میلیارد دلار می رسیم. برنامه جدی داریم تا پایان دولت این میزان به زیر 10 میلیارد دلار برسد. 10 میلیارد هم بسیار زیاد و فاجعه بار است ولی باید واقع بینانه حرکت کرد. برنامه با جدید تعقیب شد، آیین نامه مصوب دولت است و طبق قانون این کار را کردیم که دیگر کالای قاچاق در کشور توزیع نمی شود. اگر قاچاق گرفتیم کالای غیرمجاز کاملا معدوم می شود. کالاهای سالم و باارزش دیگر ابتدا در معرض فروش برای خروج از کشور می گذاریم و تضمین های شدید می گیریم که اگر کالا برگشت، از قبل چند برابر وثیقه می گیریم. اگر به فروش رفت، پولش به خزانه می رود. اگر فروش نرفت، طبق قانون معدوم می کنیم. چند محموله را هفته قبل معدوم کردیم.
خودروهای لوکس را هم معدوم کردید؟
فرقی نمی کند. هر کالایی که قاچاق باشد، معدوم می شود. 60 تا 70 خودروی گرانقیمت در چشم است ولی مجموعه ای که اخیرا معدوم شد چندین برابر خودرو قیمت داشت. اگر خریدار برای خودرو پیدا شد که بیرون از کشور برود، می فروشیم و پولش را به خزانه می دهیم. اگر فروش نرفت، معدوم می کنیم.
برای مردم چشمگیر است چند خودروی پورشه یا بنز معدوم شود؟
قانون برای ما مهم است. ده ها میلیارد ارزش محموله اخیر بود که معدوم شد.
شناسایی گلوگاه ها را یکی از اصلی ترین راه های مبارزه با فساد عنوان کردید ولی نگفتید این گلوگاه ها کجا هستند. چرا؟
من تعبیر گلوگاه نکردم. بسترهایی که زمینه بروز فساد را به وجود می آورد را گفتم. قانون مداری، انضباط و اجرای قانون مسیر جامعه را بر سلامت قرار می دهد. اگر قانونمداری و انضباط در حوزه مالی و اقتصادی رعایت نشود، مهمترین حوزه بروز مفاسد است. بی انضباطی و عدم اجرای قانون، محیط را برای ایجاد هر نوع تخلف و فساد فراهم می کند. این بحث عمومی و فرهنگی است. موضوع دوم، بحث شفافیت است. فساد در پستو اتفاق می افتد. وقتی فعالیت مالی و پولی زیر نورافکن انجام شود، فساد کاهش می یابد. تجربه جهانی به سمت شفاف سازی می رود. عنصر پاسخگویی نیز بسیار مهم است.
موضوعات فساد نیز حوزه وسیعی از عملیات مالی، پولی و بانکی را دربرمی گیرد. بانک مرکز اسناد اعتباری و فعالیتهای پولی است. بیشترین وامها، تسهیلات و سپرده گذاریها توسط بانکها انجام می شود. حجم گردش مالی در کشور خیلی زیاد است. موسسات غیرمجاز متعدد داشتیم و اینها اصلا تمام فضای ما را آلوده و مبهم کرده بودند. هر چه تلاش می کردیم جلوی فساد را بگیریم دمل چرکین جای دیگر باز می شد.
در مورد سازمان تعزیرات حکومتی بگویید؟
قانون آمده برای سالم سازی در محیط کسب و کار باید سازمان تعزیرات تشکیل شود. قبلا متزلزل بوده و الان سازمان تقویت شده و همه می گویند باید تقویت شود. غذا، گوشت، کالاهای مصرفی، نوشیدنی ها بسیار مهم است. سلامت کل جامعه ممکن است به خطر بیفتد. اگر پرونده ها به دادگستری برود، روند طولانی است. گشتهای مشترک تعزیرات تقویت شده تا عملیاتی و سریع رسیدگی شود. گشتها را داریم توسعه می دهیم. قرار نیست پرونده سازی کنیم. رفع میادین، عرضه قاچاق، عدم رعایت استاندارد و محیط زیست، کم فروشی، بدفروشی، تقلب را دنبال می کنیم.
عامل قاچاق لوازم خانگی تعزیر شد
محمد اقوامی ، مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان غربی، حجم این محموله قاچاق را شامل مقادیر قابل توجهی ظروف آشپزخانه و بلوریجات اعلام کرد و اظهار داشت: پس از بررسی مستندات و مدارک موجود و انجام مراحل دادرسی در شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز استان ، عامل تخلف به پرداخت مبلغ دو میلیارد و 62 میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و ضبط ارز مکشوفه محکوم شد.
نظر شما