به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، استاندار جدید زنجان انتخاب شد، بررسی عملکرد دولت، بهره از توان دانشگاهی در طرح همیاران توسعه روستایی، دستگیری عناصر متواری تیم تروریستی تکفیری در غرب کشور برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
استاندار جدید زنجان انتخاب شد
رئیس جمهوری با تبریک به آقای درویش امیری به جهت کسب رأی اعتماد هیات وزیران، استان زنجان را از استان های مهمی دانست که در عشق به خاندان رسالت و اهل بیت عصمت و طهارت و بویژه حضرت امام حسین(ع) شهره عام و خاص است.
روحانی از استان زنجان به عنوان یک استان علمی که دارای عالمان و دانشمندان بزرگی همچون شخصیت بزرگوار حضرت آیت الله شبیری زنجانی به عنوان یکی از مراجع عظام تقلید است، یاد کرد که از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
رئیس جمهوری با یادآوری اینکه استان زنجان به لحاظ دانشگاهی، کشاورزی و معدنی، فناوری های نوین و ظرفیت های حمل و نقل، از استان های با اهمیت تلقی می شود، استاندار را به استفاده از این ظرفیت های بزرگ توصیه کرد.
روحانی استاندار را به لزوم هماهنگی با همه نیروهای فعال در استان و بویژه امام جمعه توصیه و اظهار امیدواری کرد که به دلیل تجربیات مثبت آقای درویش امیری در مسئولیت های مختلف، در پیشرفت و توسعه استان شتاب بیشتری ایجاد شود.
هیات وزیران همچنین در این جلسه مبلغ یک هزار و 53 میلیارد و 810 میلیون ریال بابت جبران خسارات سیل استان ایلام، اختصاص داد.
بر این اساس 643 میلیارد و 810 میلیون ریال در بخش اعتبارات هزینه ای در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای پرداخت کمک بلاعوض لوازم خانگی و معیشتی، تعمیر واحدهای مسکونی و تجاری، بازسازی واحدهای مسکونی شهری و روستایی و خدمات فنی و پشتیبانی آوار برداری و حمل مصالح و صدور پروانه ساختمانی و نیز مبلغ 307 میلیارد ریال در اختیار سازمان برنامه و بودجه به صورت تملک دارایی های سرمایه ای برای بازسازی تاسیسات زیربنایی، عملیات آبخیزداری، بازسازی راه ها و ابنیه فنی و بازسازی و ساماندهی مسیل ها و تأسیسات کشاورزی اختصاص یافت.
هیات وزیران همچنین موافقتنامه حمل و نقل دریایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره مشتمل بر یک مقدمه و 19 ماده را تصویب و اجازه مبادله اسناد آنرا داد.
کابینه دولت یازدهم در جلسه روز یکشنبه همچنین مشکل پرداخت حق عضویت و سهمیه تعهدات سالانه مربوط در انجمن جهانی آژانس های تشویق سرمایه گذاری را حل کرد.
هیات دولت مبلغ 20 میلیارد ریال نیز به صورت هزینه ای از محل اعتبارات قانون بودجه سال 1395 کل کشور به منظور پرداخت هزینه های انبارداری در اختیار گمرک جمهوری اسلامی ایران قرار داد.
مهمترین دستاورد سیاست خارجی دولت، برجام است
پیرمحمد ملازهی کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، به مناسبت هفته دولت راجع به اقدامات دولت فعلی در سیاست خارجی گفت: در این زمینه دو نگاه وجود دارد اول اینکه سیاست خارجی دولت یازدهم تا چه اندازه فشارها علیه ایران را کاسته است و همچنین اینکه چه دستاوردهایی داشته است.
ملازهی با بیان اینکه مهمترین دستاورد دولت در سیاست خارجی توافق هسته ای خاطرنشان کرد: در حقیقت اگر این توافق حاصل نمی شد فروش نفت ایران متوقف می شد و مشکلات زیادی به وجود میآمد اما در مناسبت ما با 5+1 دولت توانست به توافق هسته ای دست پیدا کند و وضعیت منفی گذشته را به وضعیت مثبت تبدیل کند.
وی به اقدامات دولت یازدهم در عرصه ارتباط با کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: در این زمینه دولت دستاوردی نداشته و با وجود وضعیتی که در خاورمیانه به وجود آمده است با کشورهای اهل سنت دچار مشکل شدهایم و به نوعی انزوا کشیده شدهایم که البته در این زمینه مشکل بیشتر به ارتباط ایران با عربستان مربوط میشود.
وی خاطرنشان کرد: در مشکلات به وجود آمده و رابطه ایران با عربستان باعث شده دو قطب جهان اسلام از یکدیگر دور شوند و نتوانند سیاستی برای منفعت جهان اسلام داشته باشند.
وی ادامه داد: این دولت همچنین در مورد گفتمان انقلاب اسلامی در منطقه نیز موفق عمل نکرده و نتوانسته انقلاب اسلامی را به خوبی در منطقه معرفی کند.
ملازهی در ادامه به رابطه ایران با روسیه اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم در این رابطه برای حل بحران سوریه نسبتاً مثبت عمل کرده است.
وی تصریح کرد: اما از این دولت انتظار می رفت با گشایش رابطه بین ایران با کشورهای اروپایی امریکا را به انزوال بکشاند که در این زمینه اقدام مناسبی انجام نداد.
کارنامه دولت یازدهم در سیاست خارجی مثبت است
حسن هانیزاده کارشناس مسایل سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان راجع به اقدامات دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی به مناسبت هفته دولت گفت: دولت یازدهم در حوزه سیاست خارجی و روابط بین الملل عملکرد مثبتی داشته است وی به دستاورد این دولت در عرصه سیاست خارجی یعنی برجام اشاره کرد و گفت: برجام توانسته تعامل دلپذیرتری بین ایران و کشورهای غربی ایجاد کند و برخی از تهدیدات که بر علیه ایران بود را کم کرده است.
این کارشناس مسایل سیاست خارجی به افزایش اعتبار ایران در عرصه بین الملل با امضای برجام اشاره کرد و گفت: در طول یکسالی که از این توافق نامه می گذرد دهها شخصیت از کشورهای مختلف به ایران سفر کرده اند و خواهان افزایش همکاریهای سیاسی و اقتصادی بین کشورهایشان و جمهوری اسلامی ایران بودهاند و کارنامه دولت در این ارزیابی مثبت است و توانسته در روابط بین الملل گام مهمی بردارد.
آزادسازی موصل سر آغاز ثبات و وحدت ملی عراق است
سلیم الجبوری رئیس پارلمان عراق با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و درباره همکاریهای دو جانبه و راهکارهای مبارزه با تروریسم گفتوگو کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در این دیدار با اشاره به ضرورت ثبات سیاسی در عراق و لزوم ایفای نقش فعال از سوی رهبران گروههای مختلف عراقی به ویژه رئیس پارلمان این کشور در این روند، اظهار کرد: با مجاهدت ارتش، نیروهای مردمی و حمایت همه جانبه گروههای، مذهبی، سیاسی و قومی مسیر دفع کامل تروریسم به عنوان مهمترین اولویت امنیتی عراق در حال پیشرفت و تکمیل است.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در هر شرایطی در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود، ابزار امیدواری کرد: عملیات آزادسازی موصل با حضور تمامی گروههای عراقی به ویژه نیروهای بومی در استان نینوا و در سایه وحدت و مدنظر قرار دادن منافع ملی با موفقیت آغاز شد.
شمخانی با اشاره به موفقیت حکومت مردمسالار عراق در اثبات کارآمدی و لیاقت در موضوع مهار و دفع بحران داعش افزود: آزادسازی موصل سرآغازی بر ثبات، آرامش و وحدت ملی و جغرافیایی در عراق خواهد بود.
نماینده مقام معظم رهبری گفت: این دستاوردها، بعدی از کارآمدی است که بسیاری از کشورهای مرتجع منطقه از آن بیبهرهاند و اگر چنین بحرانی را تجربه میکردند قطعا با مشکلات و پیامدهای بسیار گسترده و عمیقتری رو به رو میشدند.
وی افزود: عراق یکپارچه یک ظرف جغرافیایی است که در آن طوائف و اقوام مختلف حضور دارند و غلبه بر بحران داعش موجب افزایش همبستگی ملی و تقویت اتحاد ملی اعم از شیعه، سنی و کرد خواهد شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: واقعیتهای میدانی نشان میدهد که داعش بر خلاف شعار و خاستگاه اجتماعی ادعایی خود، بیشترین ضربه اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی را به اهل سنت عراق وارد کرده است.
دریابان شمخانی یادآور شد: وضعیت نبرد با داعش در طول دو سال اخیر نشان میدهد در هر مقطعی که ارتش و نیروهای مردمی عراق میداندار بودهاند میزان آسیبها و تخریبها در آزادسازی مناطق بسیار کمتر از مواقعی بوده که نیروهای ائتلاف ادعایی وارد عمل شده و موجب ویرانی شهرها و روستاها شدهاند.
شمخانی حضور و مشارکت فعال اهل سنت معتدل در ساختار سیاسی و مدیریتی عراق را یک الزام غیرقابل اجتناب عنوان کرد و افزود: التزام به دموکراسی و بهرهمندی هر یک از گروهها بر اساس استحقاق دموکراتیک مسیر دستیابی به وحدت و ثبات خواهد بود.
همچنین سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حمایتهای بیدریغ جمهوری اسلامی ایران از ملت و دولت عراق در مبارزه علیه تروریسم، ایران را کشوری بسیار مهم و تاثیرگذار در منطقه خواند و اظهار کرد: مهمترین و فوریترین خطری که همه منطقه را تهدید میکند تروریسم است و ما باید با همدلی و اتحاد و با شکست دادن تروریستها آرامش را به عراق و منطقه بازگردانیم.
رئیس مجلس عراق با ارایه گزارشی از آخرین تحولات امنیتی و دفاعی و ضرورتهای تداوم همکاریهای مشترک در روند مبارزه با تروریسم تصریح کرد: رهبران و نهادهای دولتی در عراق رابطه قویتر، مستمر و رو به جلو با جمهوری اسلامی ایران و توسعه همکاری در زمینههای مختلف به ویژه در زمینههای اقتصادی و پارلمانی را در صدر اولویتهای سیاست خارجی کشور میدانند.
دولت به امور کشوری به شکل منظومه مینگرد
رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه نشست همیاران توسعه روستایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که دولت تنها در حوزه سیاست خارجی فعال بوده است و در سایر حوزهها از جمله داخل کشور اقدامی انجام نشده است گفت: فکر نمی کنم اینگونه باشد زیرا مسایل داخلی بسیار زیاد هستند و به نسبت مسایل خارجی از ابعاد و حجم بیشتری برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه تاثیرگذاری مسایل خارجی بسیار زیاد است افزود: اگر توسعه فعالیتهای خارجی نبود ما در بحث امنیت و سایر مسایل داخلی موفق نبودیم اگر در حوزه های فرهنگی و اجتماعی اقدامات به خوبی پیش میرود نشاندهنده فعالیت خوب دولت است دولت تمام امور را به عنوان یک منظومه نگاه می کند و هر کدام از موضوعات در برخی مقاطع مورد توجه بیشتری قرار میگیرد و ممکن است برخی موضوعات نیازمند تمرکز بیشتری باشند.
وی گفت: به طور مثال وقتی انتخابات پیش روست تمام دستگاهها بر روی دستگاهها متمرکز می شوند و وقتی موضوع امنیتی پیش رو باشد همه بر روی آن متمرکز میشویم در حوزه داخلی نیز اکنون بحث اقتصاد مقاومتی مطرح است که تمام دستگاهها بر روی این موضوع توجه دارند.
وی در مورد لغو کنسرتها در استان خراسان رضوی گفت: این موضوع را از قوه قضاییه سوال کنید.
وزیر کشور در مورد دستگیری عامل ترور فرمانده نیروی انتظامی ایرانشهر و جزییات آن گفت: از این موضوع فعلا اطلاعی ندارم.
روستاهای مرزی وام با کارمزد صفر درصد دریافت میکنند
سید ابوالفضل رضوی معاون امور توسعه روستایی ریاست جمهوری در نشست ارزیابی طرح همیاران توسعه روستایی گفت: مساله اصلی مشکلات روستاها مساله اشتغال و درآمد کم آنهاست در حال حاضر 38 هزار روستا در کشور وجود دارد که کمترین درآمد متعلق به مردم روستاهای سیستان و بلوچستان است و تنها چند روستا به دلیل ارزش زمینهایشان درآمدشان افزون بر هزینههاست.
وی گفت: در برنامهریزی هایی که انجام شده است قرار شده است هر یک از همیاران توسعه روستایی در طرح توسعه روستایی مشارکت داشته باشند.
وی گفت: به روستاهای مرزی وام با کارمزد صفر درصد می دهیم و بقیه روستاها نیز وام با کارمزد سه درصد تعیین می کنند تا در شرکتهای مشارکتی فعالیت داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید به زنان روستا توجه ویژه شود گفت: بحث صنایع دستی در روستاها بسیار مهم است ایران هند و چین سه ابرقدرت صنایع دستی در دنیا هستند که باید به آنها توجه کنیم.
وی اظهار داشت: عرض بنده این است که روستای تک محصولی شعار خوبی برای ایران نیست روستاهایی که عمدتاً محصولات زمینی و صنایع دستی دارند میتوانیم برای هر روستا محصولی خاص و برتر را تعریف کنیم و محدود کردن روستا به یک تولید مطلوب نیست.
وی گفت: امروز به طور متوسط هر خانواده روستایی یک تحصیلکرده وجود دارد و این موضوع می تواند توانمندی روستایی ها را تغییر دهد.
رضوی اظهار کرد: در پایداری روستاها مطالعه کنید و ببینید عوامل پایداری در روستاها چیست روستاهایی که 7 هزار سال قدمت دارند در شناسایی تاریخ روستا با بزرگسالان ارتباط برقرار کنید روستاهایی که هم فعالیت فیزیکی و هم انسانها در انها مهم است شناسایی منابع روستا می تواند برای آنها تولید ثروت کند.
تمام دستگاهها می توانند در طرح توسعه روستایی مشارکت کنند
رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست ارزیابی طرح همیاران توسعه روستایی گفت: تمام دستگاهها ظرفیت حضور در این طرح را دارند و دانشگاهها میتوانند با استفاده از ظرفیت دانشجویان خود در این طرح حضور یابند.
وی اظهار کرد: توقع ما از همیاران روستایی در نگاه اول این بود که با فضای روستا و جغرافیای آن آشنا شوند و به شکل مستمر در ارتباط با روستا تعامل داشته باشند در ارتباط مستمر دیدگاهها متفاوت میشود و جمعبندی شما نشانه آشنایی با مسایل روستاست.
وزیر کشور خطاب به همیاران توسعه روستایی گفت: هدف من استقرار شما در روستا است و گام دوم شناسایی روستاهاست و جمع آوری مسایل و مشکلات روستا که در گزارش سه هزار صفحه ای از شما عنوان شده است که البته این گزارش کم است.
وی با بیان اینکه دریافتها و اطلاعات را در قالب علمی ارایه دهید گفت: نگاه جغرافیایی شما به روستا مهم است و شما با نگاه جغرافیایی وارد روستا می شوید و در این نگاه می توانید رابطه انسان و محیط و فعالیتهای او را ارزیابی کنید.
وی با اشاره به اینکه مدل ارایه مطالب شما از روستا باید براساس نظریه علمی و تئوری علمی باشد گفت: طبقه بندی مطالب شما باید براساس روشمندی علمی و شیوههای تحقیق با نظمی منطقی عنوان شده باشد.
وی اظهار کرد: شما با مدیریت روستایی روبرو هستید و با فعالیتهای روستایی باید منابع توانمندیها تکنولوژی قوانین و مقررات و یا خدمات روستایی را هدف قرار دهید و ارزیابی خود را از این چند منظر ارایه دهید.
وی گفت: انتظار ما از شما این است که مشاهدات خود را با روش علمی ارایه داده و در نهایت نتیجه این مشاهدات ارتقاء سطح زندگی روستایی و توانمندی آنها باشد.
وزیر کشور ادامه داد: 94 درصد زعفران دنیا را ایران صادر می کند اما دریافتی ما از این صادرات فقط 400 میلیون است و ما از سایر کالاهایی که حاصل تبدیل زعفران است بهره ای نمی بریم اما این کالاها برای دیگران سودآور است باید از ظاهر و سطح مسایل عبور کنیم.
وی گفت: ارتباط خود را با روستاها قطع نکنیم و اگر طرح هایی برای پیاده کردن در روستا داریم ارایه دهید ما پس از تصویب از طرحهای سودآور شما حمایت می کنیم و هزینه طرحها را میپردازیم.
وی گفت: ارزیابی دقیق از فعالیت همیاران توسعه روستایی در جلسه بعدی که در دانشگاه برگزار می شود در 5 رتبه مورد تقدیر قرار می گیرد و از طرحهای خلاقانه و سودآور استفاده میشود.
بهره از توان دانشگاهی در طرح همیاران توسعه روستایی
بابک دینپرست معاون فرهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در جمع خبرنگاران در مورد طرح همیاران توسعه روستایی گفت: طرح همیاران توسعه روستایی به ابتکار وزیر کشور بوده است و وزیر کشور معتقد است میتوانیم از ظرفیت دانشگاهها در تعطیلی تابستانی استفاده کنیم. بر همین اساس بیش از 30 دانشجوی مقطع دکترا به روستاهای محل اقامت خود اعزام شدهاند تا به ارزیابی روستاها اقدام کنند.
وی گفت: در این دو ماه فعالیت دانشجویان در روستاها زمینههای اشتغال و افزایش بهرهوری در روستاها، علل مهاجرت، مشکلات روستاها را بررسی کردند. در نشست طرح همیاران توسعه روستایی میزان موفقیت این طرح را بررسی میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح در شهرداریها اجرا می شود، اظهار کرد: اگر این طرح موفق باشد نه تنها در شهرداریها بلکه در حوزه بانک و اقتصاد اجرا میشود.
بازدید رییس جمهوری از توانمندی های وزارت دفاع در حوزه هوایی
حسن روحانی روز یکشنبه همزمان با ٣١ مرداد روز صنعت دفاعی، با حضور در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از توانمندیهای این وزارتخانه در حوزه هوایی شامل بخش های هواپیماهای جنگنده و ترابری، بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و فناوری های نوین بازدید و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردها و تحولات این حوزه راهبردی از جمله مراحل طراحی و ساخت نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما قرار گرفت.
رییس جمهوری در این بازدید که سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح وی را همراهی می کرد، همچنین از بخش های مختلف سامانه پدافند هوایی برد بلند باور ٣٧٣ که به دست توانمند دانشمندان و متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و با همکاری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) و مراکز علمی و پژوهشی کشور طراحی و ساخته شده است، بازدید کرد.
دکتر روحانی در بدو ورود به سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در یادمان شهدا، به مقام شامخ شهیدان وزارت دفاع ادای احترام کرد و از یگان تشریفات مستقر در میدان سان دید.
برگزاری نشست ارزیابی همیاران توسعه روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی
نشست همیاران توسعه روستایی با حضوبا رویکرد اقتصاد مقاومتی ر وزیر کشور با هدف ارایه راهکار در زمینه توسعه برنامههای روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی برگزار می شود.
بنابراین گزارش، در این نشست براساس تفاهمنامه وزارت کشور و دانشگاه شهید بهشتی دانشجویان مقطع دکترای رشته برنامهریزی روستایی در طول سه ماه فصل تابستان با حضور در مراسم روستایی ضمن شناخت مسایل و مشکلات روستا به ارایه راهکار در زمینه توسعه برنامههای روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی میپردازند.
وحدت همه اقوام و مذاهب عراقی، تروریسم را در عراق ریشه کن می کند
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر امروز -شنبه- در دیدار 'سلیم الجبوری' رئیس مجلس عراق اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران همانطور که تاکنون در کنار ملت و دولت عراق بوده ، تا پایان نیز در مبارزه با تروریسم، در کنار آنها باقی خواهد ماند.
رئیس جمهوری، توسعه همکاری های دو کشور بویژه در حوزه اقتصادی را حائز اهمیت برشمرد و اظهارداشت: دوره پسابرجام فرصت مناسبی را برای توسعه همکاری های دو کشور در همه عرصه ها از جمله اقتصادی هموار کرده که باید از این فرصت بهره گرفت و مجالس می توانند این روابط را تسهیل کنند.
روحانی در ادامه، پارلمان عراق را نماد اتحاد و برادری همه اقوام و مذاهب این کشور برشمرد و گفت: پارلمان عراق با اتحاد و نقش آفرینی یکپارچه در عرصه مبارزه با تروریسم، می تواند وحدت ملی عراق را تقویت و تضمین کند.
رئیس جمهوری در ادامه، تروریسم را معضلی برای همه منطقه و جهان برشمرد و اظهارداشت: متاسفانه برخی کشورهای منطقه تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله صهیونیست ها ، راه غلطی را دنبال می کنند و این درحالی است که ملتها خواستار آن هستند که همه این کشورها در کنار هم برای توسعه و آبادانی منطقه بکوشند.
روحانی در این دیدار همچنین تقویت رایزنی و همفکری دو کشور برای صلح و ثبات در منطقه را ضروری خواند.
«سلیم الجبوری» رئیس مجلس عراق نیز در این دیدار توسعه و تعمیق همکاری های اقتصادی میان دو کشور را خواسته دو ملت و ضروری خواند و گفت: باید با جست وجوی راههای جدید برای تقویت همکاریها ، افق های نوینی را در همکاری های مشترک بگشاییم.
وی تاکید کرد که توسعه همکاریهای اقتصادی، همسو با منافع مشترک دو کشور و منطقه است و پارلمان عراق از توسعه روند همکاریهای مشترک، پشتیبانی می کند.
الجبوری در ادامه به معضل تروریسم در کشورش اشاره کرد و اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم پیوسته در کنار ملت و دولت عراق بوده و در این مبارزه ، مهمترین نقش را ایفا کرده است.
رییس مجلس عراق با ارائه گزارشی از پیروزی های اخیر کشورش در مبارزه با تروریسم ، گفت: بی تردید این پیروزی ها در سایه وحدت و اتحاد همه مردم عراق اعم از نیروهای ارتش ، نیروهای مردمی قبایل و اقوام عراقی حاصل آمد.
وی عبور از مشکلات منطقه را در گرو همکاری و اتحاد همه کشورهای منطقه برشمرد و گفت: ایران و عراق باید با تقویت همکاری های خود نه تنها برای ایجاد صلح و امنیت در عراق بلکه برای تقویت ثبات در منطقه تلاش کنند.
کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایری تشکیل می شود
اسحاق جهانگیری عصر شنبه در جلسه شورای عالی عشایر افزود: جامعه عشایری در حقیقت از حداقل های زندگی برخوردار هستند اما سهم عمده ای در تولید محصولات کشاورزی و صنایع دستی ایفا می کنند.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه حق خانوارهای عشایری است که از امکانات اولیه زندگی و رفاه نسبی برخوردار باشند، افزود: جامعه عشایری بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد و اگر رفاه نسبی و حداقل های زندگی برای آنها فراهم نشود، شاهد مهاجرت آنها به حاشیه شهرها خواهیم بود که این مهاجرت می تواند به بروز مشکلات متعدد از جمله آسیب های اجتماعی منجر شود.
جهانگیری همچنین تامین امکانات آموزشی و فرهنگی برای جامعه عشایری را از سیاست های جدی دولت برشمرد و خاطرنشان کرد: باید شرایطی فراهم شود تا فرزندان عشایر کشور به دلیل عدم امکانات از تحصیل بازنمانند و این موضوع باید به طور جدی از سوی دولت و وزارت آموزش و پرورش دنبال شود.
وی با تاکید بر ضرورت فراهم شدن زندگی مناسب و آبرومند در مناطق روستایی و عشایری تصریح کرد: دامپروری و صنایع دستی از مهمترین زمینه های اشتغال جامعه عشایر کشور است و اگر برنامه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایر اجرا شود، خدمتی ماندگار و مهم برای جامعه عشایر خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهوری از وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور عشایر بخاطر پیگیری های مستمر در جهت تأمین نیازهای جامعه عشایری کشور قدردانی و اظهار کرد: گزارش های ارایه شده نشان می دهد که برنامه ها و طرح های مناسبی برای حل مشکلات عشایر کشور و تامین نیازهای آنان تدوین شده است.
جهانگیری همچنین با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای برخورداری جامعه عشایر از برق و خدمات انرژی گفت: لازم است کارگروهی متشکل از وزارتخانه های نفت، نیرو و سایر دستگاه های ذیربط تشکیل شود و همه مسائل مرتبط با نیازهای عشایر به خدمات انرژی نظیر گاز و برق را مورد بررسی و تصمیم گیری قرار دهند.
در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون توسعه روستایی معاون اول رئیس جمهور نیز حضور داشتند، رئیس سازمان امور عشایر گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا ارایه و توضیحاتی درباره نمودار تحولات جمعیتی عشایر و توانمندی های جامعه عشایری در حوزه های اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی بیان کرد.
رییس سازمان امور عشایر همچنین به معرفی طرح ها و برنامه های سه گانه تدوین شده برای ارتقاء کیفیت زندگی جامعه عشایر و تامین نیازهای آنان پرداخت و گفت: برنامه جامع ارتقاء سطح سواد، دانش و مهارت در مناطق عشایری، طرح ویژه ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری کشور و برنامه ویژه ارتقا سطح برخورداری عشایر از بهداشت، درمان، بیمه ها و خدمات حمایتی از جمله طرح هایی است که برای جامعه عشایر کشور تدوین شده است.
وی به تشریح جزئیات این برنامه ها، اهداف تعیین شده و اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح ها پرداخت و پس از بحث و تبادل نظر، این طرح ها به تصویب رسید.
رئیس سازمان امور عشایری همچنین یکی از دستاوردهای دولت را تعیین کد شناسه برای کانون های قشلاق استقرار عشایر عنوان کرد و گفت: تا پیش از سال 92 حدود 30 درصد از کانون های استقرار عشایر فاقد کد شناسه بوده اند که این میزان تا پایان سال 94 به 9 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: از سال 92 تا سال 95 بیش از 400 کانون استقرار عشایر دارای کد شناسه شده اند که موجب برخورداری بیشتر عشایر از خدمات زیربنایی در کانون های استقرار قشلاقی شده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم در این جلسه، به تشریح پیشنهاد تشکیل «کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایری» پرداخت و گفت: توسعه گردشگری طبیعی و مناسب سازی خانه های عشایری و روستایی برای اسکان و اقامت گردشگران داخلی و خارجی، علاوه بر اشتغالزایی، می تواند منجر به توسعه روستاهای کشور شود. پس از توضیحات سلطانی فر، با پیشنهاد تشکیل این کارگروه موافقت گردید.
طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایر کشور نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح برنامه های این وزارتخانه برای توسعه این خدمات به جامعه عشایری پرداخت.
نمایندگان وزارتخانه های نیرو و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست، برنامه های این دو دستگاه اجرایی را برای ارتقاء و بهبود خدمات به جامعه عشایری تشریح کردند.
تا۱۵ آذر برنامه بودجه را تقدیم مجلس خواهیم کرد
"محمدباقر نوبخت" سخنگوی دولت به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت در برنامه نگاه یک حضور یافت و به تشریح عملکرد 3 ساله دولت پرداخت.
وی ضمن تکریم مقام شهیدان رجایی و باهنر گفت: امید است دولتمردان در عرصه فعالیت در کشور از آنان درس بگیرند و در راستای خدمت به مردم گام بردارند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به عملکرد دولت در آخرین سال عمرش گفت: از شهریور ماه 92 که دولت یازدهم روی کار آمد با تحریم ها مواجه بود و گستردگی این مهم در میزان صادرات نفت و نقل و انتقال مالی خود را نشان داد و اساسا نفت جز تحریم قرار گرفت و به اذعان بسیاری تحریمها فلج کننده بود به گونه ای که در سال 92، 20 درصد از میزان صادراتمان کاهش یافت و لایحه نفت در برابر غذا تهیه شد.
نوبخت اضافه کرد: بر این اساس آثار تحریم ها تورم بیش از 40 درصد و رشد اقتصادی منفی 6.8 بود که نشان دهنده تورم شدید و رکود عمیق بود و به دنبال آن درآمد ها از 119 میلیارد دلار در سال 92 به 50 میلیارد دلار تقلیل یافت و انتظارها از این دولت پاره کردن زنجیرهای تحریم بود تا کشور از فشار اقتصادی خارج شود و از آن دور شود .
نوبخت تاکید کرد: بخش مهم منابع مالی و حقوق کارمندان دولت ناشی از صادرات نفت و تبدیل آن به ریال است که ما براساس آن فعالیت های عمرانی را انجام میدهیم در پی آن اگر تحریم ها تشدید شود منابعمان محدودتر می شود بر این اساس 2 میلیارد و 568 هزار بشکه نفت در 4 ماهه اول سال برای صادرات داشتیم که نشان می دهد نسبت به سال گذشته به افزایش تولید دست یافته ایم و در مقایسه با عربستان که در میزان صادرات نفتی 80 میلیارد دلار کسری آورد ما روبه جلو حرکت کردیم.
وی افزود: طبق منویات مقام معظم رهبری دولت در 3 سال اول عمرش در جهت افزایش تولید گام برداشت که بسیار قابل توجه است ما همواره در جهت اهداف نظام گام بر می داریم و هیچگاه از اهداف خود کوتاه نیامده و اجازه نمی دهیم که به ما خسارتی وارد شود بر این اساس یک میلیون نفت خام را به 2 میلیون و 330 هزار بشکه رساندیم که در جای خود بسیار مهم است. پیرو اقدامات دولت یازدهم رشد اقتصادی منفی 6.8 در سال 92 به رشد مثبت 4.4 و تورم 40 درصد به زیر 9 درصد رسید.
سخنگوی دولت با بیان اینکه مسائل اقتصادی هفته ای دوبار با رئیس جمهور بررسی می شود گفت: همه دستگاه های اقتصادی موظفند گزارش خود را ارائه دهند و همواره با دقت و نظارت گزارش ها بررسی می شود که اگر غیر این موارد بود همه فعالیتهایمان بی اساس می شد و هرکسی دیدگاهی دارد و همواره راه حلی نیز برای حل بحران ها بیان می شود و ما از این موارد استقبال می کنیم .
نوبخت تصریح کرد: با توجه به اینکه سیاست های پولی و مالی ممکن است فشاری به چرخه اقتصاد کشور بزند در بانک مرکزی ، سازمان برنامه و بودجه موارد بررسی شد و در تیم اقتصادی دولت توافق شد تا این موارد را پیگیری کنیم بر این اساس در پاییز سال گذشته بسته کوتاه مدت خروج از رکود از سوی دولت مطرح شد.
وی ادامه داد: در راستای این بسته اقتصادی قرار شد تسهیلات بانکی را در اختیار صنعت قرار دهیم بر این اساس تولید خودرو ما در آن مقطع زمانی به 330 هزار دستگاه خودرو رسید و دولت توانست از بودجه عمومی برای طرح های مومی استفاده کند.
سخنگوى دولت افزود: هيچ كس شرايط اقتصادى سال 90 را فراموش نكرده است. در اين شرايط اولين اقدام برداشتن موانع اقتصادی بود كه توانستيم اين كار را انجام دهيم.
نوبخت با اشاره به رونق اقتصادى كشور بيان داشت: پس از رفع موانع اقتصادی بايد اشتغال صورت بگيرد.
وى دو راه اصلی را براى ورود سرمايه به اقتصاد كشور مد نظر قرار داد و گفت: مسير تسهيلات بانكى كه حاصل سياست پولی بوده و ديگرى منابع عمومى دولت است.
سخنگوى دولت اظهار داشت: با اين اقدام دولت، تأثيرى در اشتغال و توليد كشور به وجود آمد زیرا در گذشته اكثر كارخانه ها و واحدهای توليدی در شرف ركود و تعطيلی بودند بنابراين در چنين شرايطی امكان توليد و اشتغال نيست.
حرفزدن وزرا علیه دولت دموکراسی نیست؛ هرج و مرج است
"اکبر ترکان" مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حضور در برنامه متن و حاشیه شبکه سوم سیما به تشریح روند پیگیری اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پرداخت.
وی در ابتدای این برنامه در خصوص چند شغله بودنش گفت: در ابتدای کار دولت از آنجا که رئیس جمهور برای سازمان فضایی، شورای عالی ایرانیان، معاونت برنامه ریزی و دبیرخانه جنبش عدم تعهد معاونتی منصوب نکرده بود بنده برای مدتی سرپرستی این نهادها را بر عهده داشتم که با منصوب شدن شریعتمداری به معاونت اجرایی رییس جمهور، دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها و معاونت برنامهریزی منحل و مابقی مسئولیت ها تحویل وی شد.
دبیر شورای عالی هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی درباره تفاوت مناطق آزاد با مناطق ویژه اقتصادی نیز بیان داشت: مناطق آزاد مزیت های پنج گانه؛ معافیت مالیاتی به مدت ۲۰ سال، معافیت از حقوق گمرکی در داخل مناطق آزاد،معافیت از قانون کار،معافیت از قانون پول و معافیت از ویزا را دارند که مناطق ویژه تنها از دو مزیت معافیت از مالیات و ویزا برخور دار نیستند.
ترکان خاطر نشان ساخت: انتقال فناوری پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، توسعه صادرات، تامین نیازهای کشور و نیازهای مالی از خارج اهدافی است که برای این مناطق ترسیم شده اند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش، تردد خودروهای شماره گذاری شده در این مناطق به سرزمین اصلی مگر در محدوده هایی که دولت مصوب کرده باشد را ممنوع خواند و گفت: این مصوبه قانونی اگر توسط کسی شکسته شود مسئولیت آن با مناطق آزاد نیست بلکه با کسی است که این مصوبه را رعایت نکرده باشد.
ترکان با اشاره به اینکه،در کشور 7 منطقه آزاد تجاري و 65 منطقه ویژه اقتصادی داریم که از این تعداد28 منطقه دایر است گفت: سایر مناطق توجیه اقتصادی، سرمایه گذاری و کار مطالعاتی ندارند.
وی با اشاره به هفت منطقه آزاد تجاری که درصد ایجاد است ادامه داد: منطقه آزاد جاسک پایانه صادراتی دوم نفت ایران است، لذا این دولت و این رييس جمهور احداث چنین منطقه ای را لازم دیده اند.
دبیر شورای مناطق آزاد و ويژه اقتصادی با اشاره به منطقه آزاد اينچه برون عنوان کرد: هیچ منطقه آزادی در خارج از مرزهای خود نداریم پس این مناطق با هدف تجارت با همسایگان ایجاد می شوند.
وی خاطرنشان کرد: از اسفند سال 92 حرکت جدیدی را آغاز کرده ایم که در این مسیر خود را مثبت ارزیابی می کنیم اما به هدف نهایی نرسیده ایم.
وی در مورد انتقادهای نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد میزان واردات از مناطق آزاد گفت: آقای نعمت زاده خیلی چیزها در مورد شما هست که من از گفتن آن اکراه دارم، اجازه بدهید من چیزی نگویم اما بی محابا صحبت نکنید، کسی که در داخل دولت بر علیه مصوبه دولت صحبت کند نشانگر دموکراسی نیست، نشانه هرج و مرج است.
وی ادامه داد: این درست نیست که یک وزیر در مورد مصوبه ۲ فوریت دولت نسبت به مناطق آزاد واکنش منفی نشان دهد و با وجود آنکه خودش مسئول واردات و ثبت سفارش های کالا هست، مناطق آزاد را متهم به واردات بی رویه و قاچاق کند.
ترکان با اشاره به اینکه، دولت بار مالی تاسیس این مناطق را بر عهده گرفته است گفت: وزرا باید از لایحه دولت دفاع کنند لذا کسی نباید خلاف دو فوریت دولت عمل کند.
وی با بیان اینکه،به صورت مرتب به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارش می دهیم افزود: در همین راستا مناطق آزاد تصویب و ایجاد خواهند شد.
دستگیری عناصر متواری تیم تروریستی تکفیری در غرب کشور
وزارت اطلاعات با صدور اطلاعیهای از شناسایی و دستگیری عناصر متواری تیم تروریستی تکفیری در غرب کشور خبرداد. این وزارت خانه با صدور اطلاعیهای از شناسایی و دستگیری عناصر متواری تیم تروریستی تکفیری در غرب کشور خبرداد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
با توفیق الهی و عنایت حضرت بقیه الله الاعظم (عج)، متعاقب ضربه به تیم
تروریستی تکفیری در غرب کشور در تاریخ 25 و 26 مرداد 95 ، با پیگیری های اطلاعاتی به عمل آمده سایر عناصر متواری گروه، شناسایی و در تاریخ 95/5/28 دستگیر شدند.
همچنین در اقدام مشترک سربازان گمنام امام زمان (عج) و نیروهای جان بر کف قرارگاه نجف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سایر مخفیگاه ها و دپوی گروه شناسایی و مقادیر قابل توجهی کیت و ریموت های الکترونیکی، سلاح کلاش، سلاح ام 6 آمریکایی، نارنجک، کمربند و جلیقه انفجاری، چاشنی الکتریکی و وسایل ساخت بمب و وسایل مرتبط که برای اقدامات تروریستی در داخل کشور مخفی شده بود کشف شد.
مصوبه دولت درباره اداره شرکت کشتیرانی و مرکز تحقیقات آرد و نان ابلاغ شد
با تصویب هیات وزیران، یک تبصره به ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی اضافه شد.
متن مصوبه هیات وزیران به شرح زیر است:
متن زیر به عنوان تبصره (3) به ماده (3) آیین نامه اجرایی قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، موضوع تصویب نامه شماره 181557/ت49292هـ مورخ 1392.12.06 و اصلاحیه آن، موضوع تصویب نامه شماره 77256/ت50478هـ مورخ 1393.07.08اضافه می شود:
تبصره 3- سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران متعلق به شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران و مرکز تحقیقات آرد و نان از شمول حکم تبصره (2) این ماده مستثنی است و وظایف و اختیارات وزیر و وزارت جهاد کشاورزی در این موارد به وزیر و وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل می شود.
اسحاق جهانگیری این مصوبه را برای اجرا به وزارتخانه های جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرد.
نظر شما