به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدجواد دهقان، رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام شب گذشته(دوم شهریور) در جمع خبرنگاران میزان تولیدات علمی ایران در سال 2014، 31 هزار و 931 مقاله خواند و گفت: این میزان در سال 2015 به 35 هزار و 616 مقاله رسیده است و نشان دهنده رشد 11.5 درصدی در کمیت تولید علم است.
وی افزود: آمریکا، چین، انگلستان، آلمان، ژاپن، فرانسه، ایتالیا، کانادا، هند، استرالیا، اسپانیا، کرهجنوبی، برزیل، هلند، روسیه، سوییس، ترکیه، لهستان، ایران، سوئد، تایوان، بلژیک، دانمارک، اسکاتلند و اتریش 25 کشور دنیا دارای بیشترین میزان کمیت تولید علم هستند.
وی با بیان اینکه بعد از ایران برزیل، استرالیا، لهستان و ترکیه بیشترین میزان رشد کمیت تولید علم در سطح بین المللی داشته است، تصریح کرد: این کشورها بین 9 تا 11 درصد رشد را تجربه کردند.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به اینکه رشد تولیدات علمی در ایران روند رو به رشدی داشته است، اظهار کرد: اما این در حالیست که در فضای بین المللی تعداد مقالات دانشمندان ایرانی در کنفرانس های بین المللی کاهش یافته که این امر بر کاهش رتبه ایران در حوزه دیپلماسی علمی منجر خواهد شد.
دهقان خاطرنشان کرد: در سال 2010 به ازای هر 100 مقاله ارائه شده، حدود 25 درصد مقالات به کنفرانسهای بین المللی عرضه شده است که این میزان در سال 2015 به 4 درصد کاهش یافته است.
وی بیان داشت: دانشگاه بوعلی یکی از مراکز موثر و جزو یک درصد برتر کشور است و در رشته شیمی، رتبه پنجم را در دانشگاه جامع دارد .
مجید کزازی، رئیس پارک علم و فناوری همدان نیز از اختصاص 8 میلیارد تومانی ساختمان پارک و علم وفناوری همدان خبرداد و گفت: این پروژه در سه فاز تکمیل می شود که فاز اول آن 5 هزار متر مربع است با تخصیص 70 درصد اعتبارات 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: 8 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری نیاز است و اگر تا یک سال آینده اعتبارات تزریق شود تا آخر سال 96، کل پروژه و تا پایان سال جاری فاز اول به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: برای این پروژه 2 میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان باقی مانده که تا آخر سال تخصیص مییابد و یک میلیارد تومان نیز طی توافق با معاونت علمی و فناوری تأمین شده که 400 میلیون تومان آن اختصاص یافته است.
نظر شما