خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: گردشگری در ایران به عنوان یک صنعت از ظرفیتهای بسیار بالایی برای رشد و توسعه برخوردار است.بر اساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی،گردشگری در ایران رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی را در جهان دارا است و یکی از امنترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.در سال 2008، در حدود 2 ميليون گردشگر خارجی از ایران بازدید کردهاند و این در حالی است که در این سال ۸۴۲ میلیون جهانگرد در دنیا سفر کردهاند.
بنابراین گزارش، تنوع فعاليتهاي مربوط به صنعت گردشگري باعث شده است تا رونق اين بخش، اثرهاي اقتصادي بالايي را براي اقتصاد كشور در مقايسه با ساير بخشهاي اقتصادي ايجاد كند. علاوه بر اين مطالعات انجام شده نشان دادهاند توسعه اين صنعت نقش مؤثري در كاهش بيكاري و همچنين بهبود توزيع درآمد و افزايش درآمدهاي دولت دارد. اين موضوع به خصوص از آن جهت كه در كشور ما بيكاري به عنوان اصليترين مشكل اقتصادي كشور مطرح است لازم است روز به روز به صورت جدي تري مورد توجه سياستگذاران و برنامه ريزان كشور قرار گیرد.
این گزارش می افزاید: توافق اخیر ایران با قدرتهای جهانی میتواند رشد گردشگری ایران را تا حدود زیاد تصریح و گسترش دهد تا جای که در حال حاضر طبق گفته مسئولان کشورمان نیاز به ۲۰۰هتل چهار ستاره و پنج ستاره دارد و درصورت تقویت ناوگان هوایی ایران میتوان آینده روشنی در برای صنعت گردشگری ایران انتظار داشت. بر همین اساس به تازگی کشورمان با صربستان توافقاتی را برای گسترش همکاری اقتصادی، گردشگری و فرهنگی انجام داده است.
و قائم مقام رئیس حکومت داخلی شهرستان سوبوتیتسا در شمال صربستان ٬بر همکاری های اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی و گردشگری بین شهرهای صربستان بویژه سوبوتیتسا با ایران تاکید کردند.
بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از مجید فهیم پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران نوشته است: "ایران خواهان گسترش همکاری با شهرهای مختلف صربستان از جمله شهر سوبوتیتسا در زمینه های مختلف اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی و گردشگری است. ایران با صربستان در زمینه های مختلف بخصوص کشاورزی، گردشگری، ورزشی و فرهنگی همکاری خوبی داشته است و تلاش دارد که همکاری خود با شهر سوبوتیتسا را که در زمینه های کشاورزی و گردشگری دارای امکانات گسترده ای است ٬در سطح بسیار مطلوبی افزایش بدهد."
این گزارش می افزاید: سال گذشته هیات اقتصادی ایران به ریاست عباس کشاورز، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران سفری به صربستان داشت و این سفر موجب شد که همکاری های دو کشور در زمینه کشاورزی ابعاد گسترده ای به خود بگیرد و پس از لغو تحریم ها این نوع همکاری ها در حال افزایش است.
یادآور می شود: صربستان با نام رسمی جمهوری صربستان، یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگه پانونی و جنوب شبهجزیره بالکان را در برگرفتهاست. این کشور با مجارستان در شمال، رومانی و بلغارستان در خاور، جمهوری مقدونیه و مونتهنگرو در جنوب، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در باختر هممرز است. بلگراد پایتخت این کشور است. برای قرنها، در مرزهای فرهنگی میان شرق و غرب، یک پادشاهی قدرتمند صرب در قرون وسطی –بعدها با نام امپراتوری- بیشتر بالکان را در تصرف داشت. حکومت نوین صربستان در سال ۱۸۱۷ در پی قیام دوم صربها بهوجود آمد. مرزهای امروزی کشور، پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت. در آن زمان صربستان یک واحد فدرال درون جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی شد. صربستان در سال ۲۰۰۶ پس از آنکه مونتهنگرو از اتحاد صربستان و مونتهنگرو جدا شد، دوباره پس از فروپاشی یوگوسلاوی در سال ۱۹۹۰ به وضعیت حکومت منفرد درآمد. در سال ۲۰۰۸، استان خودمختار کوزوو، به صورت یکطرفه از صربستان اعلان استقلال کرد. حکومت صربستان استقلال کوزوو را غیرقانونی دانسته و آن را به رسمیت نمیشناسد. کشورهای دنیا نیز واکنشهای متفاوتی نسبت به این رویداد داشتهاند.
نظر شما