دانشگاه ها باید به سمت خلاقیت و کارآفرینی بروند

خبرگزاری شبستان:معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ایران در تولید مقالات یک درصد دنیا در رتبه اول و در چاپ مقالات آی اس آی در رتبه دوم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شب گذشته(دوم شهریور) در جمع خبرنگاران گفت: نشست معاونان پژوهش و فناوری منطقه 4 با حضور استان‌های همدان، مرکزی، قزوین و قم برگزار می شود .

 

وی با بیان اینکه برگزاری این نشست‌ها از برنامه‌های وزارت علوم است تا سیاست‌گذاری‌ها با مشارکت همه دانشگاه‌های کشور انجام شود، افزود: معتقدیم سیاست‌گذاری‌ها باید با همکاری دانشگاه‌ها و عقل جمعی صورت گیرد.

 

وی تصریح کرد: ایران در شاخص نوآوری های جهانی در سال 2012 رتبه 104، در سال 2013 رتبه 113، در سال 2014 رتبه 120، در سال 2015، رتبه 106 و در سال 2016 رتبه 78 را کسب کرده است.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سال 2015 نسبت به سال 2014 حدود 11.5 درصد رشد داشته و پس از روسیه با 18 درصد رشد در رتبه دوم دنیا در حوزه میزان تولید علم قرار گرفته است.

 

احمدی ابراز کرد: یکی از مشکلات ایران برای حضور در رتبه‌بندی‌های جهانی نبود آمارهای صحیح است و با وجود کمبود آمارها، رتبه‌بندی‌های جهانی نشان می‌دهد که وضعیت علمی ما روند رو به بهبودی را طی می‌کند.

 

وی با بیان اینکه امروز دانشگاه ها به سمت توسعه و اقتصاد پیش می روند، افزود: در گذشته دانشگاه در حوزه تأمین نیازهای کشور چندان ورود نداشت.

 

وی با بیان اینکه در قانون بودجه امسال 70 هزار میلیارد ریال برای پژوهش در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: همچنین علاوه بر این حدود 70 هزار میلیارد ریال نیز برای پژوهش دستگاه ها اختصاص یافته است.

 

وی گفت: ارتقای کیفیت، مأموریت گرا کردن آموزش عالی و پژوهش و ایجاد ساختار متعادل متناسب با استانداردهای بین‌المللی در آموزش عالی از اهداف وزارت علوم در طی سه سال گذشته بوده است.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: عمده تمرکز نسل جدید دانشگاه بر تربیت نیروهای خلاق در دوره‌های لیسانس و در نهایت فوق لیسانس است و افراد در مقطع دکترا نیز در دانشگاه‌ها جذب می‌شوند.

 

احمدی گفت: با همکاری پارک علم و فناوری در راستای ایجاد فضای نشاط و خلافیت در دانشگاه‌ها، طرح «ایده شو» برگزار تا افراد دارای صاحب ایده، نوآوری، فکرهای قابل تجاری شدن و مرتبط به کسب و کار را عرضه کنند .

 

وی افزود: در برنامه پنجم توسعه صندوق‌ها مسکوت مانده بود، به طوری که پیش از این 18 صندوق داشتیم که سه صندوق جدید ایجاد شد.

کد خبر 568458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha