هند همچنان مشتری پروپاقرص نفت ایران

خبرگزاری شبستان: در میان کشورهای آسیایی می توان از هند به عنوان یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران نام برد که واردات نفت خام هند از ایران به بیشترین میزان ۷ سال گذشته رسیده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هند با اقتصادی بزرگ و نیروی انسانی انبوه، یکی از بهترین و مطلوبترین مقصدها برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی محسوب می‌شود. هند در فناوری اطلاعات و دیگر حوزه‌ها از قبیل قطعات خودکار، مواد شیمیایی، پوشاک، داروسازی و جواهرات توان بالایی دارد. هند همیشه یکی از منابع و استعدادها برای سرمایه‌گذاران جهانی بوده‌است. در میان کشورهای آسیایی می توان از هند به عنوان یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران نام برد که شرکت اسار از میان سایر شرکت های هندی لقب بزرگترین خریدار نفت ایران را به خود اختصاص داده است و این شرکت طی ماه های اخیر میزان خرید خود از ایران را 50 درصد افزایش داده است.

 

بنابراین گزارش، در حال حاضر نیز واردات نفت خام هند از ایران به بیشترین میزان ۷ سال گذشته رسیده است. فارس در این باره به نقل از مارکت‌ ریالیست نوشته است: "میزان واردات نفت خام هند از ایران به بیشترین میزان 7 سال گذشته رسید.واردات نفت خام هند از ایران در ماه جولای امسال رقم بی‌سابقه‌ای برجای گذاشت. هند در ماه جولای روزانه 461 هزار بشکه از ایران نفت وارد کرد که بیشترین میزان در 5 ماه گذشته است و همچنین بیشترین رقم در 7 سال گذشته محسوب می‌شود. افزایش تقاضای پالایشگاه‌ها در هند منجر به واردات بیشتراز ایران شده است. هند طی 10 سال گذشته برنامه طولانی‌مدت افزایش پالایشگاه‌ها را آغاز کرده است.

 

براساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی هند چهارمین کشور بزرگ جهان در ظرفیت فرآوری نفتی است.  پیش از هند کشورهای آمریکا، چین و روسیه قرار گرفته‌اند. آمارهای دولت هند نشان می‌دهد که ظرفیت پالایشگاهی هند از 62 میلیون تن در سال 1999 به 215 میلیون تن در سال 2015 افزایش یافته است و همچنین پیش‌بینی می‌شود با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای مختلف این ظرفیت در سال‌های آینده افزایش چشم‌گیری داشته باشد و این مسئله واردات نفت خام این کشور را تشدید خواهد کرد.

 

کل واردات نفت خام هند در سال 2015 روزانه 900 هزار بشکه در روز بود که بسیار کمتر از ظرفیت 4.4 میلیون بشکه در روز ظرفیت‌های پالایشگاه‌های این کشور است. صندوق بین‌المللی پول برآورد می‌کند که رشد اقتصادی هند در سال‌ 2016 و 2017 از چین عبور کند. تولید ناخالص داخلی هند در سال 2015 به میزان 7.6 درصد بود این در حالی است که تولید ناخالصی چین 6.9 درصد محاسبه شده بود در نتیجه واردات نفت خام هند در سال 2016 در مقایسه با سال قبل از آن 11 درصد رشد خواهد داشت."

 

همچنین چندی پیش ایرنا درباره خریداران هندی نفت ایران نوشته بود: "شرکت ها و پالایشگاه های هندی از بزرگ ترین خریداران نفت ایران به شمار می روند که در ماه های گذشته میزان خرید نفت از کشور ما را افزایش داده اند. ایران که با صادرات روزانه حدود ٥٠٠ هزار بشکه نفت خام هند، پس از عربستان و عراق سومین تامین کننده نفت خام این کشور محسوب می شود، در نظر دارد با رفع مشکل دریافت طلب های نفتی، میزان صادرات به این کشور را زیاد کند. حجم واردات نفت خام هند از ایران در ماه مارس (اسفند- اردیبهشت) به ٥٠٥ هزار بشکه در روز رسید که در همسنجی با ماه پیش از آن حدود ٢٩٠ هزار بشکه در روز بیشتر شد. بخشی از افزایش میزان صادرات نفت ایران به هند به بالا رفتن خرید شرکت اسار (Essar Oil) مرتبط است که رشد 50 درصدی را نشان می دهد."

 

یادآور می شود: هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران به شمار می رود و در دوره تحریم، حدود 20 درصد نفت صادراتی ما را (به طور میانگین 200 هزار بشکه در روز) می خرید. شرکت اسار بزرگ ترین واردکننده هندی نفت ایران است. جایگاه دوم در اختیار شرکت پالایش و پتروشیمی «مانگلور» قرار دارد. همچنین در ماه مارس سال جاری میلادی شرکت «ریلاینس» هند پس از ٦ سال وقفه، با خرید یک محموله از میعانات نفتی میدان فروزان خرید نفت از ایران را از سر گرفت.

کد خبر 568453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha