خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پالایشگاههای گاز پارس جنوبی مجموعهای از ۱۴ پالایشگاه گازی است که برای پالایش گاز طبیعی حاصل از میدان گازی پارس جنوبی بوجود آمده است. این پالایشگاهها در اطراف شهرهای عسلویه، کنگان و تنبک واقع شدهاند. این مجموعه متشکل از ۲۴ فاز میباشد که با عنوان طرح توسعه پارس جنوبی از تاریخ مهر ۱۳۷۶ خورشیدی (شروع به کار طرح توسعه فاز ۲و۳) آغاز شده است.
بنابراین گزارش، منطقه پارس یک (پارس جنوبی): تعداد ۸ عدد از این پالایشگاهها (شامل ۱۶ فاز و به ترتیب از غرب به شرق پالایشگاه سوم، چهارم، اول، دوم، هشتم، پنجم، هفتم و ششم) در این منطقه، به وسعت ۱۴ هزار هکتار، در کنار یکدیگر و در دو کیلومتری ساحل خلیج فارس در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بندر عسلویه (واقع در استان بوشهر و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شرق شهر بوشهر) قرار دارند. موقعیت منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نسبت به بندر امام خمینی ۵۰۰ کیلومتر به دریای آزاد نزدیکتر بوده و این نزدیکی به دریای آزاد کاهش هزینههای حمل و نقل دریایی، بیمه و غیره را در بر دارد.
این گزارش می افزاید: منطقه پارس ۲ (پارس کنگان): بقیه ۶ پالایشگاه، یعنی پالایشگاههای نهم، دهم، یازدهم، دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم (شامل ۸ فاز)، در این منطقه به وسعت ۱۶ هزار هکتار، حد فاصل شهرستان عسلویه و کنگان قرار دارند. منطقه پارس ۳ (پارس شمالی): اراضی پارس شمالی به وسعت ۱۶ هزار هکتار است که به منظور پشتیبانی از طرح توسعه برخی میادین مهم هیدروکربوری اختصاص یافته است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر عملیات هوک آپ و راه اندازی سکوهای ١٩A، ٢١ و ١٨B آغاز شده است و با پایان این عملیات و راه اندازی سکوهای فازهای ٢٠، ١٧B و ٢٠ تا پایان امسال، پنج میلیارد فوت مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود.
این گزارش می افزاید: علی اکبر شعبانپور، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در این باره به شانا گفته است: "تلاش می شود تا با راه اندازی سکوها و پایان فعالیتهای باقیمانده در بخش فراساحل و تسریع در برداشت منابع گازی، سهم مردم ایران از این میدان گرفته شود. هم اکنون سکوهای فازهای ٢١، ١٩A و ١٨B در مراحل هوک آپ و راه اندازی هستند، با اضافه شدن سه سکوی دیگر این فازها که هم اکنون با پیشرفت مناسبی در یاردهای خرمشهر و بندعباس درحال ساخت هستند، معادل پنج فاز استاندارد، ظرفیت تولید ایجاد می شود. طبق برنامه ریزی صورت گرفته با ورود این عرشه ها به بخش عملیات تولید، تا پایان امسال ١٠٠ میلیون مترمکعب معادل حدود پنج میلیارد فوت مکعب گاز به برداشت کنونی گاز از میدان گازی پارس جنوبی افزوده می شود. ضمن آن که با انجام فعالیتهای تکمیلی در مراحل بعدی، این میزان برداشت گاز به ١٤٠ میلیون متر مکعب در روز می رسد.
یادآور می شود: فاز ١٩ پارس جنوبی معادل ٢ فاز استاندارد، فازهای ٢٠ و ٢١ و بخشهای باقیمانده از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از اولویتهای امسال شرکت نفت وگاز پارس برای راه اندازی هستند. تا ماههای آینده سه سکوی ١٩B، ٢٠ و ١٧B نیز بارگیری، حمل، نصب و راه اندازی می شوند.
نظر شما