نقاط قوت و ضعف دیپلماسی دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان: نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نقاط قوت و ضعف دیپلماسی دولت یازدهم را مطرح کرد.

مهدی دواتگری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی شبستان، راجع به اقدامات دولت یازدهم در امر سیاست خارجی به مناسبت هفته دولت گفت: سیاست خارجی از طریق سیاستهای کلی نظام از سوی رهبری به مقامات ابلاغ می شود و دولت هم مجری سیاست های کلی نظام است.

 

وی به مساله برجام اشاره کرد و گفت: آنچه که جزو موفقیتهای برجام بوده و دولت یازدهم توانسته در آن امر موفق باشد لغو قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بود که آنها ما را در ذیل فصل هفتم منشور قرار داده بودند. که توانستیم از این مساله عبور کنیم.

 

دواتگری یادآور شد: همچنین گسترش تعاملات بین المللی ایران از سوی دولت یازدهم هم موفقیت دیگری این دولت در عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی محسوب می شود اما لازم است که در حوزه منطقه ای اقداماتی که تاکنون انجام نشده انجام شود تا بتوانیم با کشورهای بیشتری ارتباط مثبت داشته باشیم.

 

دواتگری به موضع مناسب ظریف درخصوص کودتای ترکیه هم اشاره کرد و گفت: این اقدام دولت یازدهم هم بسیار مفید بود و باعث شد نه تنها تهدید به فرصت تبدیل شود بلکه دیپلماسی ایران و ترکیه نیز به سمت مثبت حرکت کند و از فرصت به وجود آمده برای کنار گذاشتن سیاست خصمانه ترکیه درخصوص سوریه نیز بهره می بریم.

 

وی گفت: البته دولت یازدهم در امر سیاست خارجی بیشتر بر امر برجام معطوف شده در حالیکه ما باید دستگاه دیپلماسی را در تمام حوزه ها فعال کنیم و به نظر می رسید دو سال اول به دلیل مذاکرات هسته ای دستگاه دیپماسی ما تعطیل شده بود و همه وزارت خارجه بر برجام متمرکز شده بود.

 

این کارشناس سیاست خارجی خاطرنشان کرد: دومین اشکال وارده به سیاست خارجی دولت یازدهم این است که ما صرف برجام را برای حضور فعال در حوزه اقتصادی کافی نمی دانیم و وزارت خارجه می تواند به جای تمرکز زیاد بر آمریکا در حوزه های مختلف دیگر برای پیشبرد برنامه اقتصادی کشور گام بردارد.

 

 

 

کد خبر 568273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha