به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مهرداد نیکو، معاون هماهنگی امور اقتصادی خوزستان، شب گذشته(1 شهریور) در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، با بیان اینکه کلمه فرهنگ موضوعی است که هر کس از آن تلقی های متفاوتی دارد، خاطر نشان کرد: اولین گام در این راستا این است که به مفهوم مشترکی دست یابیم و بر اساس آن حرکت کنیم.
وی هر رفتار با ثبات عمومی را فرهنگ دانست و با اشاره به اینکه باید به دنبال اصلاح و یا تقویت این گونه رفتارهای با ثبات باشیم، اضافه کرد: باید یک سری از موضوعات فرهنگی که با توسعه تعارض دارند را ساماندهی کرد و در صورت خوب بودن رفتارها، آنها را ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه مباحث فرهنگی موضوعاتی دراز مدت است و معمولا در برنامه پنج ساله به نتیجه نمی رسد، افزود: برنامه ششم یک رویکرد متفاوتی نسبت به برنامه های قبل دارد به این صورت که می توان یک سری از احکام در حوزه فرهنگی را دائمی و برای همیشه مصوب کرد و یک سری نیز هر پنج سال یکبار مورد بررسی گیرد.
حجت الاسلام امانت بهبهانی، معاون دادگستری استان خوزستان، با بیان اینکه سال گذشته 800 پرونده وارد دستگاه قضایی شده به این معنی که یک میلیون و 600 هزار نفر در راهروهای دادگستری کار خود را پیگیری می کنند، گفت: باید از کل گویی پرهیز و عناوین و مسائل را بومی سازی کرد.
وی یاد آور شد: افزایش آمار طلاق، ازدیاد خشم و عدم کنترل اجتماعی، قانون گریزی و عدم تمکین از قانون از جمله مشکلات خوزستان است، از این رو باید سیاست های فرهنگی استان مشخص و با کمک اعضای این شورا بتوانیم مشکلات استان را حل کنیم.
در ادامه حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، عنوان کرد: در دوره های گذشته این شورا به بحث تیراندازی در مراسم های عروسی و عزاداری و جلوگیری از آن پرداخته شد و توانستیم چهارم خرداد روز دزفول که مصوب این شورا بود را در تقویم عمومی کشور ثبت کنیم.
وی اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی می تواند در حوزه های امنیتی، فرهنگی و اجتماعی همچون طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و... که در مورد آنها مطالعات گسترده ای انجام شده ورود کند و مصوباتی ارائه دهد و در صورت هزینه، اعتبار آن توسط استانداری تعیین شود.
همچنین محمد تقی زاده، مدیرکل آموزش و پروش خوزستان، با بیان اینکه فرهنگ عمومی در جامعه باید جزء شاخص های مهم تلقی شود، ابراز کرد: در بحث آموزش و پرورش باید دو شاخص را دنبال کرد که یکی از آنها ترویج فرهنگ کتابخوانی و دیگری تعلیم و تربیت و تحکیم و تقویت باورهای دینی و ملی دانش آموزان است.
نظر شما