خبرگزاری شبستان -گیلان؛ همایش اندیشههای آسمانی یک مانور فرهنگی با رویکرد هم افزایی و دعوت به اندیشه ورزی مدیران فعال کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور است که در راستای احیای کارکردهای فرهنگی و تبلیغی برگزار میشود.
این همایش یک اقدام هماهنگ و شبکهای در بستر تشکیلاتی است که با تشکیل کارگروهها وگعدههای مشورتی متشکل از مدیران کانونهای سراسر کشور که در چند مرحله برگزار میشود با محوریت «مدیریت مسجد با روحیه جهادی» به مباحث آموزشی، فرهنگی و مرور مأموریتها و برنامهها در سطح مساجد میپردازد.
این دوره در پی آن است که متناسب با مخاطب برشی مناسب از گفتمان انقلاب اسلامی را ترویج دهد تا ادبیاتی واحد بین عناصر کانونی در راستای هدفمند و جهتمند کردن فعالیتهای آنان به سمت اهداف و چشم انداز ستاد انجام شود.
2 هزار و 150 نفر از خواهران و برادران منتخب کانونهای فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور در این همایش در جوار بارگاه ثامن الائمه (علیه السلام) در مشهد مقدس شرکت خواهند کرد که سهمیه استان گیلان 70 نفر است.
45 نفر از برادران مدیرمسئول کانونهای تازه تاسیس مساجد گیلان عصر امروز(1 شهریور) برای پابوسی امام رضا(علیه السلام) و شرکت در نهمین همایش اندیشه های آسمانی عازم مشهد مقدس شدند.
تعریف جهاد و روحیه جهادی، شاخصه های مدیر جهادی، نسبت مدیر جهادی با مفهوم انقلابی گری، روحیه جهادی در سنگر مساجد، تفاوت کار خوب با کار جهادی، نحوه مواجه مدیران جهادی با مسائل و مشکلات، اولویتهای نظام، آسیبهای اجتماعی و چگونگی پرداختن بدان از سرفصلها و محورهای محتوایی این دوره است.
آشنایی مسئولان کانونها با ظرفیتهای گفتمان ساز و موثر در زمینه مسجد
حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: نهمین دوره همایش اندیشههای آسمانی از دوم شهریور برگزار میشود.
وی با اشاره به اعزام یک گروه 45 نفر از برادران و گروه 20 نفره متشکل از خواهران به مشهد مقدس گفت: تمامی افراد اعزام شده از مدیران کانونهای جدید التاسیس هستند که در رده سنی 20 تا 40 سال قرار دارند.
حجت الاسلام پورابراهیم افزود: برادران کانونی گیلان از یکم تا پنجم شهریور و خواهران از هفدهم تا بیستم شهریور در این دوره شرکت دارند.
وی ادامه داد: در این دوره مسئولان کانون ها با ظرفیتهای گفتمان ساز و موثر در زمینه مسجد با نظام مفهومی و تصویر کلی مباحث ستاد عالی کانونهای مساجد آشنا شده و فضای بصری جذابی را در تبیین این مفاهیم تجربه خواهند کرد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، ایجاد دغدغه و تعریف اولویتهای فرهنگی با رویکرد اصلاح و تحول نگرش و بینش شرکت کنندگان به منظور ارتقاء روحیه جهادی را از اهداف شرکت در همایش آسمانی ها دانست.
وی اضافه کرد: تمرکز عملیاتی بر روی اولویتهای نظام مانند اقتصاد مقاومتی، خانواده و جمعیت و همچنین آسیبهای اجتماعی محورهای ایده پردازی و تعریف کارویژه و دست مایه تداوم و ارتباط با مخاطبان در طراحی و اجرای این همایش است که فضای مفهومی و فکری همراه با اقدام و عمل را در محیط کانونهای مساجد کشور فراهم میسازد.
اندیشههای آسمانی تقویت مدیران کانونها جهت مقابله اصولی با تهاجم منحط استعمار
حسن وحدتی پور، کارشناس آموزش و پژوهش دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان هم در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: استان گیلان با حضور 45 برادر در مرحله اول بههمراه 9 استان دیگر بمدت پنج روز از دوم الی ششم در کلاسهای آموزشی و همایشی در زمینههای مختلف دینی علمی و قرآنی شرکت میکند.
وی هدف این دوره را آموزش و تقویت مدیران کانونها جهت مقابله اصولی با تهاجم منحط استعمار و نیز پرورش مدیران کانونها برای ارتقاء کیفی فعالیتهای مسجدی دانست و تصریح کرد: در طول سال دورههای آموزش استانی نیز برای مسئولین کانونها برگزار میشود که علاوه بر آن هرساله گلچینی از مدیران کانونها در مشهد مقدس ضمن استفاده از تجربیات همدیگر و تجدید بیعت با امام مهربانیها متعهد میشوند تا بیش از پیش نسبت به ادای دین و تکلیف و رسیدن به اهداف عالیه اسلامی و آبادانی مساجد کوشا باشند.
همایش اندیشههای آسمانی موجب همدلی مسئولان کانونها و پیشرفت فعالیتهای کانون میشود
مهرشاد قدرتی، مسئول کانون ولی عصر(عج) مسجد صاحب الزمان(عج) شفت که از اعضای اعزامی به این اردوی زیارتی و فرهنگی است اظهار کرد: برگزاری چنین همایشهایی در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(علیه السلام) موجب همدلی بیشتر مسئولان کانونها شده و پیشرفت فعالیتهای کانون را به همراه دارد.
وی حضور در اردوهای آموزشی، مسجدی را موجب تقویت انگیزه در مسئولان کانون دانست و گفت: آموزشها نباید فشرده و سنگین باشد چون موجب خستگی شده و کارآیی لازم را نخواهد داشت.
قدرتی تاکید کرد: مدیران کانونهای مساجد به عنوان یک متولی فرهنگی و مسجدی باید نحوه برخورد مناسب با اصحاب مسجد، روانشناسی رفتار و خودشناسی را فراگرفته تا موثر باشند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای کانون های فرهنگی و هنری مساجد در احیا کارکردهای مسجد تصریح کرد: متاسفانه بیشتر مساجد برای اقامه نماز جماعت و یا فقط در ماه محرم و رمضان به روی اصحاب مساجد گشوده میشوند و این یک آسیب است درحالیکه مساجد مکانی جهت حل مشکلات هستند به مانند صدر اسلام.
قدرتی اظهار کرد: وجود کانونهای فرهنگی و هنری در مساجد موجب شده تا این اماکن مقدس از حالت یکنواختی درآمده و مکانی برای فعالیت های مختلف شوند.
کانونهای فرهنگی و هنری موجب ساماندهی و هدفمند شدن فعالیت های مسجد میشوند
سعید نورپور، مسئول کانون اباصالح(عج) چوبر نیز به خبرنگار شبستان گفت: این همایش ها عاملی موثر در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است و ایجاد فضای معنوی در کنار مباحث آموزشی موجب تاثیرگذاری فعالیتها میشود.
وی ادامه داد: مدیران کانونهای فرهنگی و هنری در همایش اندیشههای آسمانی اطلاعات خود را به روز کرده و با توطئههای دشمن در عرصه دینی آگاه شده و راهکارهای لازم را آموزش میبینند.
نورپور با اشاره به تاثیر کانونهای فرهنگی و هنری در رونق بخشی به مساجد تصریح کرد: وجود کانون های فرهنگی و هنری در مساجد موجب ساماندهی و هدفمند شدن فعالیتها میشود.
وی با بیان اینکه مدیر کانون باید مدبر بوده و با محوریت امام جماعت مسجد فعالیت کند اذعان کرد: همکاری میان اصحاب مسجد موجب تاثیرگذاری فعالیتها و جذب جوانان به این اماکن مقدس خواهد شد.
نظر شما