به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در ابتدای مراسم افتتاحیه دومین «مهرواره تئاتر ماه»، كوروش زارعی مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: «مهرواره تئاتر ماه» در ابتدا به همت دوست خوبم دكتر رحمت امینی آغاز شد كه حركت خوب و قابل توجهی بود. متاسفانه معمولا مدیران جدید، فعالیتهای مدیران قدیم را نفی میكنند اما من اینگونه نیستم. باید حركت و قدمهای خوب و ارزنده را ادامه داد. «مهرواره تئاتر ماه» نیز سال گذشته به همت مدیر وقت، دكتر امینی، برگزار شد و امسال نیز دوره دوم این رویداد را برگزار میكنیم تا ادامه دهنده حركتی ارزشمند باشیم.
اعتقاد به تئاتر و هنرمندان شهرستانها دارم
وی اضافه كرد: اعتقاد به تئاتر و هنرمندان شهرستانها دارم و به راستی چه كسی میتواند منكر تواناییهای شگرف هنرمندان استانی باشد وقتی نامآوران و اساتید برجسته هنرهای نمایشی كشور، برخاسته از تئاتر استانها هستند. از این رو گزافه نیست اگر بگویم تئاتر استانها، اساس و پایه تئاتر حرفهای كشور بوده و هست كه در خیلی اوقات مورد بیمهری و كملطفی قرار گرفته است. پس لازم و ضروری به نظر میرسد تا تئاتر استانها و شهرستانها توسط متولیان متعدد تئاتر در لایهها و سطوح مختلف، مورد مراقبت بیشتری قرار گیرند.
این بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری به سهم و نوبه خود، در توجه به تئاتر شهرستانها، همواره سعی و ابرام داشته و برگزاری دومین «مهرواره تئاتر ماه» نیز تلاش دیگری در همین راستا ست. این رویداد میزبان 9 گروه نمایشی برگزیده از مراكز استانی است و مجموعهای از هنرمندان جوان و پیشكسوت استانها این گروهها را تشكیل دادهاند كه با استعداد و توانمندیهای خود، بارها در عرصهها و رویدادهای گوناگون تئاتری، خوش درخشیدهاند.
وی افزود: «مهرواره تئاتر ماه» فرصتی را به وجود آورده تا آثار این هنرمندان در محك قضاوت مخاطبان خاص و عام پایتخت قرار گیرند و علاوه بر بهرهمندی تماشاگران تهران از عرضه این آثار، تجربه افزونی باشد برای هنرمندان تئاتر استانها تا در تولیدات آتی خود، با انگیزه بیشتر، قدمهایی استوارتر بردارند. معتقدیم اگر هنرمندان تئاتر استانها بیشتر مخاطب نقدهای سازنده قرار گیرند با قوت قلب بیشتری به شكوفایی خلاقیتها و استعدادهای خود اهتمام میورزند.
زارعی در پایان سخنان خود تاكید كرد: معتقدم اگر تعامل مضاعفی بین تئاتر پایتخت و تولیدات نمایشی مراكز استانی جریان یابد، بهرمندی آن، نصیب بدنه تئاتر كشور خواهد بود. مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری با تمام وسع و توان خود، تلاش خود را برای توسعه تئاتر مردمی و متعهد را در همه مراكز استانی به كار خواهد گرفت تا نور امید طالع تئاتر شهرستانها درخشانتر از همیشه تلالو یابد؛ انشاءالله.
خبر برگزاری جشنوارههای مناطق تئاتر سوره ماه از نیمه دوم سال
همچنین در ادامه این مراسم مهدی حبیبی، معاون هنری اداره كل امور استانها و مجلس حوزه هنری، نیز طی سخنانی گفت: واحدهای هنرهای نمایشی مراكز استانی حوزه هنری، جزو واحدهای فعال محسوب میشود و مبلغی حدود 600 میلیون تومان در سال صرف برنامهها و تولیدات این واحدها میشود كه سیاستگذاری و برنامهریزی آن توسط مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری به مدیریت آقای زارعی صورت میپذیرد. به نظر میرسد در دوره آتی ملاحظات استانی، جدیتر مورد توجه قرار میگیرد اگر چه كه در دوره قبلی با مدیریت دكتر امینی نیز قدمهایی همچون برگزاری همین «مهرواره تئاتر ماه» برداشته شد.
وی در ادامه صحبتهای خود به ضعف و كمبود متن نمایشی جهت استفاده هنرمندان مراكز استانی اشاره كرده و اظهار داشت: به نظر میرسد در بخش نمایشنامه و متون نمایشی با كمبود و ضعف مواجه هستیم كه در این بخش نیز تمهیداتی اندیشیده شده و آقای زارعی برنامهای جدی برای برگزاری كلاسها و كارگاههای آموزشی در سطح استانها در نظر گرفتهاند كه امیدواریم شاهد ثمرات آن به زودی باشیم. امیدواریم شاهد تولید متون و نمایشهایی باشیم تا جریانسازی مدنظر حوزه هنری بیشتر محقق شود.
این مدیر فرهنگی همچنین از برگزاری جشنوارهای مناطق تئاتر سوره ماه در نیمه دوم سال خبر داد و گفت: جشنواره تئاتر سوره ماه، رویدادی است كه هنرمندان استانها توجه ویژهای به آن دارند. گمانم بر این است كه با برنامهریزیهایی كه انجام شده، دوره جدید این جشنواره در بخش منطقهای در نیمه دوم سال برگزار خواهد شد و انشاءالله با طراحی جدید، بیست و پنجمین جشنوارهی سراسری تئاتر سوره ماه در ابتدای سال 96 برپا میشود كه بعدا جزئیات آن توسط مركز اعلام خواهد شد.
همكاریهای حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش تئاتر بیشتر شود
مهدی شفیعی، مدیر اداره كل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان آخرین سخنران پشت میكروفن قرار گرفت و در سخنانی گفت: حوزه هنری پیشینهای بسیار درخشانی در تولید تئاتر دارد و امیدوارم با مدیریت جدید مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری و با حضور آقای كوروش زارعی، شاهد اتفاقات خوبی در بخش تولید نمایشهای حرفهای با موضوعات ارزشی باشیم؛ چه بسا در دوره دكتر امینی نیز شاهد تولیدات ارزشمندی بودیم.
وی همچنین با تاكید به تئاتر استانها اظهار داشت: چندان به عبارت تئاتر شهرستانها معتقدم نیستم. منشأ آنچه كه در تئاتر تهران اتفاق میافتد هنرمندانیاند كه با قومیتهای مختلف، صرفا ساكن تهران هستند. آنچه هم كه در تئاتر خارج تهران رخ میدهد توسط هنرمندان تحصیلكردهای رقم میخورد كه به تهران مهاجرت نكردهاند. از این رو عبارت تئاتر شهرستانی را نمیپسندم.
این مدیر فرهنگی هنرمندان تئاتر را شریف، نجیب و متعهد توصیف كرد و اضافه كرد: «مهرواره تئاتر ماه» حركت خوبی است كه در آن گروهها از استانها برای اجرای آثارشان به تهران بیایند. اما آروزی همه ما و تئاتر ما، وجود جریان مستمر تولید و اجرا در همه شهرهای كشور است. اینكه مكان و فضاهایی وجود داشته باشد تا تماشاگران غیر تهرانی بتوانند در شهر خود تماشاخانه منحصر به تئاتر داشته باشند. ساخت مجموعههای تئاتر شهر در مراكز استانی و شهرهای دیگر، چند سالی است كه در حوزه برنامهریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار گرفته و امیدوارم تمام شرایط تولید مستمر تئاتر در تمام شهرها فراهم آید. البته باید عرض كنم وضعیت تئاتر مراكز استانی حوزه هنری- به لحاظ وجود پلاتوها و برنامهریزی مشخص برای تولید- بهتر از تئاتر استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است ولی امیدوارم با حركتهای انجمنهای نمایشی شاهد اتفاقات مباركی در تئاتر استانها باشیم.
مهدی شفیعی در پایان ابراز امیدواری كرد تا همكاریهای حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه تئاتر بیش از گذشته شكل گیرد.
در ادامه مراسم، كلیپی در پاسداست شهدای غواص مدفون در حوزه هنری پخش شد كه در آن بازیگران تئاتر حوزه هنری به این شهدای گمنام ادای احترام میكردند.
در پایان نیز با اهدای لوحی از احسان جانمی و مسلم سلیمانیان به عنوان كارگردانهای حاضر در «مهرواره تئاتر ماه» تقدیر شد.
گفتنی است در این مراسم، مدیران و هنرمندانی چون محسن مومنی شریف، مجید مصلحی، دكتر رحمت امینی، دكتر غلامرضا منتظری، دكتر حمید شاهآبادی، دكتر محمدرضا خاكی، دكتر حسین فرخی، اصغر همت، داریوش اسدزاده، خسرو شهراز، محسن حسینی، فرهاد بشارتی، محمود صابری، رضا فیاضی، پیام فروتن، ارمغان بهداروند، امیرحسین شفیعی، كاوه مهدوی، بهزاد خداویسی، مصطفی محمودی، حمید كاكا سلطانی و... حضور داشتند. ضمن اینكه اجرای برنامه نیز برعهده سروش طاهری بود.
زنگ افتتاحیه دومین «مهرواره تئاتر ماه» توسط داریوش اسدزاده، هنرمند پیشكسوت سینما، تلویزیون و تئاتر كشور، نواخته شد.
یادآور میشود، دومین «مهرواره تئاتر ماه» با اجرای 9 اثر نمایشی از برگزیدگان تولیدات مراكز استانی حوزه هنری، از 31مرداد تا 16مهرماه 95 به دبیری توحید معصومی در تماشاخانههای «مهر» و «ماه» برگزار میشود.
نظر شما