به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدناصر نیکبخت، استاندارهمدان صبح امروز(یکم شهریور) در آیین ادای احترام به مقام بوعلی سینا گفت: همه ساله استان همدان در برپایی مراسم روز پزشک، روز بوعلی سینا برنامه هایی را برگزار می کند و امید می رود برنامه ها برای گرامیداشت این روز هرسال پررنگ تر از قبل برپا شود.
وی افزود: استان همدان به وجود عالمان، مفاخر و مشاهیر خود افتخار می کند که دنیا از میان دانشمندان و عالمان به وجود شیخ الرئیس بوعلی سینا می بالد .
وی با اشاره به اینکه مردم همدان در همه صحنهها و عرصههای مختلف رشادت و همیت خود را به خوبی نشان دادهاند، ابراز کرد: رشادتهای مردم همدان در جبهههای دفاع مقدس فراموش نمیشود و مسائل و مواردی که همیشه شاهد حضور مردم همدان بودهایم کمنظیر است.
وی تصریح کرد: باید بیشتر قدر بوعلی سینا این گوهر گرانبها را دانست چرا حکیم هزاره ها بر تارک همدان قرار دارد و محلی برای بازدید گردشگران و توریست است.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: استان همدان متقاضی پیشنهاد نامگذاری دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دانشگاه بوعلی سینا است که امیدوارم به دستور رئیس بنیاد بوعلی ونماینده ولی فقیه در استان این مهم عملی شود.
نیکبخت پزشکان را ناجی خواند و ابراز داشت: هیچ پزشکی کار جزئی انجام نمی دهد و همیشه صفات شایسته بوعلی سینا را سرلوحه کاری خود قرار دهند.
وی گفت: پزشکان باید با بیماران مدارا کنند و تحقیق و پژوهش، خدمت به بشریت و فداکاری برای آنها را در دستور کار قرار دهند.
پزشکان الهیات را سرلوحه کاری خود قرار دهند
محمود خدادوست، معاون طب سنتی وزارت بهداشت نیز در آیین ادای احترام به مقام بوعلی سینا با بیان اینکه به روز پزشک به عنوان روزی تاریخی نگاه می شد، گفت: در تقویم ملی کشورمان یکم شهریور ماه به عنوان زاد روز بوعلی سینا و روز همدان نامگذاری شده است .
وی افزود: بوعلی سینا کتاب قانون و شفا را به نگارش درآورده است و این در حالیست که تنها در حوزه پزشکی برای مردم شناخته شده است .
وی تصریح کرد: شیخ الرئیس بوعلی سینا در سنین نوجوانی تمام علم طب را می دانست اما در ابتدا شروع به نگارش کتاب شفا کرده است و شاید پزشکان به خلأهای این عرصه و مباحث اخلاقی واقف هستند که در این کتاب به آن اشاره شده است.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران کمتر از غرب از ظرفیت علمی حکمای خود بهره برده است، اظهار داشت: علم طب 10 پیش زمینه علمی دارد و امیدوارم به ظرفیت طب سنتی توجه ویژه ای شود چرا که در نظام سلامت اثرگذاری بیشتری دارد.
خدادوست خاطرنشان کرد: پزشکان باید علاوه بر علم طبابت آداب آن را فرا بگیرند و بر این باور باشند که شافی اصلی خداوند است که در نگارش کتاب شفا به زیبایی اشاره شده است.
وی گفت: بوعلی سینا کتاب الهیات خود را شفا و کتاب طب را با عنوان قانون نامگذاری کرده است و یکی از ویژگی های بارز حکیم هزاره ها سرلوحه قرار دادن الهیات در علم پزشکی است.
نظر شما