ساخت پالایشگاه در اندونزی با کمک ایران

خبرگزاری شبستان:اندونزی که پیش از تحریم از خریداران نفت ایران بود، در نظر دارد بار دیگر خرید نفت از ایران را از سرگرفته و در بخش پالایشی و نیروگاهی نیز با ایران همکاری داشته باشد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است. بنابر آمار سال ۲۰۰۵ تولید ناخالص داخلی اندونزی ۲۸۷ میلیارد دلار بوده‌است که سهم سرانه هر فرد ۴۴۵۸ دلار است. سهم صنعت ۴۰٫۷ درصد که بیشتر به فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی مشغول است و سهم بخش کشاورزی ۱۴ درصد می‌باشد و محصول اصلی اش برنج است. با این حال بیشترین شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. ۴۱ میلیون و هشتصد هزار نفر از نیروی کار در بخش کشاورزی شاغلند؛ که کشاورزانی هستند که حرفه‌ای نیستند و در سطح کلان تولید نمی‌کنند. اما هم کشاورزان بزرگ و هم روستاییان مقدار زیادی لاستیک، چای، قهوه، تنباکو و ادویه تولید و صادر می‌کنند. از دوران استعمار هلند زیرساخت مناسب آبیاری در کشاورزی برای اندونزی به جا مانده است.

 

بنابراین گزارش، تولید نفت در اندونزی بسیار کم است و این میزان تنها برای تأمین نیازهای داخلی این کشور صرف می‌شود ولی با این حال اندونزی بزرگترین تولیدکننده نفت در کشورهای جنوب شرقی آسیا به‌شمار می‌آید. اندونزی که پیش از تحریم از خریداران نفت ایران بود، در نظر دارد بار دیگر خرید نفت از ایران را از سرگرفته و در بخش پالایشی و نیروگاهی نیز با ایران همکاری داشته باشد. وزیر نفت این کشور دهم خردادماه به تهران آمد و امضای قراردادی را برای همکاری ایران در ساخت پالایشگاه در کشور خود پیشنهاد کرد و در حال حاضر اندونزی در حال هماهنگی با ایران برای ساخت پالایشگاه در این کشور است.

 

جمهوری اسلامی ایران در حال مطالعه قرارداد مربوط به ساخت پالایشگاه در اندونزی است که وزیر نفت این کشور همسو با خواست بخش های خصوصی اندونزی و چین، آن را به کشور ما پیشنهاد کرده بود. افزون بر اروپا، کشورهای آسیایی نیز توسعه مناسبات انرژی با ایران را خواستار شده اند و بر این پایه قرار است سطح همکاری های نفتی با اندونزی- پرجمعیت ترین کشور مسلمان دنیا- گسترش یابد.

امروز نیز با هدف گسترش مناسبات نفتی، تفاهمنامه ای میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا) امضا شد که بر اساس آن اندونزی فرصت 6 ماهه ای را برای مطالعه دو میدان نفتی ایران دارد.

 

بنابراین گزارش، بر اساس توافق دو کشور قرار است با هدف تضمین صادرات نفت ایران به این کشور، ایران در ساخت پالایشگاه در اندونزی مشارکت کند. ساخت پالایشگاهی که با نفت خام صادراتی ایران سازگاری داشته باشد، زمینه فروش پایدار نفت به این کشور را فراهم می کند.

 

این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این باره به نقل از غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نوشته است: "این تفاهمنامه، برای مطالعه میدان های نفت آب تیمور و منصوری توسط شرکت اندونزیایی امضا شده است. این یادداشت تفاهم را با یک یا دو بخش آغاز می کنیم و سپس آن را طبق قرارداد بسط می دهیم. پرتامینا مانند دیگر شرکت ها این فرصت را دارد که پس از امضای این یادداشت تفاهم به مطالعه اطلاعات، داده ها و اسناد موجود بپردازد و پس از ٦ ماه نظر خود را اعلام کند. آنها ممکن است از این مناقصه خارج شوند یا به این مناقصه ادامه دهند و وارد مراحل بعدی آن شوند بنابراین در این ٦ ماه تماس پرتامینا با ما ادامه می یابد و با هم مبادله اطلاعات می کنیم تا در مورد ظرفیت و در دسترس بودن این ذخایر و همچنین ایجاد راهبردهای مناسب برای توسعه آنها به نتیجه برسیم. پرتامینا در زمینه خرید نفت خام، ال.پی.جی و فرآورده های نفتی نیز با شرکت ملی نفت ایران به توافق هایی رسیده است."

 

این در حالی است که حسن خسروجردی، رئیس هیات مدیره پالایشگاه مشترک نفت ایران-اندونزی نیز در این باره به مهر گفته است: "هم اکنون تمامی کارهای مرتبط با ساخت یک پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای نفت خام در اندونزی با مشارکت جمهوری اسلامی ایران به پایان رسیده است. بر اساس جمع بندی مطالعات اقتصادی هزینه ساخت این پالایشگاه نفت حدود هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار است که مطابق با برنامه زمان بندی در مدت زمان ۴.۵ تا ۵ سال احداث خواهد شد و تاکنون تمامی توافق‌ها انجام شده و حتی زمین از سوی دولت به منظور ساخت این پالایشگاه بزرگ نفت خام در جاوه اندونزی اختصاص یافته است. در ساخت این پالایشگاه نفت، یک فاینانسور و بانک چینی و یک بانک اروپایی هم مشارکت دارند، قرار است بخشی از منابع مالی ساخت این پالایشگاه توسط فایناسورهای پینی و اروپایی تامین شود.

 

یادآور می شود: مسئولان اندونزیایی پیش از این اعلام کرده بودند که این کشور برای یک توافق احتمالی کوتاه مدت برای واردات روزانه ١٢٠ هزار بشکه نفت از ایران، با ایران مذاکره می کند.

کد خبر 567791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha