هیاتی از جوانان بسیج مردمی عراق از حوزه هنری بازدید كرد

خبرگزاری شبستان: هیاتی متشكل از جوانان بخش عقیدتی سیاسی بسیج مردمی عراق از بخش‌های مختلف حوزه هنری بازدید كردند و به گفت‌و گو با هادی مولوی دوست و محسن یزدی نشستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، هیاتی بخش متشكل از جوانان بخش عقیدتی سیاسی بسیج مردمی عراق صبح امروز، یكشنبه، 31 شهریور ماه از بخش‌های مختلف حوزه هنری بازدید كردند. در ابتدای این بازدید، جوانان عراقی ابتدا بر سر مزار شهدای غواص گمنام رفته و به این شهیدان دفاع مقدس ادای احترام كردند. در ادامه، هیات عراقی از نمایشگاه كاریكاتور تركیه به نام (حسن آبجین) در گالری ابوالفضل عالی، نمایشگاه «به نام زیتون» (عكس های مدافعان شهدای حرم؛ آزادسازی شهرهای نوبل و الزهراء سوریه) در گالری خانه عكاسان، كارگاه و گنجینه هنرهای تجسمی و كتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری بازدید كردند.

همچنین این هیات عراقی به گفت‌وگو با هادی مولوی دوست مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل و محسن یزدی مدیر مركز مستند حوزه هنری نشستند. در این برنامه، هادی مولوی دوست ضمن ارائه توضیحاتی درباره چگونگی شكل گیری حوزه هنری و ساختار فعالیت های آن، اظهار كرد: حوزه هنری نگاه ویژه ای به مردم مظلوم عراق دارد و این نگاه از دوران جنگ تحمیلی نیز وجود داشته است. چنین رویكردی را می‌توان در اثر حجمی كه اسیر عراقی تولید كرد و باعث آزادیش شد ببینید.

وی ادامه داد: این تجانس فرهنگی، ریشه قدیمی و تاریخی دارد و با بررسی تاریخی به خوبی مشخص می شود كه ایرانی ها و عراقی ها در مناطق مختلفی با هم زندگی می كردند و مراودات بسیار نزدیكی داشته اند. قطعا حضور قبور اهل بیت (ع) در دو كشور شیعی، باعث دوستی بیشتر مردم ایران و عراق شده است. به همین دلایل است كه وقتی مشكلی در عراق شكل می گیرد، مردم ایران تصور می كنند این مشكل در كشور خودشان رخ داده و به طور مثال برای مبارزه با دشمن مشترك، یعنی داعش و رژیم صهیونیستی در رزمندگان ایرانی در كنار مدافعان عراقی قرار می گیرند.

مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری با تاكید بر نقش مرجعیت در ایران و عراق، عنوان كرد: همانطور كه نقش مرجعیت آیت الله سیستانی بر مردم ایران روشن است، نقش و تاثیر مرجعیت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در جهان اسلام نیز بر مردم عراق واضح و روشن است و این همان چیزی است كه دشمن از آن احساس خطر می‌كند و همواره با روش‌های مختلف سعی در تفرقه و به هم زدن این نزدیكی می‌كند.

مولوی دوست با بیان این كه كتاب‌های زیادی در رابطه با مقاومت و تاریخ معاصر عراق در حوزه هنری به چاپ رسیده است، گفت: در عرصه‌های مختلف هنری مانند عكس، فیلم، نقاشی و ... آثاری مرتبط با كشور عراق تولید كرده‌ایم. در سال گذشته توسط حوزه هنری 6 برنامه در شهر بغداد عراق برگزار شد و این برنامه ها به جزء برنامه ها و حضور هنرمندان در زمان اربعین در كشور عراق بود. در سال جاری نیز، تا به حال 5 برنامه توسط هنرمندان حوزه هنری در كشور عراق برگزار شده است و این برنامه ها ادامه خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح كرد: باید بگویم بزرگترین دستاورد حوزه هنری، توجه به ادبیات و تاریخ انقلاب اسلامی است. جمع آوری خاطرات دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و انتشار این خاطرات مهمترین فعالیت فرهنگی حوزه هنری در زمینه ادبیات است. وقتی چنین محتوایی جمع آوری می‌شود آمادگی برای تولید فیلم و دیگر آثار هنری مرتبط با انقلاب اسلامی وجود خواهد داشت. مهمترین و اصلی ترین پیشنهاد ما به شما نیز در زمینه جمع آوری خاطرات شفاهی كشورتان است. چرا كه انتشار این خاطرات، به مردم عراق امكان را می دهد كه از فرهنگ و هویت خود دفاع كنند و در آینده نشان خواهد داد كه دوست و دشمن حقیقی این كشور چه كسانی بوده‌اند. در این راستا حوزه هنری این آمادگی را دارد كه گروه هایی برای آموزش نحوه خاطره نگاری به عراق اعزام كند.

 

آمادگی ایران برای تشكیل كارگاه های فیلمسازی در عراق

محسن یزدی مدیر مركز مستند حوزه هنری نیز در سخنانی اظهار داشت: وقتی در بین افراد انقلابی كشورهای مختلف قرار می گیرم بسیار خوشحال می شوم. در ایران، هنرمندانی كه مسائل منطقه را دنبال می كنند، اغلب روحیه انقلابی دارند و بسیاری از آن ها در عراق، سوریه و ... به مستند سازی مشغول هستند.

وی افزود: در حوزه هنری و كشور ایران مستندهای فراوانی درباره عراق تولید شده است و برخی از این مستندها، از مستندهای برتر جهانی هم به لحاظ تكنیك و نوع كار بالاتر است. در جشنواره فیلم های مستند ایران با یكی از همكاران عراقی خود صحبت كردم و قرار بر این شد تا فیلم های مستند ایران در رابطه با عراق را طی یك هفته در این كشور به نمایش بگذاریم.

یزدی همچنین گفت: ما گروه های مقاومت در عراق و كل جهان را دوست داریم و هر كمكی از دستمان بر بیاید، دریغ نمی كنیم و شاید در گام نخست بتوانیم چند فیلم ساز و مستند ساز حرفه ای ایران را به عراق اعزام كنیم تا كارگاه های آموزش مستندسازی برای علاقه مندان عراقی داشته باشند.

اویسی فعال فرهنگی لبنانی و عضو كارگروه بیداری اسلامی حوزه هنری نیز در این مراسم سخن گفت.

در پایان این مراسم هیات عراقی به تماشای چند اثر از تولیدات باشگاه فیلم سوره م مركز مستند حوزه هنری نشستند و همچنین از كتابفروشی سوره مهر در حوزه هنری بازدید كردند.

 
کد خبر 567615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha