«علیرضا داوونژاد» کارگردان، نویسنده و تهیهکننده سینما در پاسخ به سوال خبرنگار ادبیات شبستان درباره اینکه در فیلمهای ما هیچ نمونهای از مراجعه به کتاب وجود ندارد این در حالی است که سینما میتواند در این خصوص ذائقهسازی کند. شما فکر میکنید چقدر سینما و تلویزیون در مورد پرداختن به کتاب و کتابخوانی پرکار یا کم کار هستند؟ گفت: بالاخره محصولات شنیداری و دیداری که برای عرضه به عموم مردم ساخته و پرداخته می شود، یک مولفه دارد و آن هم «باورپذیری» است. به نظر من باید این سوال را اینگونه بپرسید که در زندگی اجتماعی اقشار مختلف سرانه مطالعه چقدر است؟ یا اینکه چرا به این موضوع در فیلمها کمتر پرداخته می شود؟
وی تصریح کرد: اصولا شخصیت های درونگرا و متفکر، شخصیت های آرامی هستند که معمولا کمتر سوژه فیلمها میشوند البته این دلیل اصلی نپرداختن به آنها نیست بلکه دلیل اصلی این است که در متن و واقعیت زندگی اجتماعی ما، اصولا مطالعه و کتابخوانی، نقش چندان فعال و موثر و چشمگیر ندارد.
کارگردان فیلم سینمایی «کلاس هنرپیشگی» در مورد ذائقه سازی سینما در مورد کتاب گفت: ذائقه سازی یک مطلب و ارتقای سلیقه نیز یک مطلب دیگر است؛ به نظر من در خصوص ذائقه سازی مطالعه باید رسانه ها فعال باشند مثل رسانه ملی که محصولات فرهنگی عامتری می سازند که باید باورپذیری بیشتری نیز در ارتباط با زندگی مردم وجود داشته باشد.
آزاده فضلی
نظر شما