خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط بین بانکی که نقش مهمی در تجارت خارجی، جذب سرمایه گذاری و امنیت اقتصادی دارد، در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی در حال گسترش است و انتظار می رود به تدریج بانک های بزرگ دنیا نیز وارد رابطه شوند. برقراری دوباره رابطه بین بانکی، جابجایی حواله ها و اسناد و مبادله ریال به دیگر ارزها از طریق نظام بانکی جهانی نیازمند زمان است و همکاری همه مجموعه ها می تواند موجب برداشته شدن گام های مستحکم تر برای جامه عمل پوشاندن به سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری شود.
بنابراین گزارش، تحقق این مهم با لغو تحریم ها تا حدودی میسر شد. از جمله نکات مثبتی که لغو تحریم ها برای اقتصاد کشورمان به همراه داشت رونق در سیستم بانکی کشور بوده است. صدور ال سی ها و ارتباط بانک های خارجی با کشورمان از جمله این نکات بوده است. در همین زمینه به تازگی نیز محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس جمهور خبر داده است که پس از برجام بانک های ایرانی تاکنون با 450 بانک خارجی روابط کارگزاری برقرار کرده اند.
این در حالی است که چندی پیش نیز در خبرها اعلام شده بود که بیش از پنج هزار و 800 ال سی از زمان آغاز اجرای برجام در دی ماه گذشته برای تجار ایرانی در بانک های دنیا صادر شده است. ایرنا در این باره به نقل از ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی نوشته بود: "علاوه بر آن 472رابطه کارگزاری بانکی در این مدت بین ایران و دیگر کشورهای دنیا ثبت شده که بسیار قابل توجه است. برخلاف گذشته، بانک های بزرگ اروپایی امروز با ایران کار می کنند. این آمار نشان دهنده بازشدن فضای توسعه تجارت کشورمان پس از اجرای برجام بوده و بهبود روزافزون این امر را در ماه های آتی بازگو می کند. این وضعیت با وجود بهبود نسبت به سال های گذشته، مطلوب ما نیست و ما خواهان بهتر شدن این وضع در هفته ها و ماه های آینده هستیم. اجرای برجام برخلاف بسیاری از القاء های صورت گرفته از دستاوردهای بزرگ دولت به شمار می رود و گشایش های قابل توجهی پس از اجرای آن داشته ایم."
نظر شما