عرفان های نوظهور؛ سوژه محبوب سناریوهای هالیوود

خبرگزاری شبستان: عرفان و ادیان نوظهور از مباحثی هستند که همواره در سینمای مسیحیت و سینمای هالیوود مورد توجه قرار می گیرد.

دکتر حفیظه مهدیان در برنامه "شعبده شوم" از شبکه رادیویی گفت و گو اظهار داشت: در حالت کلی در عالم هنر و به ویژه سینما مکتب پروتستان یکی از مکاتب غالب به حساب می آید، به طوری که در این رابطه فیلم های بسیاری ساخته شده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رادیو گفت و گو، برنامه "شعبده شوم" با موضوع «بررسی سینمای معنویت گرای مسیحی» و با حضور دکتر حکیمه مهدیان، کارشناس ارتباطات و رسانه و دکتر حفیظه مهدیان، دکترای فرهنگ و ارتباطات و پژوهشگر حوزه رسانه روی آنتن رفت.

 

بنابر این گزارش، در این برنامه دکتر حکیمه مهدیان با بیان این که امروزه عرفان مسیحیت از بحث های مهم سینمای مسیحیت است، گفت: عرفان و ادیان نوظهور از مباحثی هستند که همواره در سینمای مسیحیت و سینمای هالیوود مورد توجه قرار می گیرد.

 

وی همچنین در خصوص تاثیر سینمای غرب در سبک زندگی افراد اظهار کرد: امروزه سینمای غرب انسان ها را به سمت سبک زندگی جدید می برد.

 

این کارشناس ارتباطات با اشاره به مولفه های سینمای مسیحت خاطر نشان کرد: یکی از مهم ترین فیلم هایی که در زمینه سینمای مسیحیت می شود نام برد، فیلم آهنگ برنادید است.

 

وی در خصوص فیلم «آهنگ برنادید» ادامه داد: آهنگ برنادید یکی از فیلم های شاخص مسیحیت گرا است، که در خصوص زندگی شخصی به اسم برنادید سوبیرو ساخته شده و به روایت زندگی وی می پردازد. این فیلم در سال 1943 و به کارگردانی هنریگینگ ساخته شده است.

 

حکیمه مهدیان در خصوص فیلم نامه ی فیلم آهنگ برنادید اضافه کرد: فیلم نامه ی برنادید بر اساس سرگذشت برنادید و طبق رمان آقای برنایدی ساخته شده است، در حالی که این رمان در سال 1942 یکی از پر فروش ترین کتاب های آن دوران بوده است.

 

وی همچنین در ادامه بیان کرد:  فیلم آهنگ برنادید در سال 1943 برنده ی چهار جایزه ی اسکار در بهترین بازیگر نقش اول زن (جنیفر جونز)، اسکار بهترین فیلم برداری، بهترین موسیقی فیلم و بهترین دست آورد هنری را به خود اختصاص داد و علاوه بر این در هشت بخش دیگر نیز نامزد جشنواره اسکار شده است.

 

این کارشناس ارتباطات و رسانه با ابیان این که برخی افراد رمان برنادید سوبیر را برداشتی از واقعیت می دانند، اظهار داشت: طبق پژوهش و تحقیقات من مستندات مشخصی برای وجود تاریخی این فرد وجود ندارد.

 

در بخش دیگر این برنامه دکتر حفیظه مهدیان با اشاره به مکتب پروتستان در ارتباط آن با سینما گفت: در حالت کلی در عالم هنر و به ویژه سینما مکتب پروتستان یکی از مکاتب غالب به حساب می آید. به طوری که در این رابطه فیلم های بسیاری ساخته شده است.

 

وی همچنین در ادامه افزود: فیلم راز داوینچی یکی از فیلم های شاخصی است که پروتستانتیزم در آن نقش بسیاری دارد، در این فیلم­ طوری وانمود می شود که مردان تابلوی شام آخر حواریون مسیح نبوده و فرزندان حضرت عیسی هستند.

 

این پژوهشگر رسانه در خصوص مهم ترین فیلم های معنویت گرای مسیحی، اظهار کرد: فیلم مارتین لوتر یکی از مهم ترین فیلم های عرفان مسیحیت است، در این فیلم مباحث پروتستانتیزم به صراحت بیان می شود، این فیلم با سرمایه گذاری مشترک آلمان و آمریکا زندگی شخصی مارتین لوتر را به تصویر کشده است.

 

وی همچنین در ادامه در خصوص فیلم مارتین لوتر گفت: کارگردان فیلم، زندگی مارتین لوتر را از زمانی که او از یک دهکده ی کوچه به  شهر می رود تصویر کرده است، که پس از اخذ مدرک دکترای الهیات شروع به اعتراض در مورد کلیسای کاتولیگ می کند.

 

حفیظه مهدیان با اشاره به این که فیلم مارتین لوتر با دیدگاهی جانب دارانه ساخته شده است، خاطرنشان کرد: کارگردان این فیلم با بررسی شخصیت و نهضت مارتین لوتر (کشیک آلمانی) زندگی او را به تصویر کشده است، اما در این میان تصویری از حمایت یهودیان از لوتر و گشت و گشتار در جنگ لوتر نشان داده نمی شود. طبق این فیلم مارتین لوتر به تنهایی در مقابل آموزه های کلیسا ایستادگی کرده و با جاه طلبی های  ان دوران مخالفت می کند.

 

گفتنی است، فایل صوتی برنامه "شعبده شوم" از وبگاه شبکه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، همچنین متذکر می شود که این برنامه هر هفته، پنجشنبه و جمعه ساعت 17 تا 18 از شبکه رادیویی گفت و گو پخش می شود.

کد خبر 567308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha