به گزارش خبرگزاری شبستان، مساجد که به عنوان مکان امن الهی شناخته می شوند، این روزها حال خوشی ندارند و در مظلومیت به سر می برند.
مساجد بناهایی هستند که مردم باید در آن ها احساس آرامش کنند، اما برخی از آن ها به مکانی برای جنگ های تروریستی و نژادپرستانه و تلافی های خونین میان طرفین این دعواها تبدیل شده اند و در این درگیری ها آماج حملات قرار گرفته اند، به راستی مساجد چه گناهی دارند که اینچنین باید آوار شوند؟
در آستانه سالروز به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست ها که به نام «روز جهانی مسجد» نامگذاری شده است به گزارشی از مساجد در برخی از کشورهای جهان می پردازیم که هدف حملات تروریستی و نژادپرستانه قرار گرفته اند.
انفجار نزدیک مسجدالنبی (ص)
یک فرد انتحاری خود را در اطراف یکی از مراکز امنیتی عربستان سعودی نزدیک مسجد النبی (ص) در مدینه منوره منفجر کرد.
این فرد انتحاری «عمر عبدالهادی عمر الجعید العتیبی» نام داشت. جوانی 18 ساله اهل «طائف» که دولت عربستان می گوید مدت ها تحت تقعیب نیروهای امنیتی بوده است.
گروه تروریستی داعش پس از آن مسوولیت این حمله را بر عهده گرفت.
در همان روز انفجار تروریستی دیگری، در مسجد شیعیان در شهر «قطیف» رخ داد که تعدادی زخمی برجای گذاشت.
مساجد سوریه
آمارها از جنگ سوریه حاکی از آن است که تکفیری ها بیش از ٢٠٠٠ مسجد را به بهانه های اعتقادی و برای نسبت دادن آن به دولت سوریه تخریب کرده اند.
در «القصیر» 17 مسجد به طور کامل تخریب شده است و در شهر «ادلب» مسجدی باقی نمانده که از آسیب به دور باشد.
مساجد «خالد بن ولید» در «حمص» بنی امیه در «حلب» زیتونه و علی بن ابیطالب (ع) در شام از جمله مساجدی هستند که قربانی این درگیری ها شده اند.
مساجد یمن
بر اساس گزارش های آماری از یمن که در فروردین ماه منتشر شد، در طول یک سال، ۱۴۴ مسجد و مقبره در حمله نیروهای سعودی به این کشور تخریب شده اند.
ابراهیم الخطیب، مدیر کل اوقاف و ارشاد یمن گفته است که بر اساس گزارش ها، آمار تخریب مساجد و قبور ناشی از حمله رژیم سعودی به یمن طی یک سال گذشته افزایش داشته است و به 144 مورد می رسد.
این در حالی است که از آن زمان تاکنون ده ها مسجد دیگر نیز در این کشور تخریب شده اند.
مساجد کانادا
در تاریخ (22 مرداد ماه) افراد ناشناس به مسجد وابسته به جمعیت ترکیه در شهر «مونترال» کانادا حمله کردند.
روی دیوار ورودی مسجد، عباراتی در حمایت از سازمان تروریستی «پ. ک.ک» نوشته شده بود.
مساجد نروژ
مساجد نروژ نیز از جمله مساجدی بودند که مورد تهدید تروریستی قرار گرفتند.
در همین راستا، مردم نروژ برای اعلام همبستگی خود با مسلمانان در برابر تهدیدهای نژادپرستانه، دور مسجد اسلو، زنجیره انسانی تشکیل دادند.
همچنین، امام جماعت بزرگترین مسجد مسلمانان در پایتخت نروژ توسط یک فرد نقابدار با چاقو مورد حمله قرار گرفت.
مساجد سوئد
در خردادماه امسال، 50 سوئدی در حالی که لباس سیاه به تن کرده بودند، با سنگ به مسلمانانی که از مسجدی در شهر «استکهلم» بیرون می آمدند، حمله کردند.
همچنین از جمله دیگر این حملات می توان به حمله نژادپرستان در زمینی که به ساخت مسجد در یکی از شهرهای سوئد اختصاص یافته بود، اشاره کرد که در آن سرهای خوک قرار دادند.
بنابر این گزارش، مجله «اکسپو» مخالف نژادپرستی اعلام کرده است که از آغاز سال 2014 میلادی، آمار حمله نژادپرستانه علیه مسلمانان افزایش داشته است و بیش از 12 حمله علیه مساجد در این سال در سوئد صورت گرفته است.
مساجد فرانسه
حمله افراد مسلح وابسته به گروهک تروریستی داعش به کلیسایی در شمال غرب فرانسه، حملات ضد اسلامی به مساجد این کشور افزایش یافته است.
در تاریخ (11 مرداد ماه) ساکنان محلی شاهد عبارات ضد اسلامی روی دیوارهای مسجدی در جزیره «کورسیکا» واقع در جنوب شرق فرانسه بوده اند.
در همین راستا، مرکز مقابله با اسلام هراسی در فرانسه، اعلام کرد: به دنبال حمله به کلیسا، چهار مسجد در شهرهای مختلف این کشور هدف حملات ضد اسلامی قرار گرفته اند.
مساجد «تومبلان» نزدیک شهر «نانسی» «موریه» در شهر «تولوز» (در جنوب غرب فرانسه)، «باینولیه» در پاریس و «بیتون» در شمال این کشور از جمله مساجدی بوده اند که هدف این حملات قرار گرفته اند.
این ها تنها گوشه هایی از حال و روز بد مساجد در جهان امروز است.
نظر شما