موسیقی ایران دچار زار شده است

خبرگزاری شبستان: مغازه ای با بیان اینکه موسیقی ایران دچار زار شده است، گفت: این موسیقی باید درمان شود، موسیقی به دلایل عجیب و غریبی گرفتار مشکل شده است امیدوارم مسئولان وخانه موسیقی فکری به حال این وضعیت بکنند.

 به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان نشست مسئولان فستیوال موسیقی آینه دار  با حضور علی مغازه ای، دبیر هنری و دکتر مریم قره لو، دبیر علمی این فستیوال ظهر امروز شنبه 30 مرداد در کافه تئاتر برگزار شد.

 

علی مغازه ای، دبیر هنری فستیوال موسیقی آینه دار در این نشست گفت: دوره سوم فستیوال موسیقی آینه دار با تمرکز بر موسیقی زاگرس میانی برگزار شد، فستیوال بازتاب گسترده و کیفی داشت؛ انعکاس  خوب این فستیوال در بین مردم منطقه زاگرس میانی جوان تر های این مناطق را به این فکر وا داشت که به موسیقی خودشان روی بیاورند، تاکنون فستیوال های در سطح کشور و استانی و منطقه ای برگزار شده که در این جشنواره ها بحث های غیر موسیقایی هم وجود داشته است، سلیقه های بزرگترها باعث شد جوان ترها که از موسیقی خودشان دور بودند به این موسیقی روی بیاورند.

 

علی مغازه ای با اشاره به اهداف جشنواره موسیقی آینه دار اظهار داشت: هدف ما این بود که به جوان مناطق بگوییم موسیقی شما اصالت دارد و ما در آینه دار  بدنبال این هستیم که بتوانیم اصالت موسیقی قومی را در خود آن قوم و ارزشمند بودن آن را در آن قوم جا بیندازیم، این دستورالعمل اجرایی آینه دار بود،قطعا آن چیزی که به آن می رسیم زمان بر است اما بازتاب آن خیلی خوبی بود و جوان ها را ترغیب کرد که این راه را ادامه بدهند.

 

وی با بیان اینکه آینه دار بحث نمایش موسیقی ندارد بلکه جریان مستمر موسیقی در طول سال است، گفت: دبیر خانه آینه دار  برای طول سال برنامه هایی تدارک دیده است، اما مثل هر حرکتی با موانع و سختی ها همراه بود که با همراهی های افراد توانسته ایم بر این موانع غلبه کنیم.

 

علی مغازه ای تصریح کرد: این فستیوال هرگز بخش رقابتی نخواهد داشت و معتقد به رقابتی کردن موسیقی اقوام نیست، رقابتی کردن یعنی اینکه یکی  موسیقی خوب است و آن یکی بد، همین باعث می شود موسیقی اقوام به فراموشی سپرده شود.

 

دبیر هنری فستیوال موسیقی آینه دار از برگزاری دوشنبه های آینه دار خبر داد و گفت: اولین نشست تخصصی موسیقی با حضور پروفسور ژان دورینگ 8 شهریور در گالری داربست برگزار می شود. در این نشست های تخصصی موسیقی شناسی قومی در ایران، کاربردهای موسیقی اقوام در سطح ملی بررسی می شوند؛ از بسیاری از هنرمندان موسیقی اقوام برای ارتقای کار خود و توجه به موسیقی  در این نشست ها استفاده می شود.

 

علی مغازه ای در بخش دیگری از سخنانش گفت: این برای موسیقی نواحی آسیب زا است که هنرمند موسیقی اقوام ایرانی با مفاهیم مدرن رودررو شود در حالی که برای آن پیشینه ذهنی ندارد، هنرمندی که سینه به سینه مفهوم برایش انتقال داده می شود وقتی با این مفاهیم موسیقی روبرو می شود دچار آسیب می شود.

 

وی افزود: ما قصد داریم گزارش سالانه فستیوال آینه دار را به شکل مجله در طول سال منتشر کنیم، هدف مان  رسیدن به گوهر موسیقی مناطق و حفظ پاسداشت آنهاست که ممکن است در این مسیر دچار نقصان و کثری شویم، برای همین از صاحب نظران می خواهیم که در این مسیر ما را یاری کنند.

 

 

علی مغازه ای درباره استعفای محمد رضا درویشی از فستیوال آینه دار گفت:  استاد درویشی استاد همه ماست طبع و روحیه ایشان خیلی لطیف است، ایشان  بنا به دلایلی که از قبل مطرح کرد تصمیم گرفت از فستیوال کناره گیری کند ما مذاکراتی را با خانم قرسو انجام دادیم. بنابراین درباره عدم حضور ایشان در جریان برگزاری فستیوال موضوع حاشیه ای در کار نبود غیر از یک مورد که آقای درویشی پیرامون آن مباحثی را مطرح کردندکه محوریت اصلی آن مبتنی بر نحوه دعوت برخی افراد به فستیوال بود که این موضوع موجب ایجاد سوءتفاهماتی شد، ما نمی توانستیم با آن سبک عمل کنیم و ممکن بود در جامعه موسیقی مشکل ایجاد کند، محمدرضا درویشی پشتوانه موسیقی است.

 

کد خبر 567273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha