به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، جشنواره دهم «آسمان هشتم» به همت کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) و با همکاری اهالی ولایت مدار روستای کردر رضوی از نخستین روز دهه کرامت و با شرکت یکهزار و 307 نفر از کودکان، نوجوانان و جوانان در رشته های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی آغاز شده بود.
همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه این جشنواره، ضمن قدردانی از مردم روستای کردر رضوی به جهت تلاش مستمر در راستای ترویج فرهنگ رضوی، گفت: از روزهای آغازین این حرکت مردمی شاهد همدلی اهالی این روستا بوده ام و امروز پس از اجرای گروه سرود روستای کردر رضوی، رویش های این جشنواره را به عینه شاهد بودم و این امیدبخش است.
وی در ادامه با تشریح ابعاد مختلف جشنواره بین المللی امام رضا(ع) پرداخت و از شرکت قریب به 600 هزار نفر از 77 کشور و 31 استان کشور خبر داد و افزود: شرکت کنندگان در جشنواره آسمان هشتم و مردم روستای کردر نیز در لیست خادمان فرهنگ رضوی قرار گرفته اند.
مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دهه کرامت، دو هزار و 400 نقطه دلشان با این حرکت آبرومند پیوند خورد که یکی از این نقاط نورانی، روستای کردر رضوی است، عنوان کرد: به خود می بالیم که شما مردم این روستا ظرفیتی را ایجاد کردید که در یک مجمع جهانی و آیین پایانی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) از روستای کردر رضوی به بزرگی یاد می شود.
وی با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی 14 فعالیت در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است، گفت: این جشنواره در رشته های شعر ، سفر نامه ، خاطره نویسی ، تولید کتاب ، داستان ، قطعه ادبی ، دلنوشته، کتابخوانی و احادیث برگزار شد که سهم بخش ملی 61درصد و بخش بین الملل 39درصد بود.
به گفته امیرزاده؛ از مجموع آثار رسیده به جشنواره چهارم، 33درصد موضوعی، 28/8درصد فرهنگی، 19/6درصد پژوهشی، 9/3درصد سینمایی و9/3درصد نیز مطبوعاتی ودیجیتالی بود.
وی در ادامه به 10 دوره برگزاری جشنواره آسمان هشتم در روستای کردر رضوی اشاره و تصریح کرد: رسالت مهمتر مردم این روستا، گسترش بیشتر این جشنواره در دل روستاهای منطقه است.
مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگر سخنان خود با قدردانی از مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، خاطرنشان کرد: تا کنون سه نفر، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی لبخندان، ابراهیم زاکری و غلامرضا صنعتگر، از استان هرمزگان به عنوان خادم فرهنگ رضوی معرفی شده اند و این نگاه از سر اخلاص و واقعیت هاست.
وی با تاکید بر اینکه خروجی این گونه برنامه ها باید عمل صالح باشد، افزود: امروز نیت خالص مردم روستای کردر رضوی باعث شده تا نام این روستا زبان به زبان در همه جای عالم مطرح باشد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) نیز ضمن تشکر از دست اندرکاران جشنواره آسمان هشتم، گفت: امروز دین اسلام و مذهب تشیع بیش از هر زمان دیگری با تهاجم فرهنگی دشمنان مواجه است و دلسوزان مکتب اهل بیت در هر نقطه عالم باید با آموزه های نجات بخش اهل بیت توطئه های دشمنان را خنثی کنند.
سید جواد جعفری با اشاره به اقدام شورای دهه کرامت شهرستان میناب در تصویب نامگذاری یکی از خیابان ها و میادین این شهر به نام امام رضا(ع)، بیان کرد: از فرماندار و شهردار میناب بابت این اقدام زیبا و درخور تحسین تشکر می کنم و امیدواریم که در سایر نقاط کشور نیز این اقدام صورت بگیرد.
وی در ادامه به روایتی از حضرت سلیمان اشاره کرد و اظهار داشت: امام رضا(ع) در تفسیر آن روایت فرمودند که خداوند امور بندگان را به بندگان و مخلوقات دیگری می سپارد؛ امروز مردم روستای کردر رضوی از جانب خداوند ماموریت دارند با نشر فرهنگ و معارف اهل بیت، خاصه فرهنگ رضوی از این نقطه از جمهوری اسلامی، همه کشتی شکستگان در حال غرق شدن در اقصی نقاط عالم را نجات دهند. زیرا اهل بیت کشتی نجات هستند و هرکس خودش را به این کشتی برساند نجات پیدا می کند.
جعفری با استناد به حدیثی از امام رضا(ع) که فرمودند: «اگر کلام ما اهل بیت را به مردم برسانید، مردم پیروی خواهند کرد»، افزود: شما مردم روستای کردر رضوی با برگزاری جشنواره آسمان هشتم، به نص صریح قرآن عمل می کنید.
وی جشنواره آسمان هشتم را مصداق تعظیم شعائر الهی و پاسداشت نعمت های الهی دانست و عنوان کرد: وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در ایران اسلامی نعمتی الهی است و شکر نعمت تنها به زبان نیست و در این است که بدانیم امام رضا(ع) از ما چه انتظاری دارد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) از رساندن پیام خدا، سخنان پیامبر و اهل بیت و ارزش های دینی به تشنگان معارف اسلامی و پیروی از ولی امر را از مصادیق شکر نعمت برشمرد و گفت: شما اهالی کردر رضوی با این حرکت عملا در جهت اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری قیام کرده اید.
وی تصریح کرد: امروز روستای کردر رضوی به جهت تلاش در راستای ترویج فرهنگ اهل بیت به ویژه فرهنگ رضوی از بسیاری از کلان شهرها معروف تر و شناخته شده تر است.
حجت الاسلام علی اشرف عبدی، مدیر حرم حضرت معصومه(س) نیز ضمن تجلیل از جشنواره آسمان هشتم، گفت: حرکت فرهنگی اهالی روستای کردر رضوی برای نشر فرهنگ اهل بیت، کاری بی نظیر است و این روستا قابلیت برگزاری جشنواره در سطح ملی را داراست.
وی با اشاره به اینکه ماه ذی القعده ماه پربرکتی است، خاطرنشان کرد: آغاز این ماه با ولادت باسعادت دختری از گلستان خاندان موسوی(حضرت معصومه) و در 11 ذی القعده نیز میلاد خجسته علی بن موسی الرضا(ع) است.
مدیر حرم حضرت معصومه(س) به فرهنگ رضوی در سایه انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: پس از پیروزی انقلاب، بسیاری از امامزادگان و حضرت معصومه(س) که ناشناخته بودند، به جامعه معرفی شدند.
وی ادامه داد: در کنگره حضرت معصومه(س)، 54 جلد کتاب پیرامون این بانوی بزرگوار تدوین و به چاپ رسید و در این کنگره سالروز ولادت و ارتحال شهادت گونه آن حضرت تثبیت شد.
حجت الاسلام اشرف عبدی با بیان اینکه قم و حرم حضرت معصومه(س) به عنوان حرم اهل بیت شناخته می شود، تصریح کرد: مردم ایران اسلامی ثابت کرده اند که با دل و جان از مکتب اهل بیت دفاع می کنند.
وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی نعمت بزرگی است و ما امروز زیر چتر ولایت از امنیت بسیار خوبی برخورداریم.
دکتر علیرضا درویش نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز با بیان اینکه ما در حوزه فقه،قاعده استصحاب را داریم که در حوزه معرفت شناسی هم می توان این قاعده را تعمیم داد، گفت: اهل بیت آمده اند تا موانع را از مسیر رشد و کمال بردارند و ما را به یقین پیوند دهند که نتیجه آن پیوند با ملکوت است.
وی افزود: امروز جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم که در این نقطه از ایران اسلامی برگزار می شود، برپایه عقلایی و مبنایی تعریف شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان وجود مرقد امام رضا(ع) را بزرگترین نعمت برای ملت ایران دانست و بیان کرد: باید با برگزاری برنامه های گسترده فرهنگی مرتبط با سیره اهل بیت و گسترش آن، فضای معنوی و معطر رضوی را فراگیر کنیم و این سرمایه معنوی را برای نوع و جنس بشریت توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت بسیار خوب فرهنگی هنری و عشق و ارادت به اهل بیت به ویژه امام رضا(ع) در شهرستان میناب وجود دارد، عنوان کرد: به دنبال بین المللی کردن جشنواره آسمان هشتم هستیم.
حجت الاسلام سید مصطفی ذوالقدر، نماینده مردم شرق استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز شرکت در جشنواره آسمان هشتم را توفیق بزرگی برای خود دانست و گفت: متاسفانه تا کنون از چنین برنامه عظیم و پرباری در شهرستان میناب اطلاع چندانی نداشتم.
وی در ادامه به تفسیر بخش هایی از حدیث سلسله الذهب پرداخت و افزود: در زمان حضور امام رضا(ع) در نیشابور، 25 هزار نفر به استقبال آن حضرت رفتند و چهار هزار نفر نیز با قلم های زرین اصرار داشتند که امام حدیثی را نقل کنند که آن حضرت حدیث سلسله الذهب را بیان فرمود.
حجت الاسلام ذوالقدر ادامه داد: حضرت در این حدیث فرمود که کلمه لاالله الا الله دژ و دیوار محکمی است اما به این معنا نیست که هرکس آن را بگوید به بهشت برود بلکه شرطی دارد و من امام رضا شرط آن هستم.
وی همچنین به مناظرات امام رضا(ع) با علمای ادیان اشاره و بیان کرد: مامون با هدف زیرسئوال بردن علم امام این مناظرات را برگزار می کرد اما آن حضرت با استدلال از کتاب خودشان آنها را محکوم می کرد.
نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، بشاگرد و سیریک در مجلس دهم از میناب به عنوان شهری مذهبی با فعالیت های فرهنگی بسیار خوبیاد کرد و با اشاره به برخی آئین های دینی و مذهبی در شهرستانافزود: آئین های موجود در میناب که بیشتر ریشه دینی و اعتقادی دارد در سطح کشور بی نظیر است.
ذوالقدر به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) اشاره و عنوان کرد: دو نعمت است که تا مادامی که وجود دارند کسی قدر آنها را نمی داند، یکی نعمت صحت و دیگری امنیت است و ما باید امروز قدر رهبر معظم انقلاب را بدانیم که اگر رهبری نبود سرنوشت ما نیز امروز همانند سوریه و لیبی بود.
وی در پایان از تلاش های صورت گرفته در حوزه نشر فرهنگ رضوی در روستای کردر قدردانی کرد و قول داد که موضوع احداث مجتمع فرهنگی هنری روستای کردر را با جدیت پیگیری و به سر انجام برساند.
ابراهیم زاکری، دبیر اجرایی جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم نیز گفت: برپایی 10 سال پیاپی جشنواره آسمان هشتم علاوه بر این که شور و هیجان خاصی در منطقه ایجاد کرده موجب شده هر ساله این تکه از سرزمین ایران اسلامی سرشار از عطر رضوی شود.
وی به تشریح برنامه های جشنواره آسمان هشتم در دهه کرامت امسال اشاره کرد و افزود: برگزاری هشت جشن در هشت روستا از شهرستان میناب و بخش های تابعه از مهمترین برنامه هایی بود که با کمک و حمایت بنیاد بین المللی امام رضا(ع) اجرایی شد.
مدیر کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) تعداد شرکت کنندگان در دهمین جشنواره آسمان هشتم دراین دوره را یک هزار و 307 نفر ذکر کرد و افزود: این منطقه از ظرفیت های فراوانی در حوزه فرهنگ و هنر برخوردار است و بهره گیری از این ظرفیت نیاز به حمایت و همراهی مسئولان دارد.
وی افزود: مردم ولایی روستای کردر به تبعیت از فرمان رهبر معظم انقلاب که می فرماید «لحظه ای از کار فرهنگی غفلت نکنید» بیش از یک دهه است که برای حفظ و مصونیت جوانان از ضربات و لطمه های و برنامه های ضد فرهنگی دشمنان و نشر و گسترش معارف الهی و فرهنگ منور رضوی گام های بلند و موثری در ترویج شعائر دینی برداشته اند و این در حالی است که علی رغم تایید مسئولان و ارزشی شمردن این فعالیت ها، در حوزه حمایت هیچ گونه اقدام عملی صورت نمی گیرد.
نظر شما