عبدالرضا هاشم زایی، نماینده مجلس شورای اسلامی در تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری شبستان در مورد انتخابات شوراها و کاهش اعضای شورای شهر و تصویب این موضوع در مجلس گفت: بنده از مخالفان تصویب این موضوع بودم زیرا در تهران بزرگ با توجه به وسعت جمعیتی و جغرافیایی کاهش اعضای شورای شهر امر مطلوبی نبود.
نماینده مردم تهران اظهار کرد: در حال حاضر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران 30 نفر هستند که برای ارتباطات مردمی وقت لازم و کافی ندارند و اگر قرار باشد هر نماینده در چند منطقه ارتباط مردمی داشته باشد به امور دیگر در مجلس نمی رسد زیرا نمایندگان مجلس اقدامات دیگری نیز باید در برنامه کاری خود داشته باشند.
اگر نظارت بر سایر امور شهری باید به شوراها واگذار شود باید تعداد اعضای شورای شهر افزوده می شد
نماینده مردم تهران تصریح کرد: شورای اسلامی شهرها فقط بر نظارت شهرداری ها اقدام می کند و اگر قرار است سایر امور شهری را نیز بر عهده بگیرد باید تعداد اعضای شورای شهر افزوده می شد، نمی دانم کسانی که این طرح را تصویب کردند چه انگیزه ای داشتند و بنده با تصویب این امر مخالف بودم.
هاشم زایی اظهار کرد: تصویب کاهش تعداد اعضای شورای شهر در مجلس گذشته صورت گرفته است و به نظر من این موضوع بیشتر دلایل سیاسی داشته و دلایل منطقی و علمی برای آن وجود ندارد زیرا شهری که تراکم جمعیتی آن بالغ بر 10 میلیون نفر است و بسیاری از حاشیه نشینی های کنار شهر را نیز شامل می شود و روز به روز به تعداد جمعیت افزوده می شود، کم کردن تعداد اعضای شورای شهر دلیل قانع کننده ای ندارد.
نماینده مردم تهران در مورد قوانین شوراها افزود: ما باید بر روی مدیریت یکپارچه شهری مانند سایر کشورهای دنیا کار کنیم، شورای شهر و مجلس اقدامات اجرایی ندارند و فقط کار قانونگذاری و نظارت بر عهده این نوع نهاد است اما چون مدیریت یکپارچه شهری وجود ندارد در نهایت نظارت شورای اسلامی شهر نیز بر بسیاری از سازمان های خدمات رسان وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بنده معتقدم در کلان شهرهایی مانند تهران باید خدمات، پلیس، مخابرات، بیمارستان ها، برق و گاز باید زیر نظر شهردار قرار گیرد به طور مثال در شهر پاریس نظارت بر تمام امور خدماتی در شهر بر عهده شهردار است. در شهرهای اروپایی نیز دولت و رییس جمهور وجود دارند اما سازمان ها و ارگان هایی که به مردم خدمات می دهند به طور مثال پلیس زیر نظر شهردار خدمات رسانی می کند.
شوراها قابلیت و توانایی نظارت بر تمام دستگاه های خدمات رسان را دارند
هاشم زایی یادآور شد: شوراها قابلیت و توانایی نظارت بر تمام دستگاه های خدمات رسان را دارند اما در حال حاضر شوراها جز اینکه بر بودجه و عملکرد شهردار و شهرداری ها نظارت داشته باشند اقدامات دیگری ندارند و باید به دنبال طرح یا لایحه ای از سوی دولت برای مدیریت یکپارچه شهری باشیم.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: اگر مدیریت یکپارچه شهری تحقق یابد ناهمگونی هایی که در اداره شهری شاهد آن هستیم کمتر دیده می شود و از سوی دیگر حوادث کاهش می یابد. مدیریت یکپارچه شهری می تواند به طور مثال هماهنگی لازم را میان خدمات شرکت گاز با شرکت برق و یا شرکت آب ایجاد کند. متاسفانه شاهدیم که برخی حوادثی که در حوزه شهری اتفاق افتاده است به دلیل ناهماهنگی میان شرکت های خدمات رسان بوده است.
وی گفت: به طور مثال اگر شرکت آب و فاضلاب هماهنگی لازم را با شرکت گاز نداشته باشد این موضوع موجب خساراتی در سطح شهر می شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر تمام سازمان ها و ارگان های خدمات رسان زیر نظر شهرداری باشند در این صورت سیاست گذاری و برنامه ریزی آنها یکپارچه خواهد بود و مشکلات کمتری را در سطح شهر شاهد خواهیم بود و این همان معنای واگذاری کار مردم به مردم است که این موضوع هنوز در کشور ما تحقق نیافته است.
کاندیدای شورای شهر در معرض انتخاب مردم هستند و چیزی قابل پیش بینی نیست
وی در مورد ورود اعضایی از جامعه هنری و ورزشی به شورای شهر خاطرنشان کرد: وقتی اعضای شورا توسط رأی مردم انتخاب می شوند دیگر چیزی به دست مجلس و یا سایر مسئولان نیست بلکه این انتخاب مردم است که نتیجه را مشخص می کند اما ممکن است حضور برخی از جامعه هنری و ورزشی در شورای شهر ضروری نباشد اما وقتی کاندیدا در معرض رأی مردم باشند بسیاری از مسایل غیر قابل پیش بینی است.
نظر شما