به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رضا تازیکی، مجری طرح تکاپو در گلستان، امروز (27 مرداد) در سومین کارگروه اشتغال استان گفت: طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) جزو سیاست های دولت و ذیل برنامه های اقتصاد مقاومتی است که با هدف رفع مشکلات کسب و کار، رونق اقتصادی و توسعه رسته و سرمایه گذاری در آن اجرایی شده است.
وی افزود: اگر بتوانیم بنگاه های کسب و کار را در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات و گردشگری اصلاح و بهسازی دینامیک کنیم، شغل جدید هم ایجاد خواهد شد.
تازیکی افزود: با اجرای این طرح در سطح کشور اشتغال 445 هزار نفر پیش بینی شده که 13 هزار فرصت شغلی در گلستان ایجاد می شود که 4 هزار و 500 مورد آن در بخش گردشگری خواهد بود.
وی با اشاره به مطالعات طرح در گلستان، گفت: براساس آمار نرخ بیکاری در این استان 11.8 درصد است که بیش از 72 هزار نفر نیز در این استان بیکارند. همچنین این استان در اشتغال ناقص با 20 درصد بالاترین نرخ را در کشور داراست.
مجری طرح تکاپو در گلستان با اشاره به آمار کاریابی ها، اظهار کرد: 11 هزار نفر در کاریابی ها ثبت نام کردند که 42 درصد بدون مهارت بودند از طرفی 60 درصد این افراد نیز بین 15 تا 30 سال، سن داشته اند.
وی گفت: این امر نشان می دهد که طی سال های اخیر به رغم تولید بیشتر محصول و افزایش ارزش افزوده، بخش کشاورزی با کاهش اشتغال مواجه بود.
تازیکی در خصوص مزیت های مناطق مختلف استان، بیان کرد: در مناطق شمالی استان مهاجرت روستا به روستا به دلیل مسائل اقتصادی و کمبود آب در حال افزایش است.
وی به ظرفیت های بالای گلستان در گردشگری اشاره کرد و یادآور شد: به رغم وجود ظرفیت های مختلف استفاده درستی از آنها نشده است. براساس آمار سالانه 12 میلیون نفر از استان عبور می کنند که فقط 4 درصد آنها اقامت حداقلی یک شبه در استان دارند.
مجری طرح تکاپو در گلستان افزود: مناطق شمالی استان با وجود قوم ترکمن و جادبه های تاریخی و ظرفیت گردشگری ورزشی باید به سمت و سوی هدایت گردشگران خارجی به این بخش باشد. اما در جنوب استان طبیعت گردی و بوم گردی مورد توجه بوده و عمدتا باید گردشگری داخلی را در آنها توسعه دهیم.
نظر شما