خبرگزاری شبستان، در شهر مصراته لیبی که مخالفان بر آن آن تسلط یافتند، نیمی از بازار سبزیجات خالی شده و خریداران از کمبود کالا و افزایش قیمت ها شکایت می کنند.
در چند کیلومتری زلیتن که نیروهای سرهنگ "معمر قذافی" رهبر لیبی بر آن سیطره دارند، لیبی ها از حملات و بمباران های هواپیماهای نیروهای آتلانتیک شمالی(ناتو) احساس نگرانی می کنند.
با گسترش درگیری ها در لیبی و ادامه آن در ماه مبارک رمضان هیچ افق و چشم اندازی برای پایان آن دیده نمی شود.
لیبی های طرف درگیر با قذافی یا انقلابیون لیبی می گویند: در ماه مبارک رمضان کمبود کالا، افزایش قیمتها، شدت گرما، و نگرانی عزیزانی که در جبهه دور از خانواده هایشان مبارزه می کنند، طی ماه رمضان، آنها را بی خواب خواهد کرد و تا صبح بیدار خواهند بود.
محمد ابو زریبا، یکی از شهروندان لیبی درباره خرما می گوید: خرما در مدت طولانی سالم نمی ماند و بهترین خرما در جنوب است و آن هم دور از ماست و امکان ندارد از راه دریا یا ماشین و وسایل نقلیه به دست ما برسد.
در همین حال، ساکنان زلیتن می گویند: حملات و بمباران هوایی نیروهای ناتو دردناک است. هواپیماهای ناتو فروشگاه های مواد غذایی را بمباران می کنند و می گویند تنها به هدف نظامی حمله کردیم.
کیسه های آرد و برنج و جعبه های کنسروهای گوجه فرنگی و زیتون که احتمال فروش آن با قیمت نازل به لیبی ها می رفت، به آتش کشیدند و یا منهدم کردند.
محمد مفتاح، یکی از شهروندان زلیتن می گوید: می خواستیم از این غذاها برای ماه مبارک رمضان استفاده کنیم، اما الان نابود شدند و می خواهند ما گرسنه باشیم.
افراد مسلح مخالف که در منطقه کوههای غربی در نزدیکی مرز لیبی با تونس می جنگند، نگرانند که بدون آب و غذا در گرمای شدید کشته شوند.
عبد البدر عادل(19 ساله) و از مبارزان مخالف در کوههای غربی می گوید: رمضان برای ما واقعا بسیار سخت است و ما اکنون مبارزه می کنیم . آب و هوا به شدت گرما خواهد بود و ما روزه ایم و انرژی دیگر برای مبارزه برای ما نمانده است.
عادل می افزاید : نیروهای ناتو به ما کمک کردند تا قذافی را شکست دهیم و این مسئله مهمترین مسئله از هر زمان دیگر است. ما می دانیم که نیروهای قذافی هرگز روزه نمی گیرند.
برهمین اساس، سازمان ملل نسبت به کمبود سوخت و پول درماه رمضان هشدار دادند و خودروها در صف های طولانی در جاده های نزدیک طرابلس پایتخت لیبی می ایستند.
احمد الکافی، دیپلمات بازنشسته که در صبراته غرب طرابلس سکونت دارد، می گوید: کمبود سوخت باعث خواهد شد که او نتواند نزدیکان و دوستانش را که به طور معمول زیارت می کرد، ببیند.
عبدالحفیظ الزلیطنی، وزیر مالی دولت قذافی پیش از این گفته بود که دولت قذافی حمایت خود را برای تسلط بر هزینه ها و اصلاح قیمت کالاهای اصلی می کند.
به گفته الزلیطنی،این کشور همچنان ذخایر فوق العاده را در اختیار دارد، ولی مشخص نیست که دولت چه زمانی خواهد توانست از آن استفاده کند در حالی که نمی تواند از دارایی های بلوکه شده در خارج استفاده کند.
عبدالسلام بن سلیمان، روزنامه نگار لیبیایی می گوید: ماه رمضان امسال بر حمله های هوایی که طرابلس و مناطق دیگر را هر روز می لرزاند، خواهد شورید و این جنون مرگ با حلول عید فطر پایان می یابد.
پایان پیام/
نظر شما