خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت گردشگری در ایران از ظرفیتهای بسیار بالایی برای رشد و توسعه برخوردار است. بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی را در جهان دارا است در سال ۲۰۰۶، در حدود ۵۰ هزار گردشگر خارجی از ایران بازدید کردهاند و این در حالی است که در این سال ۸۴۲ میلیون جهانگرد در دنیا سفر کردهاند. ایران و آذربایجان به تازگی در این زمینه همکاری های گسترده ای را آغاز کرده اند.
بنابراین گزرش، ایرنا به نقل از وزارت فرهنگ و گردشگري جمهوري آذربايجان از زبان مسعود سلطاني فر، معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در دیدار با ابوالفضل قارايوف، وزير فرهنگ و گردشگري جمهوري آذربايجان نوشته بود: "سفرهاي گردشگري متقابل ميان دو كشور افزایش چشمگیری داشته است. در ايام نوروز امسال بدليل مشتركات فرهنگي، زبان و تاريخ نزديك به 50 هزار شهروند ايراني به جمهوري آذربايجان سفر كردند و همكاري در اين زمينه مي تواند به افزايش ظرفيت هاي گردشگري دو كشور كمك كند. اين همكاري از لحاظ ايجاد شرايط لازم براي شناخت هر چه بيشتر مردم دو كشور از يكديگر مهم است."
این گزارش می افزاید: این صنعت با توجه بیشتر مسئولان در دوران پساتحریم رشد بیشتری داشته است تا جایی که امروز هم بخش خصوصی به کمک این صنعت آمده است و با این اقدام حوزه گردشگری به پیشرفتی بیش از گذشته دست یافته است. روابط عمومی سازمان توسعه تجارت به نقل از ولیالله افخمیراد، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در این باره نوشته است: " ایران طبق سند چشمانداز 1404 باید 2 درصد درآمد جهانی گردشگری که 25 میلیارد دلار در سال است را از آن خود کند که رسیدن به این هدف تنها با همراهی بخش خصوصی ممکن است. کشورمان برای تحقق این امر باید میزبان بیش از 20 میلیون گردشگر بینالمللی در سال باشد. با توجه به شرایط جدید به وجود آمده در روابط بین کشورمان و جامعه بینالملل که باعث تغییر نگاه و رویکرد جهانیان و به ویژه جوامع اروپایی به ایران شده، برنامههایی از سوی سازمان توسعه تجارت برای توسعه صادرات گردشگری در دست طراحی است."
همچنین تدوین آییننامه و شیوهنامه حمایت از صادرکنندگان خدمات گردشگری، صدور گواهی صادرات خدمات گردشگری برای فعالان این حوزه، پوشش بخشی از هزینههای حضور شرکتهای برتر گردشگری در نمایشگاههای بینالمللی تخصصی در قالب یارانههای نمایشگاهی، ارتقاء سطح دانش بازاریابی بینالمللی فعالان این عرصه با برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی، از جمله برنامههای سازمان توسعه تجارت است. برنامهریزی برای ایجاد، ثبت و ترویج برند ملی گردشگری ایران، ارایه آموزشهای لازم به رایزنان بازرگانی، اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری گردشگری با هدف بازاریابی و جذب سرمایهگذاری خارجی، از دیگر برنامههای 18گانه سازمان توسعه تجارت برای توسعه گردشگری است.
یادآور می شود: در نیمه نخست سال ۱۳۹۱، استانهایی که بیشترین گردشگر خارجی را داشتهاند به ترتیب خراسان رضوی، ایلام، آذربایجان غربی، اردبیل، آذربایجان شرقی، تهران، خوزستان، گیلان، سیستان و بلوچستان و کردستان اعلامشدند. به نظر میرسد دلیل دوم شدن ایلام در این مقاصد، ورود گردشگران عراقی از مرز ایلام به ایران است. همین قاعده برای سیستان و بلوچستان هم وجود دارد؛ گردشگران افغانستان و پاکستان از این مسیر به ایران میآیند. آمارگیری از گردشگران یکی از طرحهای مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه آمار و اطلاعات مربوط به سفرهای گردشگری، برای بررسیهای اقتصادی و تصمیمگیری مدیران و برنامه ریزان در حوزه گردشگری بهصورت فصلی در سطح ایران، توسط مرکز آمار ایران و با همکاری معاونت برنامهریزی استانداریهای کشور ایران به اجرا درمیآید. مشهد، تهران، رشت، قم، ساری، قزوین، بندرانزلی، شیراز، اصفهان و چالوس با بیشترین تعداد سفر، ده شهرستان با بیشترین گردشگر پذیر در کشور ایران در تابستان سال هزار و سیصد و نود و دو بودهاند. عمده سفرها در شهرستانهای مشهد، تهران، قم، ساری، شیراز، اصفهان و چالوس از نوع سفرهای با اقامت شبانه و عمده سفرها در شهرستانهای رشت، قزوین و بندرانزلی از نوع سفرهای بدون اقامت شبانه بوده است. شهرهای مشهد، تهران، رشت، شیراز و قم ۵ شهری بودهاند که بیشترین مقصد اصلی سفر را به خود اختصاص دادهاند.
نظر شما